Rulada cu prune si crema de branza

de Julie in Prajituri, 1 Sep 2010 | 2973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 4 linguri faina
  • Crema de prune:
  • 500 g prune,
  • 1/2 cana zahar,
  • 10 g gelatina,
  • 1 lingurita scortisoara, 
  • 1/2 lingurita cardamom
  • Crema de branza:
  • 125 ml smantana,
  • 150 g crema de branza ( almette sau branza proaspata de vaci),
  • 2 linguri zahra farin,
  • 10 g gelatina,
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu prune si crema de branza:

Blat:


Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca usor de jos in sus. Se pune hartie de copt intr-o tava si se intinde compozitia. Se coace aprox.10-15 minute , in cuptorul incalzit inainte.


Blatul se scoate cu tot cu hartia pe un servet umezit si presarat cu zahar tos .Se ruleaza cu totul si se lasa asa pana in momentul umplerii.


Crema de prune:


Prunele spalate si fara samburi se pun la fiert in 1/2 cana cu apa impreuna cu zaharul.Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie .Se opreste focul si se adauga gelatina inmuiata in apa ,scortisoara si cardamomul. Se lasa la racit.


Crema de branza:


Se mixeaza bine smantana cu crema de branza si zaharul farin . Se adauga gelatina inmuiata in apa si esenta.


Se desface rulada si se umple mai intai cu jeleul de prune apoi cu cema de branza. Se ruleaza usor, desfacand hartia. Se da la rece pentru 2-3 ore. Se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Daca vrei ca rulada sa aiba un aspect mai frumos si sa se vada cele doua straturi de crema, lasa jeleul de prune sa se raceasca bine.Eu nu am avut prea mare rabdare...si  l-am pus cald...astfel o parte din el a intrat in blat. Dar asta nu a afectat cu nimic gustul final al ruladei ;)  Toamna e abia la inceput si prune sunt foarte multe anul asta  ,asa ca mai am timp sa realizez inca o rulada si sa revin cu imagini ceva mai bune. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Julie 1

01.09.2010, 17:51

Gaby,Joly,Corina,Pusik,multumesc mult!

Rocsi 1

01.09.2010, 20:20

super interesanta

Julie 1

11.10.2010, 15:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI