Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Într-o cratiță, se pun cele 6 linguri de zahăr și litrul de lapte. Se lasă pe foc până începe să clocotească, apoi se amestecă pentru a se dizolva complet zahărul. Se adaugă esențele, și plicul de zahăr vanilat. În ploaie, se adaugă grișul și se amestecă în continuu. Când a început să se îngroașe, se adaugă fulgii de cocos, sucul proaspăt de portocale, cele 2 lingurițe de scorțișoară și se amestecă în continuare. Se mai lasă pe foc încă 15 minute și, în scurte reprize, se amestecă ușor. Focul trebuie să fie la mic, pentru a se lega bine compoziția și a-și păstra aroma.
Pentru decor, se va pune grișul fierbine într-un bol, apoi se va lăsa la răcit. După ce s-a răcit, se va întoarce pe o farfurie și se vor presăra fulgi de cocos și coji de portocale sau se poate decora după propriul plac.
Poftă bună!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult