Tort cu crema de unt, cafea si nuca

de Alexandra Elena in Torturi, 6 Oct 2012 | 2616 vizualizari

 

Initial tortul trebuia sa aiba o sigura crema, cea din unt, cafea si nuca, dar blat a crescut si-a tot crescut si am fost nevoita sa fac o "crema "rapida, am ales budinca de caramel. A iesit foarte bun. Mai am o bucata, cine vrea?

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 pic de sare

pt crema:

  • 300 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 50 g nuca macinata
  • 4 linguri cafea
  • 2 galbenusuri
  • 1 budinca caramel
  • 400 ml lapte

pt sirop:

  • 400 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom

pt glazura:

  • 250 g ciocolata(neagra)
  • 3-4 linguri smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de unt, cafea si nuca:

Se separa ouale, batem albusurile cu un pic de sare, adaugam zaharul si mixam albusurile pana cand devin o spuma tare. Separat adaugam uleiul, treptat, peste galbenusuri. Incorporam galbenusurile cu albusurile si adaugam in ploaie faina, amestecam usor de jos in sus pana cand se omogenizeaza. Se pune intr.o tava tapetata, pentru tort, si se da la cuptorul incalzit circa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea.


Budinca o facem dupa instructiunile de pe ambalaj si o lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea.


Untul(la temp camerei) il frecam cu zaharul pana cand devine spumos, adaugam nuca, cafea si la urma galbenusurile.


Taiem tortul, mi-e mi-au iesit 4 blaturi. Insiropam bine fiecare blat in parte.


Pe primul blat punem jumatate din crema de unt, pe al doilea budinca, pe al 3-lea crema de unt.


Ciocolata o taiem in bucatele mici si o bunem la bain-marie, cand incepe sa se topeasca adaugam smantana(am folosit smantana de casa), amestecam pana cand se omogenizeaza.


Il glazuram cu ciocolata si presaram nuca macinata.


La multi ani bunicului meu!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt, cafea si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

07.10.2012, 09:35

delicios

Bunica 1

07.10.2012, 19:32

Sa fie sanatos bunicul tau!

Toamna07 1

12.10.2012, 12:42

Sanatate maxima!
Delicios tort~!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de unt, mascarpone si mure