Prajitura Excelent

de Sim0na in Prajituri, 6 Feb 2012 | 21398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr. foi:
  • 9 ouă
  • 9 linguri făină
  • 9 linguri zahăr
  • 1 sticluţă esenţă vanilie
  • Ptr. cremă:
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură apă
  • 250 g margarină
  • 40 g cacao
  • 2 esenţe rom
  • Ptr. decorat:
  • migdale măcinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Excelent:

Am separate albuşurile de gălbenuşuri. Galbenuşurile le-am amestecat cu vanilia. Albuşurile le-am batut spumă împreună cu zahărul. Am amestecat albuşurile cu gălbenuşurile, apoi am încorporat făina cernută. Aluatul obţinut l-am împărţit în două, şi am copt două foi subţiri, în tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit. Am lăsat la cuptor, la foc potrivit ptr cca 20-25 minute.


Cât aluatul a stat la cuptor am pregătit crema:


Am batut cele două oua împreună cu zahărul şi apa, apoi am pus vasul la bain marie, amestecând bine pentru a se lega crema. Am adăugat cacao cernută, şi am încorporat. Apoi am lasat vasul la rece. Am mixat margarina, amestecând treptat cu câte o lingură din crema rece, iar la final am pus şi cele 2 esenţe de rom.


După ce am copt cele două foi le-am lăsat să se răceasca, apoi le-am tăiat pe jumătate, formând 4 blaturi.


Pe prima foaie am pus 3-4 linguri de crema, apoi am pus o altă foaie.. şi tot aşa până am terminat foile, iar prăjitura am îmbrăcat-o în cremă. Deasupra am presărat din abundenta migdale măcinate. Am dat prajitura la frigider ptr câteva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Excelent" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Sim0na 1

20.11.2013, 21:39

Miuta, multumesc de aprecieri si de bun venit.. Dar sunt venita de `nitel timp..

gaby_duceag 1

20.11.2013, 21:43

diaconta 1

20.11.2013, 21:55

Sim0,sa mai vii pe la noi tu ))
Miuto,nu te supara pe noi,dar lasa ca recuperezi tu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness