Prajitura Cipriota

de brunetica in Prajituri, 6 Noi 2011 | 4326 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o la televizor , m-a impresionat atat de mult cum arata prajitura incat am tinut minte toata reteta si am facut si eu reteta intr-adevar o prajitura minunata , cu un gust divin de bun . Incercati reteta sigur o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. urda dulce ( ricotta) ,
  • 400 g. samntana dulce ( panna da cucina) ,
  • 1 pahar de zahar ,
  • 1 pahar apa de trandafiri ,
  • 2 lingurite scortisoara ,
  • 5 nuci ,
  • 2 linguri miere de albine ,
  • 2 foi de foietaj ,
  • 100 g. unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cipriota:

Topim untul si ungem foile de foietaj dam la cuptor pentru a le coace , la foc mediu .

 Cat timp se coc foile pregatim crema : urda dulce o punem intr-un bol , daca trebuie sfaramitata o sfaramitam , adaugam zaharul , scortisoara si apa de trandafiri si amestecam bine , adaugam smantana dulce si amestecam pentru a incorpora bine ingredientele , acoperim bolul cu folie si  dam la rece pentru 20-30 minunte. 

Cand foile de foietaj sant coapte si racite le sfaramitam intr-un bol . 

Ungem o tava cu unt si formam un strat din foile sfaramitate adaugam crema care a stat la rece si peste crema un strat din foile sfaramitate . 

Peste stratul de foi presuram un praf de scortisoara , asezam nucile si mierea de albine .

 Dam la cuptor pentru 15 - 30 minunte  la foc mediu, daca nu incercam cu scobitoarea. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si foi de placinta , la foile de placinta merge cam 3 sferturi din pachet . 

2

La aceasta prajitura normal trebuie folosita o branza cipriota , dar eu am inlocuit-o cu urda dulce. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cipriota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:30

mihaelaradu 1

27.01.2012, 02:20

Prajitura e de fapt o crema si se cheama ANAROPITA. Poti inlocui smantana (pe care noi nu o avem in Cipru numai daca o cumparam de la magazinele romanesti) cu iaurt. Felicitari! Reteta e aproape autentica! Noi o facem aproape saptamanal

brunetica 1

27.01.2012, 08:00

multumesc Mihaela, eu reteta o am de la o emisiune care se numeste Din bunatatile Ciprului si am inlocuit branza cipriota cu urda dulce pentru ca nu o am de unde sa o gasesc aici, dar prajitura imi place foarte mult,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25

Cheeseburger

de Meea 4

Cheeseburger

ieri la 18:24

Drob de vinete

de oanapl 4

Drob de vinete

ieri la 16:47