20 trucuri pentru frumusete

Postat de aalliinnaa07 in Cu de toate pe 5 Mai 2012, 14:38

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
20 trucuri pentru frumusete

Schimba fata de perna in fiecare saptamana

Grasimea si praful de pe par se transfera usor pe ten prin intermediul fetei de perna. Inainte de a da vina pe ciocolata pentru cele cateva cosuri aparute pe obraz, mai bine calculeaza cand te-ai spalat pe cap ultima oara si cate zile au trecut de cand ai schimbat fata de perna. Pentru a preveni aparitia acneei din acest motiv, schimba fata de perna in fiecare saptamana si, odata cu acest gest, spala-ti parul. Cand te speli din nou pe cap, intoarce perna pe cealalta parte.

Linguri reci pentru ochi pufosi

Pentru a scapa rapid de pungile de sub ochi, raceste doua linguri in apa rece si aplica-le pe pleoape pentru cateva minute!

Mareste intensitatea culorii ochilor

Alegand culoarea de fard potrivita, nuanta ochilor tai va parea mai intensa. Daca ai ochii albastri, foloseste un fard maro, iar daca ii ai verzi, opteaza pentru violet. Ochii negri sau caprui sunt pusi in valoare de albastru ori mov.

Solutie pentru parul gras

Cele care se confrunta cu acest tip de par stiu cat e de greu sa-i pastrezi aspectul uscat. Ca parul sa se ingrase cat mai tarziu, adauga cateva linguri cu suc de lamaie in apa cu care te clatesti. Aplica acest tratament de doua ori pe saptamana!

Nu-ti umezi buzele

Acest obicei este daunator sanatatii buzelor. Umezirea frecventa duce la deshidratarea si craparea lor. Fa-ti un bun obicei si foloseste un ruj cremos, un balsam de buze sau chiar putina crema de galbenele, produse pe care trebuie sa le ai mereu la indemana!

Da stralucire parului si pastreaza-i culoarea cu apa rece

Incearca sa te speli pe cap cu apa cat mai calaie! Apa fierbinte matuieste parul, deschide cuticulele firului, iar culoarea se pierde mai repede. Specialistii recomanda apa cat de rece o suportam, in special in momentul clatirii.

Scapa rapid de celulita

Asa cum cu o floare nu se face primavara, nici cu o crema, fie ea cea mai buna, nu scapi de celulita. Dieta si miscarea trebuie sa insoteasca tratamentul cu produsele anticelulitice si, in plus, diminuarea ei este mai rapida daca iti masezi zonele afectate de coaja de portocala cu o perie uscata, cu miscari circulare, in fiecare dimineata, inainte de dus. Acest masaj stimuleaza circulatia sangvina si drenarea limfatica, accentuand in acest fel efectul cremei.

Albeste-ti dintii cu bicarbonat

Periaza-ti dintii de doua ori pe saptamana cu bicarbonat. Acelasi efect il obtii daca amesteci in pasta de dinti un varf de cutit de sare de bucatarie. Desi gustul acestor tratamente nu este unul foarte placut, efectul merita incercarea.

Foloseste rujul pana la ultima farama

Cand se termina rujul preferat, nu arunca ce ramane in tubul de plastic! Scobeste restul de ruj si amesteca-l cu o lingurita cu unt topit pana se omogenizeaza perfect (de preferat, unt de shea ori de cacao, desi e bun si cel din lapte). Pune amestecul intr-o cutiuta si pastreaza-l la frigider. Astfel, obtii un balsam de buze in culoarea preferata.

Spala periile de farduri

Desi sunt accesorii vitale pentru frumusete, tot ele se pot transforma in veritabile transportoare de bacterii care irita si infecteaza tenul. Praful si particulele fine de fard ramase in perii acestora afecteaza, in timp, pielea. Curata in fiecare luna periile, spalandu-le cu sampon. Pentru a preveni uscarea acestora, aplica pe ele cativa stropi de balsam, apoi clateste si usuca-le prin presarea in prosop. Aplicatoarele de fard de ochi se curata saptamanal, iar pieptanul se spala cu sampon o data pe luna.

Crema de ochi te ajuta sa corectezi greselile de machiaj

Creionul cu silicon este o minune cand vrei sa corectezi rapid o linie cu tus trasata gresit sau o pata de rimel aplicata din neatentie peste farduri, insa, daca nu ai acest instrument la indemana si trebuie sa retusezi imediat machiajul, crema de ochi este cea mai buna solutie. Aplici putina crema pe un betisor cosmetic, iar el va functiona ca o veritabila guma de sters, fara sa compromita machiajul.

Oranjul aduce prospetime

Esti obosita, iar asta se vede si pe tenul tau? Aplica un fond de ten cu efect de iluminare si foloseste un fard de obraz in nuanta piersicutei! Aceasta culoare improspateaza chipul si ii aduce caldura.

Evita fardurile rosietice cand ai ochii obositi

Aceasta nunata intensifica roseata ochilor. In schimb, aplicand un fard de culoare verde pe pleoapa superioara si conturand pleoapa inferioara cu un creion bej sidefat, ascunzi cu dibacie privirea obosita.

Exercitiile te scapa de cearcane

Daca te-ai trezit cu o "frumoasa" pereche de cearcane, apeleaza la urmatorul truc: stai cu capul in jos, cu mainile sprijinite de podea, pret de cateva secunde. Aceasta pozitie te ajuta sa inversezi fluxul sangelui si sa diminuezi intensitatea cercurilor intunecate de sub ochi.

Cand esti obosita, aplica un machiaj usor

Stresul si oboseala afecteaza tenul, grabind deshidratarea. In aceste situatii, e bine sa te hidratezi consumand fructe si sa renunti la machiajul clasic, adoptand unul lejer si hidratant, respectiv o crema hidratanta si coloranta in locul fondului de ten sau o pudra minerala daca ai tenul gras.

Liniile ascendente intineresc

Daca vrei sa obtii un efect rapid de lifting, este suficient sa aplici fardul de obraz de pe pometi spre tample intr-o linie oblica si sa conturezi ochii cu tus, astfel incat sa depasesti putin coada ochiului cu o linie ascendenta (intr-un unghi de 45 de grade).

Foloseste lama de ras fara sa te iriti

Cand apar situatii de urgenta, iar lama de ras e singura solutie rapida de epilare, maseaza pielea cu putin ulei de masline, aplica spuma de ras sau chiar putin sampon, apoi foloseste lama. Astfel tratata, pielea nu se mai irita si nici nu se deshidrateaza foarte tare.

Protejeaza-ti tenul zilnic

Crema de zi trebuie sa contina mai multi factori de protectie, mai ales daca traiesti intr-un oras poluat. Vitaminele C si E sunt antioxidanti eficienti, care impiedica actiunea radicalilor liberi proveniti din poluare si stres, iar filtrele UVA si UVB apara pielea de actiunea nociva a razelor solare. Asigura-te ca in formula cremei tale de zi exista cel putin un antioxidant si un filtru UVA mai mare de 10.

Pileste unghiile doar intr-un sens

Unghia este formata din mai multe straturi de cheratina, numite cuticule. Pilindu-le in ambele sensuri, aceste straturi se crapa, iar unghiile se exfoliaza. Pentru a preveni aceasta neplacere, pileste unghiile doar intr-un singur sens!

Trateaza cosurile cu pasta de dinti

Stoarcerea cosurilor poate avea ca rezultate inflamarea zonei, raspandirea infectiei pe fata si aparitia unor pete sau cicatrice. In comert, se gasesc o multime de produse care te ajuta sa tratezi inflamatia si sa acoperi cosul, dar, daca nu le ai la indemana, aplica pe inflamatie pasta de dinti si las-o sa actioneze cat iti permite timpul. Aceasta actioneaza asupra zonei inflamate si usuca bubita.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]