Desert prajitura de toamna cu dovleac

de artyandra in Prajituri, 5 Apr 2017 | 3056 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 400 g făină
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 1 ou
  • o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • o esență vanilie (10 ml)
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1,5 kg dovleac proaspăt, tocat (nu răzuit)
  • 150 g zahăr
  • 2 lingurițe de scorțișoară
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de toamna cu dovleac:

Pentru început, vom începe prin călirea dovleacului, într-o tigaie înaltă sau crațiță. Peste dovleac, vom pune zahărul și vom amesteca pentru încorporare uniformă. Apoi, vom adăuga scorțișoara și vom amesteca din nou. Vom căli bine dovleacul, până se va înmuia bine, iar o parte din lichid se va evapora. Acest procedeu va dura aproximativ 20 de minute. Aspectul va fi puțin mai închis, din cauza scorțișoarei. După cele aproximativ 20 de minute, vom opri focul și vom da la o parte pentru a se răci.

Între timp, ne vom ocupa de prepararea foilor.

Într-o cratiță, vom pune laptele, uleiul și zahărul și vom da la foc mediu. Vom amesteca, așteptând ca zahărul să se topească, iar compoziția să dea într-un clocot. Vom opri focul și vom lăsa compozița să răcească puțin. După ce acest amestec s-a răcit, îl vom pune într-un bol mare, peste amestec, vom pune oul și vom amesteca bine pentru o încorporare completă. Vom adăuga și bicarbonatul de sodiu, esența de vanilie și sarea, apoi le vom amesteca foarte bine. Puțin câte puțin vom adăuga făina, amestecând foarte bine (pentru a nu se forma cocoloașe), până epuizăm toată făina. Când aluatul va începe să se îngroașe, vom începe să frământăm cu mâna. Vom amesteca cu grijă pentru a forma un aluat pufos și moale. Este foarte important ca aluatul să nu se lipească de mâini. Vom forma aluatul într-o bilă și-l vom tăia în două părți egale. Pentru început, vom lucra cu prima  jumătate, pentru foaia de bază. Cu ajutorul unui sucitor, vom întinde aluatul. Pe masa de lucru vom presăra făină, pentru a nu permite lipirea aluatului. Vom întinde o foaie de mărimea foii de copt. Pentru a pune aluatul în tavă, ne vom ajuta de sucitor; rulând aluatul pe sucitoare pentru a nu-l rupe sau întinde. Trebuie să acoperim doar fundul tăvii, iar cu un cuțit vom îndepărta aluatul care este în exces. 

Acum urmează a pune umplutura de dovleac peste aluat, uniformizând ușor și foarte bine. Urmează a așeza deasupra cea de-a doua foaie, procedând ca la prima (se va tăia surplusul de material). Se va apăsa bine deasupra pentru a nu se desprinde aluatul în timp ce se coace. Foaia o vom unge cu ou bătut, pentru a primi un luciu după ce s-a copt. Sau se poate unge pe deasupra cu puțin lapte.  

Prăjitura se va da la cuptor pentru 30-40 minute, la 180 grade C.

Se pudrează cu zahăr pudră sau granulat. 

Se servește rece!

 Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de toamna cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu visine