Prajitura cu mere

de Alexandra Elena in Prajituri, 18 Ian 2014 | 1081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • nuci tocate
  • 3 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

   Spalam merele, le decojim si le taiem cubulete. Tava se unge cu ulei si se intinde zaharul, uniform, pe toata suprafata, punem cateva nuci tocate, in tava, adaugam merele si le punem in cuptorul incalzit, 15 minute.

   Separam ouale, galebusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei, iar albusurile le batem cu un praf de sare, esenta de vanilie (dupa gust) si zahar pana cand devin lucioase si se intaresc. Turnam albusurile peste galbenusuri, adaugam faina, in ploaie, si omogenizam compozitia.

   Merele se scot din cuptor, dupa ce se racesc putin, le pudram  cu scortisoara si turnam compozitia pentru blat peste mere. Se lasa in cuptor 30 de minute la foc mediu.

   Punem frisca lichida intr-un vas, de sticla, si mixam pana cand se intareste.

   Se lasa  sa se raceasca, se  poate servi cu zahar pura sau cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

19.01.2014, 14:06

Foarte buna!

laura_n 1

19.01.2014, 14:52

grozava! biig like!

Alexandra Burz 1

21.01.2014, 00:39

tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!