Tort de ciocolata

de babi5 in Torturi, 24 Feb 2014 | 6505 vizualizari

 

Pentru ca maine Batranul meu tata face 89 ani i-am pregatit un tortulet, care sper ca este si bun, adica foarte bun. Am folosit pentru pandispan tava de 45/35 cm

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 400 gr zahar +10 linguri
  • 10 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • 2 zahar vaniliat
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 1 cub de Rama (250 gr)
  • 50 gr nuca de cocos
  • bombonele pentru ornat
  • trandafirasi pentru ornat
  • esenta rom 1 fiola
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Prima data separam 10 oua, albusul de galbenus. Apoi albusul il mixam bine pana devine sticlos, adaugam 10 linguri de zahar treptat si mixam in continuare pana  zaharul se topeste. Adaugam si 2 zahar vaniliat, adaugam galbenusurile treptat si mixam mai departe. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu o paleta amestecam de jos in sus, usor ca blatul sa nu se lase la copt. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia obtinuta, uniformizam cu o paleta, apoi introducem tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Cand trece testul cu scobitoarea pandispanul este gata. Il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Pentru crema spargem intr-o oala 5 oua, le mixam bine apoi adaugam 300 gr zahar si mixam bine in continuare pana devine cremos. Punem crema la aburi si amestecam continuu. Cand incepe sa se ingroase ca si o smantana adaugam cacaoa amestecata cu 2 linguri de apa ca sa nu faca cocoloase, apoi adaugam si ciocolata menaj si esenta rom. Mai lasam 10 minute si dam deoparte sa se raceasca. Punem margarina intr-un castron  o mixam bine si cand crema este rece adaugam treptat in margarina si mixam pana devine cremos bine.

Intr-o craticioara punem 100 gr zahar si-l caramelizam, apoi adaugam 150 ml apa si lasam sa se dizolve. Punem deoparte la racit.

Luam pandispanul, il taiem in doua pe jumatate, apoi fiecare jumatate o taiem la fel,  obtinand 4 bucati. Pe o tava punem o bucata, insiropam, adaugam crema si repetam operatiunea pana terminam cele 4 bucati. Apoi imbracam  tortuletul cu crema, lateralele le ornam cu nuca de cocos, deasupra punem bombonelele si trandafirasii.

Yamiii, ce bunatate! LA MULTI ANI, TATA!

 

TIPS-URI

1

Serviti cu incredere si indrazniti sa-l faceti si voi

2

Se poate face cu diverse creme

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si crema ganache