10 retete delicioase inventate din greseala. Iata ce s-a intamplat!

Postat de AndraG in Bucataras FoodPR pe 24 Apr 2015, 11:39

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza

#1. CRÊPES SUZETTE

In 1896, chelnerul de 16 ani Henri Charpentier a incercat sa stinga o tigaie care luase foc cu o clatita. S-a intamplat chiar in ziua in care Printul de Wales, aflat in vizita la Café de Paris din Monte Carlo, a cerut un desert special realizat doar pentru el. Henri a aprins din intamplare o tigaie cu alcool si, actionand rapid, a aruncat o clatita in ea. Printul s-a indragostit pe loc de desertul inedit si i-a cerut lui Charpentier  numele clatitei, care a ajuns sa fie botezata pe loc Crêpe Princess. Insa viitorul rege Eduard a cerut, ulterior, schimbarea numelui clatitei in Suzette, numele iubitei sale din acea perioada.

#2. TARTA TATIN

Desertul intors cu fata in jos a luat nastere dupa ce a fost uitat in cuptor. Intamplarea a avut loc intr-un hotel din Franta secolului 19, detinut de surorile Stéphanie si Caroline Tatin. Stéphanie gatea o tarta cu mere, pe care a copt-o, din intamplare, prea mult, si in incercarea de a o salva, i-a adaugat inca un strat de aluat deasupra. Si uite asa, francezii au mai creat o capodopera culinara.

#3. FURSECURI CU CIOCOLATA

Fursecul cu ciocolata a fost inventat de Ruth Wakefield, care a ramas fara ciocolata pentru gatit, asa ca a rupt in graba un baton obisnuit de ciocolata, l-a amestecat cu unt si a sperat ca cele doua ingrediente sa se topeasca impreuna. Insa bucatile au ramas intacte si asa am ajuns sa ne bucuram cu totii de un desert iubit in toata lumea.

#4. CHIPSURI

George Crum, un bucatar care a trait in America, se saturase in 1853 de criticile repetate ale unui client la adresa cartofilor sai prajiti. Intr-o incercare de a se razbuna pe clientul carcotas cu o portie de cartofi necomestibili, Crum a taiat legumele in felii extrem de subtiri, le-a acoperit cu sare si le-a prajit in ulei bine incins. Clientul s-a indragostit de chips-urile lui Crum, iar restul e istorie!

 

#5. BERE

Berea probabil nu ar fi existat niciodata daca depozitele de alimente ale mesopotamienilor ar fi fost extrem de uscate. Cand au inceput sa depoziteze grane pentru paine, au observat cum umezeala provoaca procesul de fermantatie a cerealelor. In urma fermentatiei, mesopotamienii au produs, din pura intamplare, berea.

#6. SANDWICH

John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich avea nevoie de ambele maini pentru jocurile de noroc. Unii cred ca nobilul englez nu dorea sa renunte sub nicio forma la un joc de noroc intens pentru a cina, asa ca a cerut sa i se aduca, la masa de joc, o bucata de carne intre doua felii de paine.

#7. COCA-COLA

Coca Cola a fost inventata, initial, ca un substitut al morfinei. John Pemberton era un veteran de razboi ranit, care a dezvoltat o adictie pentru morfina. Si-a propus sa gaseasca un  substitut pentru a-si tine sub control dependenta, astfel ca in timpul unor experimente prin farmacia proprie a creat un tonic (reteta originala Coca-Cola), pe baza de cocaina. In 1887, un alt farmacist american, Asa Candler, a cumparat reteta pentru Coca-Cola de la Pemberton pentru 2.300 de dolari. La sfarsitul lui 1890, Coca-Cola era deja una dintre cele mai populare bauturi racoritoare din America.

#8. SOS WORCESTERSHIRE

Acest sos incredibil a fost inventat la o a doua incercare, iar fara greseala a doi chimisti nu ar fi iesit atat de bun. La inceputul anilor 1800, Lordul Sandys le-a cerut lui John Wheeley Lea si William Henry Perrins sa recreeze o reteta pe care a gustat-o in Bengal. Lea și  Perrins au incercat sa recreeze sosul, insa nu au fost multumiti de rezultat, asa ca l-au lasat intr-un borcan si au uitat de el. Dupa doi ani, au redescoperit sosul, l-au gustat si au realizat ca este delicios.

#9. INGHEȚATA PE BAȚ

Tanarul Frank Epperson si-a uitat paharul de suc, cu o spatula de lemn in interior, pe terasa casei sale din San Francisco. Peste noapte, sucul din pahar a inghetat, iar cand  Epperson a vrut sa scoata batul din pahar, acesta a iesit cu tot cu sucul inghetat.

#10. CORNET DE INGHETATA

La un targ din 1904, in orasul American St. Louis, un vanzator de inghetata a ramas in pana de farfurii. A avut noroc cu un vecin, care l-a ajutat cu cateva gofre rulate. Si uite asa, astazi ne bucuram cu totii de inghetata la cornet!

foodpanda.ro colaboreaza, in prezent, cu peste 400 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Arad, Ploiesti, Oradea, Galati, Craiova si Sibiu, fiind lider de piata pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mancare din Romania.

 

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!