Prajitura cu mere

de Alexandra Elena in Prajituri, 18 Ian 2014 | 1113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • nuci tocate
  • 3 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Spalam merele, le decojim si le taiem cubulete. Tava se unge cu ulei si se intinde zaharul, uniform, pe toata suprafata, punem cateva nuci tocate, in tava, adaugam merele si le punem in cuptorul incalzit, 15 minute.


Separam ouale, galebusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei, iar albusurile le batem cu un praf de sare, esenta de vanilie (dupa gust) si zahar pana cand devin lucioase si se intaresc. Turnam albusurile peste galbenusuri, adaugam faina, in ploaie, si omogenizam compozitia.


Merele se scot din cuptor, dupa ce se racesc putin, le pudram cu scortisoara si turnam compozitia pentru blat peste mere. Se lasa in cuptor 30 de minute la foc mediu.


Punem frisca lichida intr-un vas, de sticla, si mixam pana cand se intareste.


Se lasa sa se raceasca, se poate servi cu zahar pura sau cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

19.01.2014, 14:06

Foarte buna!

laura_n 1

19.01.2014, 14:52

grozava! biig like!

Alexandra Burz 1

21.01.2014, 00:39

tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema de vanilie