Inghetata de afine

de Ela68 in Prajituri, 11 Sep 2014 | 1012 vizualizari

 

O inghetata care nu necesita amestecare dupa ce-am pus-o in congelator pentru a nu se forma ace de gheata. Nu am masina de inghetata si nici nu-mi cumpar, pentru ca am gasit combinatia ideala de ingrediente. La mine baza este aceeasi, iar in functie de aroma preponderenta, maresc sau reduc cantitatea de zahar.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr lapte de cocos ( am gasit la Mega era de consistenta untului )
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 70 gr lapte condensat
  • 70 gr zahar
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 500 gr afine de cultura+100 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de afine:

Am preferat ca afinele sa le fierb, nu le-am folosit crude ca la inghetata de capsuni sau visine. Asadar, se spala afinele si se pun la fiert cu zaharul cam 30 minute, sa se evapore din apa si sa se lege putin sirpoul. Se lasa la racit.


Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ), adaugam laptele de cocos, zaharul si mixam. Eu am amestecat cu ajutorul unui tel, n-a durat mult. Adaugam laptele condensat si praful de sare si amestecam pana la omogenizare. Cand zaharul este topit, adaugam afinele preparate mai sus.


Consistenta la final este asemanatoare albusului batut ca pentru bezea, este foarte afanata si pufoasa.Adaugam si zeama de lamaie.


Punem in congelator cateva ore opana se intareste. Este delicioasa.

 

TIPS-URI

1

nu se amesteca pentru eliminarea acelor, caci nu se formeaza :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Ela68 1

12.09.2014, 21:35

n-are cum sa nu iasa ....sper sa-mi dai dreptate

Ligia Bxl 1

07.11.2014, 09:33

ce frumos arata

Ela68 1

07.11.2014, 11:27

MULTUMESC

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de afine