Tort cu crema de unt, cafea si nuca

de Alexandra Elena in Torturi, 6 Oct 2012 | 5592 vizualizari

 

Initial tortul trebuia sa aiba o sigura crema, cea din unt, cafea si nuca, dar blat a crescut si-a tot crescut si am fost nevoita sa fac o "crema "rapida, am ales budinca de caramel. A iesit foarte bun. Mai am o bucata, cine vrea?

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 pic de sare

pt crema:

  • 300 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 50 g nuca macinata
  • 4 linguri cafea
  • 2 galbenusuri
  • 1 budinca caramel
  • 400 ml lapte

pt sirop:

  • 400 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom

pt glazura:

  • 250 g ciocolata(neagra)
  • 3-4 linguri smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de unt, cafea si nuca:

Se separa ouale, batem albusurile cu un pic de sare, adaugam zaharul si mixam albusurile pana cand devin o spuma tare. Separat adaugam uleiul, treptat, peste galbenusuri. Incorporam galbenusurile cu albusurile si adaugam in ploaie faina, amestecam usor de jos in sus pana cand se omogenizeaza. Se pune intr.o tava tapetata, pentru tort, si se da la cuptorul incalzit circa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea.

Budinca o facem dupa instructiunile de pe ambalaj si o lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea.

Untul(la temp camerei) il frecam cu zaharul pana cand devine spumos, adaugam nuca, cafea si la urma galbenusurile.

Taiem tortul, mi-e mi-au iesit 4 blaturi. Insiropam bine fiecare blat in parte.

Pe primul blat punem jumatate din crema de unt, pe al doilea budinca, pe al 3-lea crema de unt.

Ciocolata o taiem in bucatele mici si o bunem la bain-marie, cand incepe sa se topeasca adaugam smantana(am folosit smantana de casa), amestecam pana cand se omogenizeaza.

Il glazuram cu ciocolata si presaram nuca macinata.

La multi ani bunicului meu!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt, cafea si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

de oanapl 7

pe 04.12 la 20:43

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

de oanapl 7

pe 03.12 la 19:34

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

pe 03.12 la 15:22

Reteta de supa crema de linte

pe 01.12 la 20:23

Reteta de mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3295 puncte

mirela0911

1401 puncte

RODIMUR

1346 puncte

laura_n

1182 puncte

 Adi

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata