Tort de pere - 150

de MotanLaOale in Torturi, 28 Oct 2011 | 3457 vizualizari

 

Este versiunea cu pere a tortului cu mere. Mi s-a parut mai aromat cu pere. Si asa incet incet am ajuns si la reteta 150.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 pere
  • 200g zahar
  • 20g unt
  • stafide
  • visine din dulceata
  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit amoniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pere - 150:

Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform.


Perele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa fel incat sa ramana intregi (se face cu un aparat special sau cu un cutit subtire) si se taie din partea lunga de la codita sa fie toate la aceeasi inaltime.


Perele se pun in cratita peste zahar una langa alta, se umple mijlocul perei cu stafide si visine, se pun cubulete de unt intre ele si se introduc in cuptor pana ce zaharul face spuma (circa 30 minute). Se lasa la racit.


Pentru blat batem spuma albusurile adaugam zaharul, zaharul vanilat, un praf sare si mixam pana devine o crema lucioasa.


Adaugam galbenusurile amestacand usor cu lingura de jos in sus.


Punem si faina cu amoniacul si amestecam usor pana la omogenizare.


Cand perele s-au racit turnam peste ele blatul, netezim si introducem in cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.


Se rastoarna pe platou cand este caldut.


Se poate orna dupa dorinta si fantezie.


En nu-l ornez niciodata deoarece este tortul pe care il fac pentru gustul fructului.


Este foarte bun cu frisca alaturi.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere - 150" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

MotanLaOale 1

29.10.2011, 15:32

Multumesc

mena29 1

29.10.2011, 20:32

Felicitari

MotanLaOale 1

29.10.2011, 23:54

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de oua, frisca si fructe