Gris cu lapte, portocale si cocos

de artyandra in Mancare copii, 28 Mar 2017 | 5149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 100 g griș
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță esență de portocale
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 50 ml suc proaspăt de portocale
  • 1 lingură fulgi de cocos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte, portocale si cocos:

 Într-o cratiță, se pun cele 6 linguri de zahăr și litrul de lapte. Se lasă pe foc până începe să clocotească, apoi se amestecă pentru a se dizolva complet zahărul. Se adaugă esențele, și plicul de zahăr vanilat. În ploaie, se adaugă grișul și se amestecă în continuu. Când a început să se îngroașe, se adaugă fulgii de cocos, sucul proaspăt de portocale, cele 2 lingurițe de scorțișoară și se amestecă în continuare. Se mai lasă pe foc încă 15 minute și, în scurte reprize, se amestecă ușor. Focul trebuie să fie la mic, pentru a se lega bine compoziția și a-și păstra aroma.
Pentru decor, se va pune grișul fierbine într-un bol, apoi se va lăsa la răcit. După ce s-a răcit, se va întoarce pe o farfurie și se vor presăra fulgi de cocos și coji de portocale sau se poate decora după propriul plac.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte, portocale si cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu cirese amare sau Clafoutis