Betisoare dulci de post

de artyandra in Mancare copii, 12 Apr 2017 | 1041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 2 ouă
  • 400 g făină
  • sare
  • zahăr
  • 150 g nucă, măcinată
  • 100 g fulgi de cocos
  • 2 liguri scorțișoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betisoare dulci de post:

Într-o cratiță, se vor pune cei patru cartofi la fiert. Se vor lăsa cu coajă. După ce s-au fiert, se dau la răcit și se curăță de coajă, apoi se pasează.

Într-un bol mare, se va pune făina, cele două ouă și zahărul și se vor amesteca bine. Se vora dăuga cartofii pasați și se va amesteca până se va obține un aluat. Dacă aluatul se lipește de bol,se mai completează cu făină. 

Pe blatul de bucătărie, se va întinde un strat de făină și se va modela atuatul cu ajutorul unei sucitoare. Se vor forma bile mici din care se vor rula bețișoare de mărimea degetului mic. După ce am format toate bețișoarele, le vom adăuga în apă clocotită cu puțină sare și le vom lăsa la fiert, pentru 15 minute. 

Între timp, amestecăm nuca măcinată cu scorțișoara și fulgii de cocos (opțional se mai poate adăuga zahăr, în funcție de cât de dulce preferați). După cele 15 minute, se vor scoate cu un strecurător și se vor da prin amestecul de nuci. Se va amesteca bine pentru a pătrunde în fiecare bucată, nuca măcinată, scorțișoara și fungii de cocos.

Se servește cald.

 

 Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Betisoare dulci de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Rahela Velicu 1

12.04.2017, 23:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti reteta de post