Desert prajitura de toamna cu dovleac

de artyandra in Prajituri, 5 Apr 2017 | 565 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 400 g făină
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 1 ou
  • o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • o esență vanilie (10 ml)
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1,5 kg dovleac proaspăt, tocat (nu răzuit)
  • 150 g zahăr
  • 2 lingurițe de scorțișoară
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de toamna cu dovleac:

Pentru început, vom începe prin călirea dovleacului, într-o tigaie înaltă sau crațiță. Peste dovleac, vom pune zahărul și vom amesteca pentru încorporare uniformă. Apoi, vom adăuga scorțișoara și vom amesteca din nou. Vom căli bine dovleacul, până se va înmuia bine, iar o parte din lichid se va evapora. Acest procedeu va dura aproximativ 20 de minute. Aspectul va fi puțin mai închis, din cauza scorțișoarei. După cele aproximativ 20 de minute, vom opri focul și vom da la o parte pentru a se răci.


Între timp, ne vom ocupa de prepararea foilor.


Într-o cratiță, vom pune laptele, uleiul și zahărul și vom da la foc mediu. Vom amesteca, așteptând ca zahărul să se topească, iar compoziția să dea într-un clocot. Vom opri focul și vom lăsa compozița să răcească puțin. După ce acest amestec s-a răcit, îl vom pune într-un bol mare, peste amestec, vom pune oul și vom amesteca bine pentru o încorporare completă. Vom adăuga și bicarbonatul de sodiu, esența de vanilie și sarea, apoi le vom amesteca foarte bine. Puțin câte puțin vom adăuga făina, amestecând foarte bine (pentru a nu se forma cocoloașe), până epuizăm toată făina. Când aluatul va începe să se îngroașe, vom începe să frământăm cu mâna. Vom amesteca cu grijă pentru a forma un aluat pufos și moale. Este foarte important ca aluatul să nu se lipească de mâini. Vom forma aluatul într-o bilă și-l vom tăia în două părți egale. Pentru început, vom lucra cu prima jumătate, pentru foaia de bază. Cu ajutorul unui sucitor, vom întinde aluatul. Pe masa de lucru vom presăra făină, pentru a nu permite lipirea aluatului. Vom întinde o foaie de mărimea foii de copt. Pentru a pune aluatul în tavă, ne vom ajuta de sucitor; rulând aluatul pe sucitoare pentru a nu-l rupe sau întinde. Trebuie să acoperim doar fundul tăvii, iar cu un cuțit vom îndepărta aluatul care este în exces.


Acum urmează a pune umplutura de dovleac peste aluat, uniformizând ușor și foarte bine. Urmează a așeza deasupra cea de-a doua foaie, procedând ca la prima (se va tăia surplusul de material). Se va apăsa bine deasupra pentru a nu se desprinde aluatul în timp ce se coace. Foaia o vom unge cu ou bătut, pentru a primi un luciu după ce s-a copt. Sau se poate unge pe deasupra cu puțin lapte.


Prăjitura se va da la cuptor pentru 30-40 minute, la 180 grade C.



Se pudrează cu zahăr pudră sau granulat.


Se servește rece!


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de toamna cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

oanapl 1

05.04.2017, 19:16

Si mie imi plac prajiturile cu dovleac.

noiinbucatarie 1

06.04.2017, 09:29

dantes 1

06.04.2017, 14:44

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda