Prajitura cu ciocolata si musli

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Ian 2011 | 6031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 10 g praf de copt
  •  Crema:
  • 200 g crema alune
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura ness
  • 1 cana musli(eu am pus in glazura,dar mi-am dat seama ca am gresit pentru ca e greu de taiat,deci puneti in crema cerealele)
  •  Glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si musli:

Blat:


Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.


Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(28x18),tapetata cu hartie de copt.


Se lasa aprox 20 minute la cuptor,la foc mediu.Se lasa lla racit si se scoate din tava.


Crema:


Untul moale se mixeaza cu,crema de alune si zaharul pudra.Cand amestecul este omogen se adauga nessul si se amesteca.


Frisca lichida se incorporeaza in crema,mixand incontinuu.Crema se amesteca cu musli si se intinde peste blatul racit.Se lasa la frigider 1 ora.


Glazura:


Ciocolata rupta bucati se topeste pe bain-marie impreuna cu frisca lichida si untul;se lasa putin la racit,apoi se intinde peste crema.


Prajitura se lasa peste noapte la frigider,apoi se proportioneaza!



 

TIPS-URI

1

Este o prajitura foarte buna,cu siguranta o voi repeta in varianta cu musli in crema!Imi place ce a iesit din aceasta combinatie.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si musli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

23.01.2011, 19:20

Dar ce delicatesa

Pasiune pentru bucatarie 1

23.01.2011, 19:44

ma bucur ca va place,daca o incercati sa va fie de bine

MotanLaOale 1

24.01.2011, 08:50

grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta