Placinta de ciocolata cu visine

de laylalala in Prajituri, 16 Iun 2010 | 1820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar alb
  • 100 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 ou
  • 150 gr iaurt
  • 420 gr faina
  • 50 gr pudra de cacao
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Pentru umplutura
  • 800 gr compot de visine (cu doar ½ din sirop pastrat) – sau se pot folosi visine proaspete, curatate de samburi apoi fierte in apa cu zahar pana cand se face un siorp alaturi de visine
  • 80 gr amidon alimentar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • zahar amestecat cu scortisoara, pentru presarat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de ciocolata cu visine:

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de placinte.


Intr-un vas, bate untul cu cele trei feluri de zahar apoi incoporeaza oul si iaurtul.Intr-un alt vas amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in amestecul de ingrediente ude.Framanta pana cand se obtine un aluat omogen.Da aluatul la rece cel putin 20-30 minute.

Intre timp, amesteca visinele cu sirop impreuna cu amidonul alimentar si vanilia.


Ia aluatul de la rece si intinde aproximativ 2/3 din el intr-o foaie de 1 cm grosime.Aseaza foaia intinsa in forma, atfel incat sa fie aluat la baza si pe marginile formei.Toarna umplutura in forma.Din restul de aluat fa firimituri care apoi presara-le peste umplutura.Da placinta la copt 35 minute, apoi scoate-o presara-o cu putin zahar cu scortisoara si da-o la copt pentru inca 5-10 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

16.06.2010, 13:56

doamne cat de bine arata

jolygina 1

16.06.2010, 14:24

vai de mine ce apetisant ,maxim de furculite s salvat binenteles

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan (by Gaby)