Tort cu branza

de Lau in Torturi, 25 Iun 2014 | 1790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguir zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 50 g ciocolata
  • Crema de branza
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri dulceata de coacaze
  • 200 ml frisca
  • Crema de ciocolata
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 400 g frisca
  • Decor
  • frisca
  • ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza:

Blat - mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul in fir subtire, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie si ciocolata rasa. Amestecam cu o lingura cu miscari usoare, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 3 felii.


Crema de branza - branza o mixam cu zaharul, adaugam dulceata si omogenizam. Adaugam frisca mixata si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.


Crema de ciocolata - ciocolata o rupem bucatele, adaugam 200 g frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste, avand grija sa nu fiarba. Dam la frigider cateva ore, dupa care o mixam pana devine o crema pufoasa, apoi o amestecam cu restul de frisca mixata inainte.


Asamblare - asezam prima foaie pe un platou - o insiropam - punem cremele in 2 pungi si alternam compozitiile (ca la sah) adaugam a 2 foaie - insiropam - adaugam cremele). Daca am inceput cu crema de branza prima data a 2 foaie vom incepe cu crema de ciocolata) ungem tot tortul cu frisca si dam la rece cca 1 ora dupa care decoram cu ciocolata topita si moturi de frisca


Dam la rece 2 ore inainte de servire,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Lau 1

26.06.2014, 09:26

multumesc

mamaieelena 1

26.06.2014, 20:11

imi place

Lau 1

27.06.2014, 09:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Tort Alb-Negru