Prajitura Cipriota

de brunetica in Prajituri, 6 Noi 2011 | 5182 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o la televizor , m-a impresionat atat de mult cum arata prajitura incat am tinut minte toata reteta si am facut si eu reteta intr-adevar o prajitura minunata , cu un gust divin de bun . Incercati reteta sigur o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. urda dulce ( ricotta) ,
  • 400 g. samntana dulce ( panna da cucina) ,
  • 1 pahar de zahar ,
  • 1 pahar apa de trandafiri ,
  • 2 lingurite scortisoara ,
  • 5 nuci ,
  • 2 linguri miere de albine ,
  • 2 foi de foietaj ,
  • 100 g. unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cipriota:


Topim untul si ungem foile de foietaj dam la cuptor pentru a le coace , la foc mediu .


Cat timp se coc foile pregatim crema : urda dulce o punem intr-un bol , daca trebuie sfaramitata o sfaramitam , adaugam zaharul , scortisoara si apa de trandafiri si amestecam bine , adaugam smantana dulce si amestecam pentru a incorpora bine ingredientele , acoperim bolul cu folie si dam la rece pentru 20-30 minunte.


Cand foile de foietaj sant coapte si racite le sfaramitam intr-un bol .


Ungem o tava cu unt si formam un strat din foile sfaramitate adaugam crema care a stat la rece si peste crema un strat din foile sfaramitate .


Peste stratul de foi presuram un praf de scortisoara , asezam nucile si mierea de albine .


Dam la cuptor pentru 15 - 30 minunte la foc mediu, daca nu incercam cu scobitoarea. Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si foi de placinta , la foile de placinta merge cam 3 sferturi din pachet . 

2

La aceasta prajitura normal trebuie folosita o branza cipriota , dar eu am inlocuit-o cu urda dulce. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cipriota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:30

mihaelaradu 1

27.01.2012, 02:20

Prajitura e de fapt o crema si se cheama ANAROPITA. Poti inlocui smantana (pe care noi nu o avem in Cipru numai daca o cumparam de la magazinele romanesti) cu iaurt. Felicitari! Reteta e aproape autentica! Noi o facem aproape saptamanal

brunetica 1

27.01.2012, 08:00

multumesc Mihaela, eu reteta o am de la o emisiune care se numeste Din bunatatile Ciprului si am inlocuit branza cipriota cu urda dulce pentru ca nu o am de unde sa o gasesc aici, dar prajitura imi place foarte mult,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si merisoare