Cartofi copti cu 3 feluri de branza

de artyandra in Mancaruri de legume, 28 Mar 2017 | 1883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 cartofi mici sau 7 cartofi mari
  • 100 g brânză de capră
  • 100 g brânză de vaci degresată
  • 50 g cașcaval Cheddar maturat, dat prin răzătoare
  • o jumătate de ardei gras, roșu
  • 2 linguri de lapte rece
  • 2 linguri de smântână degresată
  • miezul de la 3 cartofi
  • o ceapă mică
  • un ou (opțional)
  • 2 căței de usturoi
  • condimente după gust
  • câteva frunze de pătrunjel
  • sare și piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu 3 feluri de branza:

Se fierb cartofii în coajă, apoi se lasa la răcit. În timp ce fierb cartofii, ne ocupăm de umplutură. Vom lua un bol în care vom mixa cu un mixer vertical oul (opțional) și celelate ingrediente, crude. Se pot adăuga condimente după gust sau se pot evita. 

Când s-au răcit cartofii, se vor curăța de coajă, iar cu o lingură se vor scobi. Miezul de la trei cartofi se va adăuga la compoziția de brânză și se va mixa iar, foarte bine, până devine o compoziție omogenă.

 Într-o tavă se va pune hârtie pergament și se vor pune direct cartofii fierți și scobiți. Cu o lingură se va pune din compoziția de brânză până va fi la nivelul cartofilor. Deasupra se va presăra cașcaval Cheddar maturat, iar peste cașcaval se va pune ca decor o frunză de pătrunjel. Se va da tava la copt în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius pentru 30 minute. Când cartofii și cașcavalul s-au rumenit, se oprește focul și se va lăsa tava în cuptor până la răcire completă!

Cartofii sunt foarte buni serviți calzi.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu 3 feluri de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti la tigaie