Gogosi pufoase si aromate

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 7 Feb 2010 | 15342 vizualizari

 

reteta este preluata din revista click "pofta buna"

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -25 g drojdie proaspata
  • -150-170 ml lapte cald
  • -3 linguri zahar
  • -2 oua
  • -3 linguri ulei
  • -esente
  • -un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase si aromate:

Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii,se acopera cu faina,in ploaie si se lasa la dospit,pana crapa deasupra.

Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc.

Se amesteca cu maiaua si faina,framantandu-se pana se incorporeaza toata faina.

Apoi se framanta cu uleiul caldut,ca la cozonac.

Se lasa la dospit,dupa care se intinde foaie si se taie dupa preferinta.


Gogosile se mai lasa putin la crescut dupa care se prajesc in baie de ulei.Se scot pe servet de hartie,sa se absoarba uleiul si se dau prin zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

liana_geicu 1

08.02.2010, 22:30

Si eu am mancat in seara asta, vreo 6 gogosi cu o poftaaaa, sunt asa de bune! ..cred ca o sa mai iau una

elena1988 1

08.03.2011, 11:12

adry88 1

07.07.2011, 11:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu fidea si sirop de zahar ars