Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 28 Iul 2016 | 444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 chili
  • 2 morcovi
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu varf paprika afumata
  • 1 lingurita seminte de cumin
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 6 cartofi dulci de marime medie
  • 700 ml passata
  • 800 grame fasole conservata (de mai multe feluri)
  • 100 ml sos BBQ
  • cateva crengute rozmarin proaspat
  • cateva felii de paine
  • 40 grame branza Gouda/Cheddar/Cascaval
  • iaurt pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.


Se toaca ceapa, usturoiul, chiliul si morcovul si se amesteca cu paprika, cuminul, fulgii de chili si ulei de masline. Se soteaza 20 de minute, la foc mediu, pana se inmoaie.


Intre timp, se spala cartofii dulci, se stropesc cu putin ulei de masline si se presara cu sare si piper, apoi se trasnfera intr-o tava potrivita pentru cuptor.


Se adauga passata peste legumele sotate, apoi fasolea cu tot cu apa in care a fost conservata, putina apa sare, piper si sosul BBQ.


Se indeparteaza frunzele de rozmarin de pe crengute si se stropesc cu putin ulei.


Se transfera fasolea intr-un vas potrivit pentru cuptor si se presara frunzele de rozmarin deasupra.


Se gatesc 1 ora la cuptor, pana cand sosul se ingroasa, adaugand apa daca devine prea uscat.


In acelasi timp, se coc cartofii dulci pe un raft inferior.


Cu 20 de minute inainte ca fasolea sa fie gata, se rupe painea bucati, se presara cu branza rasa si se aseaza langa cartofii dulci. Se lasa 15 minute, pana devine crocanta si branza s-a topit.


Se rup cartofii in bucati si se servesc cu fasolea in sos BBQ, iaurt si crutoanele cu branza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

VanessaAli 1

31.07.2016, 14:48

O bunatate!

Oana 1

01.08.2016, 12:33

Mmm, ce bun!

noiinbucatarie 1

04.08.2016, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!