Rulada cu prune si crema de branza

de Julie in Prajituri, 1 Sep 2010 | 3025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 4 linguri faina
  • Crema de prune:
  • 500 g prune,
  • 1/2 cana zahar,
  • 10 g gelatina,
  • 1 lingurita scortisoara, 
  • 1/2 lingurita cardamom
  • Crema de branza:
  • 125 ml smantana,
  • 150 g crema de branza ( almette sau branza proaspata de vaci),
  • 2 linguri zahra farin,
  • 10 g gelatina,
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu prune si crema de branza:

Blat:


Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca usor de jos in sus. Se pune hartie de copt intr-o tava si se intinde compozitia. Se coace aprox.10-15 minute , in cuptorul incalzit inainte.


Blatul se scoate cu tot cu hartia pe un servet umezit si presarat cu zahar tos .Se ruleaza cu totul si se lasa asa pana in momentul umplerii.


Crema de prune:


Prunele spalate si fara samburi se pun la fiert in 1/2 cana cu apa impreuna cu zaharul.Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie .Se opreste focul si se adauga gelatina inmuiata in apa ,scortisoara si cardamomul. Se lasa la racit.


Crema de branza:


Se mixeaza bine smantana cu crema de branza si zaharul farin . Se adauga gelatina inmuiata in apa si esenta.


Se desface rulada si se umple mai intai cu jeleul de prune apoi cu cema de branza. Se ruleaza usor, desfacand hartia. Se da la rece pentru 2-3 ore. Se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Daca vrei ca rulada sa aiba un aspect mai frumos si sa se vada cele doua straturi de crema, lasa jeleul de prune sa se raceasca bine.Eu nu am avut prea mare rabdare...si  l-am pus cald...astfel o parte din el a intrat in blat. Dar asta nu a afectat cu nimic gustul final al ruladei ;)  Toamna e abia la inceput si prune sunt foarte multe anul asta  ,asa ca mai am timp sa realizez inca o rulada si sa revin cu imagini ceva mai bune. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Julie 1

01.09.2010, 17:51

Gaby,Joly,Corina,Pusik,multumesc mult!

Rocsi 1

01.09.2010, 20:20

super interesanta

Julie 1

11.10.2010, 15:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dulceata