Choux a la creme

de Criss in Prajituri, 23 Mar 2012 | 16347 vizualizari

 

Tot pentru Provocarea lunii martie - Dulce Romanie, am pregatit aceste Choux a la creme si sper sa va placa. Reteta de coji e aceeasi cu care nu dau gres. :) Nu prea am avut curajul sa incerc alta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • -10 linguri apa
  • -100 g unt sau margarina
  • -100 g faina
  • -4 oua mici sau 3 mai mari
  • Crema de vanilie:
  • -3 oua
  • -500 ml lapte
  • -6 linguri zahar
  • -3 lingura amidon
  • -1 vanilie
  • +
  • -300 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Apa si untul se pun la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se ia de pe fos si se adauga toata faina. Se adauga apoi ouale pe rand. Eu folosesc intotdeauna mixerul pentru ca e mai usor de inglobat fiecare ou. Se pune aluatul intr-un posh si se spriteaza gogosele mai marisoare. Mie mi-au iesit 12 bucati. Se coc in cuptorul preincalzit 25-30 minute.


Crema:


Ouale se amesteca cu zaharul, vanilia, amidonul si laptele si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Cand s-a racit crema, se amesteca cu 3 linguri din frisca batuta. Crema se pune in posh si se umple cojile. Peste crema se pune frisca batuta. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

nadea68 1

08.12.2013, 19:27

MOKUSKA 1

13.11.2014, 10:41

Criss 1

13.11.2014, 12:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme