Ciorba de legume (de post)

de Nepotii_si_bunica in Ciorbe, 9 Apr 2017 | 3350 vizualizari

 

O ciorba usoara si gustoasa!
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 4-5 ciuperci champignon mari
  • 1 bucata mica telina
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 lg orez
  • 500 ml bulion
  • sare dupa gust
  • 50 ml ulei
  • frunza de telina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume (de post):

Se curata legumele si se taie dupa cum doriti: rondele, julien, cubulete.

Ceapa se curata si se taie in doua sau patru. Ciupercile se curata si se taie felii. 

Morcovii se pun la calit in ulei, pana iese o culoare frumoasa.

Intr-o oala, se pune apa la fiert, cca. 2 litri. Se toarna morcovii cu tot cu ulei, se adauga patrunjelul, telina si ceapa. Se condimenteaza cu sare dupa gust si se lasa sa fiarba, la foc incet. 

Pe la jumatatea timpului de fierbere, se adauga si ciupercile, iar ceapa se indeparteaza. Spre final, se adauga orezul spalat bine inainte si se lasa sa fiarba in continuare. 

Cand sunt gata, se toarna bulionul si se ma lasa sa dea cateva clocote. Se mai potriveste cu sare, daca este nevoie, se pun cateva frunze proaspete de telina si se acopera oala cu un capac.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aceasta ciorba se poate prepara si cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pastai uscate cu mamaliga si ceapa rosie