artyandra

1

Bucataras
incepator

Zalău

Bucataras din 21.05.2014

RETETE34
PRIETENI35
Retete

Spanac cu ochiuri

In Mancaruri de legume la 26 Mai 2017

Se călește usturoiul în unt. Adăugăm spanacul crud sau dezghețat în tigaie, alături de făină. Se amestecă puțin, apoi vom pune smântâna. Condimentăm cu sare și piper după gust. Lăsăm la fiert, apoi amestecăm continuu pentru 3-4 minute. Introducem cașul...

Milkshake cu banane si capsuni

In Love Smoothies la 25 Mai 2017

Prima dată, vom spăla bine fructele, apoi vom tăia bananele și le vom intrpduce în blender. Deasupra lor vom pune bucățile de căpșuni și apoi vom turna laptele și cele 2 linguri de miere. Vom da la butonul maxim pentru mixare. După ce s-a încorporat tot conținutul, vom...

Aperitiv cartofi natur

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2017

Se spală cartofii, se curăță de coajă și apoi se taie cubulețe. Se pun la fiert în apă rece, cu o linguriță de ulei. Când încep să dea în clocot, se adaugă un praf de sare. Se lasă la fiert pentru 25 minute. După ce au fiert, se strecoară și se transferă...

Desert Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 25 Mai 2017

Tiramisu reţetă originală Într-un bol mare, se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul. După ce s-a omogenizat compoziția, se va adăuga brânza mascarpone. Într-un alt bol, se va mixa frișca lichidă. După ce își va mări volumul, de aproximativ 4...

Aperitiv chiftelute de branza (sarata, de capra)

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2017

Brânza se mixează cu oul, apoi se adaugă făina. Cu mâna umezită, se formează chifeluțe între palme și se trec prin pesmet cernut. Se prăjesc în ulei și se scot pe șervețele se hârtie. Se servesc împreună cu smântâna sau iaurtul,...

Desert cozonac cu nuca

In Dulciuri la 23 Apr 2017

Într-un bol, se va lăsa drojda pentru dizolvare în 100 ml lapte călduț, o lingură de zahăr și o lingură de făină. Se va lăsa pentru 10 minute, la dospit.  Se pun toate indregientele într-un bol mare, adăugând drojdia dospită la urmă, apoi se...

Aperitiv oua de Pasti romanesti

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2017

Anul acesta am adaugat un nou DELICIU DE PASTE! Pentru aceasta reteta, vom degresa ouale cu apa rece si sapun sau detergent de vase, apoi le vom lasa sa se usuce. Intre timp, ne ocupam de culesul frunzulitelor si a florilor. Ouale s-au uscat deja, asa ca putem sa ne punem la treaba! ...

Salata de vinete

In Salate la 15 Apr 2017

Vinetele trebuie sa fie bine coapte. Se lasa sa se scurga de zeama. Se maruntesc cu un tocator din lemn, pana devin ca o pasta. Se fierbe un ou moale, iar celalalt ou se fierbe tare. Intr-un bol, se pune pasta de vinete si se lasa la o parte. Intr-un alt bol, se vor freca cele doua galbenusuri...

Betisoare dulci de post

In Mancare copii la 12 Apr 2017

Într-o cratiță, se vor pune cei patru cartofi la fiert. Se vor lăsa cu coajă. După ce s-au fiert, se dau la răcit și se curăță de coajă, apoi se pasează. Într-un bol mare, se va pune făina, cele două ouă și zahărul și se vor amesteca bine. Se vora dăuga cartofii...

Ciorba de varza rosie

In Ciorbe la 12 Apr 2017

Într-o cratiță înaltă, se va pune uleiul, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se amestecă în continuu, până capătă o culoare aurie și emană o mireasmă dulce. Peste, se adaugă restul legumelor și se amestecă. Se lasă 2 minute la călit. Între timp se...

Desert prajitura de toamna cu dovleac

In Prajituri la 5 Apr 2017

Pentru început, vom începe prin călirea dovleacului, într-o tigaie înaltă sau crațiță. Peste dovleac, vom pune zahărul și vom amesteca pentru încorporare uniformă. Apoi, vom adăuga scorțișoara și vom amesteca din nou. Vom căli bine dovleacul, până...

Desert american pancakes (cea mai buna reteta)

In Dulciuri la 4 Apr 2017

Într-un bol, se vor mixa ouăle împreună cu zahărul, cu un tel. Se va adăuga untul topit, la temperatura camerei. Continuați mixarea. Adăugați extractul de vanilie și laptele, amestecând continuu. Făina, sarea și praful de copt se vor amesteca, apoi, prin ploaie, se vor...

Desert cheesecake cu cocos si alune de padure (fara coacere)

In Torturi la 4 Apr 2017

Biscuiții se macină bine, apoi se adaugă untul nesărat, la temperatura camerei. Se amestecă bine, iar mixul obținut se așază ca bază, într-o tavă rotundă cu margi detașabile. Se nivelează, apoi se dă la frigider pentru 30 minute. Între timp, ne vom ocupa de baza...

Mamaliga traditionala

In Mancaruri de post la 4 Apr 2017

Vom pregăti ingredientele prezentate mai sus, apoi vom lua o cratiță, adăugând apa rece și mălaiul. Înainte de a se pune la foc, se va amesteca ușor cu o lingură de lemn, pentru diluare. În momentul în care apa va începe să fiarbă, se adaugă sarea, iar...

Aperitiv cartofi fripti cu parmezan si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2017

Preincălzește cuptorul.  Se va unge o hârtie pergament, cu puțin ulei de măsline. Într-un bol mare, se pot pune cartofii tăiați cubulețe și spălați; deasupra se adauga cele două linguri de ulei de măsline, parmezanul ras și usturoiul mărunțit.  Se...

Desert chec pufos acoperit cu visine

In Prajituri la 1 Apr 2017

Cu un tel, se vor amesteca untul și zahărul, pentru o omogenizare foarte bună. Aceste două ingrediente trebuie să fie la temperatura camerei. Se vor adăuga lingurița cu sare și esența de vanilie. Făina amestecată cu praful de copt se vor adăuga în ploaie. Se va adăuga treptat...

Omleta delicioasa

In Cook and smile la 29 Mar 2017

Se bat ouăle cu praful de sare și piper și cu chilli. Într-un bol, se rad trei feluri de cașcaval. După ce s-au omogenizat bine, se pune în tigaia încinsă cu ulei de măsline. Când s-a prăjit omleta, vom adăuga compoziția de cașcaval și lingura de...

Cartofi copti cu 3 feluri de branza

In Mancaruri de legume la 28 Mar 2017

Se fierb cartofii în coajă, apoi se lasa la răcit. În timp ce fierb cartofii, ne ocupăm de umplutură. Vom lua un bol în care vom mixa cu un mixer vertical oul (opțional) și celelate ingrediente, crude. Se pot adăuga condimente după gust sau se pot evita. ...

Gris cu lapte, portocale si cocos

In Mancare copii la 28 Mar 2017

 Într-o cratiță, se pun cele 6 linguri de zahăr și litrul de lapte. Se lasă pe foc până începe să clocotească, apoi se amestecă pentru a se dizolva complet zahărul. Se adaugă esențele, și plicul de zahăr vanilat. În ploaie, se adaugă grișul și se...

Clatite cu banane si gem de afine

In Dulciuri la 14 Sep 2014

1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom şi apa minerală. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească. 2....

Gogoasa floare

In Dulciuri la 14 Sep 2014

Se amesteca oua cu zaharul si se bat putin. Se adauga laptele, zaharul vanilat, faina, praful de copt si coaja rasa de citrice, dupa gust. Intr-un vas adanc se pune uleiul la incins si cu lingurita se iau mici bucati de aluat carer se elibereaza in ulei incins. Pe masura ce se prajesc se scot pe...

Oua umplute - romanesti

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2014

Se fierb ouala tare, apoi se curata cu grija. Se taie in doua, pe vertical, apoi ae scoate galbenusul si se pune intr-un bal, separat. Se prepara maioneza din: mustar, ulei, oul crud si cele doua linguri de smantana. Se prepara pasta pentru oua umplute, din galbenusurile bine fierte si amestecand...

Dovlecei cu branza si smantana

In Mancaruri de legume la 14 Sep 2014

Se rad dovleceii, se taie in lung in doua, se pun sa fiarba in apa clocotita cu sare. Cand sunt fierti se scot, se scurg bine, se aseaza pe o farfurie, se acopera cu cascaval ras, apoi se toarna smantana, se pun in tava si se lasa pentru 15 - 20 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se servesc....

Cozonacii bunicii

In Dulciuri la 14 Sep 2014

Se prepara o maia din lapte caldut, zahar si drojdie si putina faina - rezultatul sa fie exact ca o smantana. Se lasa la dospit 10 - 15 min intr-un loc caldut, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pentru aluat. Margarina topita sau uleiul se adauga la sfarsit - foarte important. Se amesteca...

Sarmalele bunicii

In Mancaruri cu carne la 13 Sep 2014

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mai mare, lasandu-se putin marar si busuioc pentru sfarsit. Se curata varza apoi se opareste si se amesteca cu conpozitia. Se umple foile de varza (se fac rasucirile) apoi se pune la foc. Se pune apa cat cuprinde si cu bulionul. La fund, se...

Prajitura razuita cu branza

In Prajituri la 13 Sep 2014

Aluatul: Se omogenizeaza ingredientele, apoi se imparte compozitia in doua parti egale si se pune umplutura intre ele. Crema: Albusurile se bat spuma tare cu 50 gr zahar si se amesteca cu branza. Dupa ce s-a finisat crema peste aluat, se razuieste a doua parte ramasa de aluat, peste...

Prajitura parfum de trandafir

In Prajituri la 13 Sep 2014

Blatul: Se amesteca toate ingrdientele, se framanta usor aluatul rezultat si se imparte in doua bucati, aproximativ egale. Se tapeteaza spatele tavii cu margarina si faina si se intinde o foaie. Se coc cele patru foi la foc mic, aproximativ 10 minute. Crema: Se toarna cana de zahar...

Brownie cu nuci

In Prajituri la 13 Sep 2014

Se bat ouale cu zaharul pana devine o crema. Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic. Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca binepana se topeste in totalitate. Toata aceasta operatiune se poate face la baine-marie. Se opreste focul si se adauga ouale putin cate...

Salata de fructe

In Salate la 13 Sep 2014

Se spala fructele, se taie cubulete, apoi se pun intr-un bol. Se adauga pumnul de cereale sau fulgi de porumb si se amesteca. Pestre se toarma inghetata topita de vanilie si se amesteca.   Pofta buna!!

Nectar de fructe

In Bauturi la 13 Sep 2014

Se spala fructele, apoi se curata de coaja. Se taie bucati, apoi se pun amestecate in Delimano Chopper (aparat de maruntit). Se conecteaza aparatul la priza, apoi se foloseste conform instructiunilor. Dupa ce s-a terminat de facut o portie, se toarna in pahar, apoi se continua pana se termina...

Afisate 1 - 30 din 34 retete    

Postari recente

publicat la 26.05.2017

Spanac cu ochiuri

publicat la 25.05.2017

Milkshake cu banane si capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 66

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro