Prajitura Excelent

de Sim0na in Prajituri, 6 Feb 2012 | 20653 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr. foi:
  • 9 ouă
  • 9 linguri făină
  • 9 linguri zahăr
  • 1 sticluţă esenţă vanilie
  • Ptr. cremă:
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură apă
  • 250 g margarină
  • 40 g cacao
  • 2 esenţe rom
  • Ptr. decorat:
  • migdale măcinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Excelent:

Am separate albuşurile de gălbenuşuri. Galbenuşurile le-am amestecat cu vanilia. Albuşurile le-am batut spumă împreună cu zahărul. Am amestecat albuşurile cu gălbenuşurile, apoi am încorporat făina cernută. Aluatul obţinut l-am împărţit în două, şi am copt două foi subţiri, în tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit. Am lăsat la cuptor, la foc potrivit ptr cca 20-25 minute.

Cât aluatul a stat la cuptor am pregătit crema:

Am batut cele două oua împreună cu zahărul şi apa, apoi am pus vasul la bain marie, amestecând bine pentru a se lega crema. Am adăugat cacao cernută, şi am încorporat. Apoi am lasat vasul la rece. Am mixat margarina, amestecând treptat cu câte o lingură din crema rece, iar la final am pus şi cele 2 esenţe de rom.

După ce am copt cele două foi le-am lăsat să se răceasca, apoi le-am tăiat pe jumătate, formând 4 blaturi.

Pe prima foaie am pus 3-4 linguri de crema, apoi am pus o altă foaie.. şi tot aşa până am terminat foile, iar prăjitura am îmbrăcat-o în cremă. Deasupra am presărat din abundenta migdale măcinate. Am dat prajitura la frigider ptr câteva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Excelent-0
Prajitura Excelent-1
Prajitura Excelent-2
Prajitura Excelent-3
Prajitura Excelent-4

COMENTARII (25)

Sim0na

Sim0na 1

20.11.2013, 21:39

Miuta, multumesc de aprecieri si de bun venit.. Dar sunt venita de `nitel timp..

gaby_duceag

gaby_duceag 1

20.11.2013, 21:43

diaconta

diaconta 1

20.11.2013, 21:55

Sim0,sa mai vii pe la noi tu ))
Miuto,nu te supara pe noi,dar lasa ca recuperezi tu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!