Prepararea aluatului in foi

de anisoara in Piine, 2 Ian 2010 | 41040 vizualizari

 

Aceasta placinta in foi si alte copturi din acest aluat , le prepar de 20 de ani si mi-au reusit mereu. Reteta este foarte usor de preparat.

Din start vreau sa spun ca gustul acestui aluat se deosebeste radical de acel aluat cumparat din magazine .NU se poate de comparat. Aluatul este foarte gustos, fraged si usor de facut.
Nu se simte gustul de aluat in foi – se simte ceva crocant si gustul umpluturii in placinta.

Vreau sa va mai adaug , ca acest aluat a fost preparat de sute de femei in diferite colturi ale lumii si mereu a reusit cu succes.
Mai jos, voi descrie pas cu pas prepararea aluatului in foi .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de margarina cu continut inalt de grasime
  • un ou
  • Apa Calduta - o cana
  • 2,5 pahare de faina ( 250 gr volumul paharului )
  • 1 lingura mare de ulei
  • o lingura de otet de masa
  • o lingurita de zahar fara virf
  • o lingurita de sare fara virf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepararea aluatului in foi:

PREPAPRAREA ALUATULUI :



Pregatim o cana de 300 ml. Turnam in cana un ou de marime normala , o lingurita de zahar, o lingurita de sare , o lingura mare de ulei , o lingura de otet de masa. Tot continutul din cana il amestecam bine si-i turnam deasupra apa Calduta , amestecind in continuu pina obtinem o solutie omogena.- undeva la 270 ml .

Intr-un vas mare cernem 2,5 pahare de faina de calitate superioara. In mijlocul fainii facem o gaura si turnam tot continutul din cana. Luam o lingura si incepem sa amestecam , pina se imbiba toata apa in faina , si apoi , cu mainile curate si calde, incepem sa framintam bine aluatul. Aluatul trebue sa devina neted la pipait, finut si putin molcut.

Lasam aluatul in vas sa se odihneasca bine , cel putin 20 minute.



Aparte pregatim margarina , care trebuie sa fie molcuta ( lasata in prealabil la temperatura camerei). Vreau sa atrag o atentie deosebita asupra alegerii margarinei - margarina trebuie sa fie cu un continut inalt de grasime- este de dorit sa fie aleasa margarina pentru prepararea copturilor. Daca nu gasiti- atunci amestecati jumatate la jumatate margarina cu untura curata de porc . Acesta este un aspect foarte important, ca sa va reuseasca cu succes prepararea aluatului in foi. Sau folositi untura curata dar mai putin de 200 de grame. Principalul , margarina sau untura sa fie lasate sa se incalzeasca la temperatura camerei.



Incepem :

Aluatul care a fost facut l-am lasat sa se odihneasca 20 minute. Il impartim in 4 parti egale.



Impartim margarina in 4 parti egale. O parte de aluat va fi uns cu o parte din margarina taiata.



Mai jos voi descrie 2 metode usoare de prepararea a aluatului in foi . In alte retete ,voi mai descrie citeva metode , de asemenea usoare de facut . Rezultatul este egal. Urmariti dupa foto.



PRIMA METODA :Intindem foaia de aluat cu sucitorul , undeva de marimea 35 cm pe 55 cm.

Ungem bine cu o parte de margarina . Dupa aceia luam sucitorulil, si rasucim aluatul cu mare atentie pe el.. vezi foto .



Dupa ce am rasucit o parte de aluat ,cu un cutit cu virful ascutit taiem de-alungul lui pe mijloc. Vezi foto.



Aluatul il dezlipim de rasucitor si il taiem perpendicular in 2 jumatati sau o jumatate o suprapunem peste cealalta jumatate



Vom obtine 2 dreptunghiuri de aluat, care le suprapunem unul peste aluat. Gata. Am obtinut prima bucata de aluat in foi . La fel procedam cu cele 3 bucati de aluat unse cu cele trei bucati de margarina ramasa. Dupa aceia il invelim in pelicula si il punem la congelator,pina va fi nevoie sa preparam ceva din el.



Daca vrem sa preparam ceva in timp mai repede , lasati-l o noapte in frigider.



A DOUA METODA



Aluatul preparat il impartim in patru parti egale si margarina la fel in patru parti.

Intindem aluatul . cam 30cmx40 cm .Luam o parte de margarina si ungem aluatul , dar nu minutios ca in prima metoda. Urmariti dupa foto. Impaturim aluatul in doua . Ungem din nou cu margarina ramasa ,care o avem din prima bucata, si impaturim inca odata in doua .Mai repetam inca odata procedura. Obtinem o bucata de aluat in foi cam de 8cmx12cm .Repetam cu toate celelalte 3 parti ramase de aluat si 3 parti de margarina aceiasi procedura.

In 10 minute am facut si aluatul dupa a 2 metoda. Deasemenea se prepara foarte repede.Se pastreaza in congelator





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prepararea aluatului in foi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nadina73 1

03.09.2010, 19:38

Andreea Caroline 1

27.09.2013, 09:39

babi5 1

27.09.2013, 17:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Aluat pentru legume prajite -tempura