Tort cu crema de unt, mascarpone si mure

de mirela0911 in Torturi, 1 Ian 2017 | 6334 vizualizari

 

Nu putea trece revelionul fara tort, asa ca am trecut la fapte!
La multi ani si sa aveti un an nou asa cum vi-l doriti! :-*
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150g faina
  • 1 lgt praf de copt
Pt. sirop:
  • 180 ml apa calduta
  • 2 lg zahar
  • 4 lg suc de lamaie
Pt. crema de unt:
  • 250 g mure
  • 2 lg suc de lamaie
  • 200 g unt
  • 160 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone
Mai este nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de unt, mascarpone si mure:

Blatul: Intr-un bol se pun ouale si se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixarea timp de 8-10 minute, pana isi tripleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie in 3 reprize, dand printr-o sita de fiecare data. Se incorporeaza usor, apoi se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul peincalzit la 180 de grade C, pana tece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand este bine racit, cel mai bine a doua zi, se taie in trei.

Siropul: Intr-o cana, se amesteca apa, zaharul si sucul de lamaie proaspat stors.

Crema de unt: Pentru inceput se va prepara piureul de mure. Intr-o craticioara se pun 150 g mure (eu am avut congelate) cu 2 lg suc lamaie si se asaza pe foc. Se lasa sa dea in clocot pana se inmoaie bine murele (daca este nevoie se adauga si 1 lg apa), apoi se dau prin sita pentru a indeparta semintele. Va rezulta un piureu care se va lasa la racit pana in momentul folosirii.

Separat, se mixeaza untul lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul pudra timp de 1-2 minute. Se adauga treptat branza mascarpone si se mixeaza pana se incorporeaza bine in crema de unt. Se adauga apoi pe rand cate o lingura din piureul de mure si se mixeaza pentru omogenizare. Eu am pus 4 lg de piure pentru culoare, se poate pune mai putin. Cand se obtine culoarea dorita, se da deoparte si se pregateste asamblarea tortului.

Se asaza primul blat pe o farfurie, se insiropeaza usor si se unge cu crema de unt (cca 3-4 lg crema). Din restul de mure, se ia si se taie fiecare in feliute mai mici (eu am avut mure foarte mari, lunguiete) si se asaza peste crema. Se pune al doilea blat si se procedeaza la fel. Se pune deasupra cel de-al treilea blat si se unge tortul cu restul de crema, pastrand 2 lg pentru moatze.

Se bate frisca lichida si se orneaza dupa placul inimii, in functie de imaginatia fiecaruia.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de mure, se pot folosi alte fructe: zmeura, afine, etc.

2

Se pot folosi si fructe proaspete.

3

Ornarea tortului este la libera alegere.

4

Diametrul tavii folosite este de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt, mascarpone si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

laura_n 1

02.01.2017, 18:14

La multi ani, copii! Sa fiti sanatosi si sa aveti un an bun si linistit!

mirela0911 1

02.01.2017, 19:23

Va multumesc!

mihaelar63 1

04.01.2017, 02:11

La multi ani !!! Tortul este minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Castel