Prajitura cu prune

de merisor in Prajituri, 19 Oct 2012 | 1012 vizualizari

 

Am admirat pe aici tot felul de prajituri cu prune si nu puteam sa nu vin si eu cu varianta mea.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 400 gr smantana
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 300 gr faina
  • Prune
  • Miez de nuca
  • Scortisoara.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul, fara sa mai batem, doar amestecam usor. Picuram uleiul cate putin si incorporam , apoi punem incet smantana si faina in ploaie amestecata cu praful de copt.


Tapetam tava cu hartie de copt(eu am folosit o tava de 30/40 cm) si turnam compozitia in ea. Prunele spalate si scurse le spargem in doua si scoatem samburii. Asezam jumatatile de prune peste compozitie cu partea interioara in sus, asa incat fiecare portie de prajitura sa contina o jumatate de pruna. Peste prune presaram putin praf de scortisoara si asezam miezul de nuca tot jumatati, sau sferturi in functie de cum incape in interiorul prunelor. Nu presam pentru a nu cobora prunele in josul compozitiei. Coacem la 180 grade pentru 40 minute. Prunele au fost foarte dulci si nu au mai necesitat zahar.


A iesit foarte buna si aromata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mirela0911 1

19.10.2012, 21:27

Vreau si eu o bucatica, doua...

Alexandra Elena 1

19.10.2012, 21:38

prune,nuca,scortisoara...o nebunie de arome

oO_ acnA _Oo 1

19.10.2012, 22:55

o prajitura fresh si buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune