77 de lucuri pe care trebuie sa le cunoastem despre numarul 7

Postat de RuxyRux in Cu de toate pe 12 Feb 2011, 15:20

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

1. 7 este numarul optim de ore de somn pentru organismul uman, potrivit agentiei de studii si cercetari stiintifice americane
2. 7 este vazut ca un numar norocos in mai multe culturi ale lumii. Mitologia japoneza vorbeste despre cei 7 zei ai norocului.
3. Cele 7 pacate capitale, au fost definite de Papa Gregory I in secolul 6 : "mândria", "invidia", "iubirea de arginţi", "desfrânarea", "lăcomia", "lenea" şi "mânia".
4. Cele 7 virtuti sunt:

1. Smerenia
2. Milostenia
3. Curăţenia
4. Cumpătarea
5. Îndelunga-răbdare
6. Blândeţea
7. Hărnicia


5. Pe 7.07.2007, la ora 7 , in cadrul unei ceremonii la Lisabona, au fost discutate rezultatele unui vot la nivel mondial, ale celor 7 noi minuni ale lumii. Printre cei 21 de semifinalisti s-au numarat si: Stonehenge, Kremlin şi Tombouctou

6. Superstitiosii cred ca a sparge o oglinda, aduce 7 ani de ghinion. Remedii: Ingroapa bucatile sau trece-le printr-un curent.

7. Intervalul de cifre al numerelor ce pot fi reamintite in secvente de catre o persoana este 7.

8. Gargarita sau buburuza, are 7 pete.


9. In traditia vedica hindu, la baza trasaturilor umane, stau 7 chakre, sau roti de energie.


10. Bushido, sau " Calea Razboinicilor", este codul japonez ce cuprinde cele 7 virtuti.

11. Cel de-al saptelea fiu, al celui de-al saptelea fiu, are puteri magice, potrivit folclorului irlandez , iar intr-o legenda romaneasca este un vampir .

12. Cel de-al saptelea fiu, al celui de-al saptelea fiu, a fost cel de-al saptelea album inregistrat in studio de formatia Iron Maiden , formatie heavy metal, in 1988.

13. Potrivit mai multor credinte, exista 7 Ceruri , care corespund celor 7 corpuri ceresti.( Pamantul, Soarele si cele 5 planete ce pot fi vazute cu ochiul liber). In iudaism, al saptelea cer este Araboth si este casa Tronului de Glorie, al celor 7 arhangheli.

14. 7 este numarul atomic de nitrogen.

15. Orasul Roma, a fost costruit pe 7 coline. Palatine, Capitoliu, Quirinal, Viminal, Esquiline, Caelian, şi Aventine. La inceputurile Romei, ea a fost condusa de o serie de 7 regi.

16. Sheva Brachot, sau 7 zile de binecuvantari, urmeaza dupa o nunta traditionala evreiasca.

17. A saptea si ultima carte din seria Harry Potter, JK Rowling, a fost pregatita sa iasa pe piata in 2007. A sasea carte, a fost vanduta in 7 milioane de exemplare, in prima zi de la lansarea ei pe piata in America.

18. Monologul " Sapte varste de om" a lui Shakespeare incepe cu "Toate din lume, într-o etapă ..." şi este livrat de Jacques în Actul II, scena şapte dintre "As You Like It."

19. In ambele navete spatiale distruse Challenger si Columbia Nasa, 7 astronauti au fost ucisi.

20. Cele 7 cluburi intr-un pachet de tarot reprezinta initiativa, ambitia, coducerea si dorinta.

21. Conform unei legende, dupa nasterea lui Buddha, acesta, s-a ridicat in picioare si a facut 7 pasi.

22. Primele BMW, Nissan si Lotus, au avut la baza licenta de producere de la modelul Austin 7.

23. In viziunea Apocalipsei, descrisa de revelatiile biblice, există şapte biserici din Asia, şapte sfesnice, sapte stele, şapte trâmbiţe, şapte spirite 7 plagi, un nmonstru cu 7 capete si un miel cu 7 ochi. înainte de tronul lui Dumnezeu,

24. 7 este neutru pe scala ph. Apa pura are un ph de 7.

25. Roy Sullivan un racer park din Virginia, a fost singurul om din lume care a supravietuit celor 7 fulgere ce l-au lovit. S-a sinucis apoi in 1983 prin impuscare.

26. Jumpy,” “Shifty” si “Snoopy” au fost printre numele respinse, pentru caracterele celor 7 pitici din filmul de animatie Disney, Alba ca Zapada si cei 7 pitici in 1937.

27. Radacina patrata a lui 7( cu 4 zecimale), 2.6457.

28. 7 ani mai tarziu, creatorul bauturii Bib-Label Lithiated Lemon-Lime Soda in 1929, a schimbat-o in denumirea de 7 Up, inspirat fiind dupa ce a vazut vacute marcate cu 7 si U.

29. În mitologia greacă, Pleiades, sau şapte surori, au fost cele şapte fiice ale lui Atlas Titan şi ale nimfei mare Pleione. Ele au avut legatura cu mai mulţi zei Olympiani, inclusiv Zeus, Poseidon şi Ares.

30. Seven Sisters este o serie de stânci de cretă de pe coasta de Est Sussex, un set de cascade în Norvegia şi un grup de zgârie-nori de la Moscova.

31. Expresia " Sapte ani de mancarime" a fost inregistrata pentru prima data in 1899. Face parte ca indemn din tema de inspiratie pentru filmul " 7 ani de casnicie" din 1955 avand-o in rolul principal pe actrita Marlyn Monroe.

32. In limba arabă şi script-ul urdu, şapte ia forma unei mare "V". In Telugu, un descendent al script-ul vechi indian Brahmi, este scris ca un "S" şi în Gujarat acesta seamănă cu un 9 cu o coada extinsă.

33. Lantul de magazine 7 Eleven, are peste 30 de mii de locatii in intreaga lume si a fost numit asa dupa programul de lucru de 7 ore, pentru prima data cand a fost deschis in Dallas in 1927.

34. Zece filme au câştigat şapte premii Oscar, inclusiv Lawrence al Arabiei, Dansand cu lupii, Schindler's List şi Shakespeare in Love.

35. Toate numerele de clădire din scenele de deschidere din 1995 thriller-Se7en, cu Brad Pitt in rol de detectiv care investighează o serie de crime inspirate de cele şapte păcate de moarte, începe cu şapte.

36. Brad Pitt, de asemenea, a jucat in filmul şapte ani, în Tibet, in 1977 si este povestea adevărată a unui alpinist austriac care s-a împrietenit cu Dalai Lama în anii 1940 .

37. 7 este al patrulea numar prim dupa 2, 3 si 5

38. Seven Dials din Covent Garden din Londa, se afla la intersectia a sapte drumuri. O parte din locatia de shopping a fost o mahala notorie in secolul 17 si a gazduit 7 puburi pe fiecare alee.

39. Filmul Cei 7 Magnifici a lui John Sturges din 1960, a fost o remodelare a clasicului filmului japonez Cei 7 samurai regizat de Akira Kurosawa din 1954.

40. Hotelul de 32 de m inaltime Burj Al Arab , este un renumit hotel de 7 stele in lume.

41. Netball, handbal, polo pe apă sunt jucate cu echipe de şapte jucători.

42. Vechii astronomi, credeau in existenta celor 7 planete ale sistemului solar. Ele sunt acele corpuri celeste ce pot fi vazute cu ochiul liber. Pamant, Soare, Luna, Jupiter, Marte, Venus si Saturn. In cele mai multe limbi ale lumii cele 7 zile ale saptamanii poarta numele lor.

43. Şapte este vârsta minimă la care un deţinător de cont de economii din Regatul Unit poate retrage bani.

44. Fetele opuse ale unui zar, adunate dau numarul 7

45. Şapte este cel mai mare număr de batoane sau orice alt obiect cilindric, care poate fi legat într-un mănunchi, astfel încât forma de pachet rămâne fix.

46. În 1849 scriitorul John Ruskin a publicat Şapte Lumini de Arhitectura, care stabileşte şapte principii de conducere. Ei au fost sacrificiul, adevărul, puterea, frumusetea, memorie de viaţă şi ascultarea.

47. Al saptelea amendament al Constitutiei SUA, codifică dreptul la proces cu juriu în anumite procese civile.

48. Atât Elizabeth Taylor cat si regretata Lana Turner au avut şapte soţi (şi opt căsătorii). producatorul american de radiodifuziune Larry King a avut şapte căsătorii (dar numai şase soţii).

49. 7 este codul telefonic international pentru Russia and Kazakhstan.

50. Cei Şapte Campioni ai creştinătăţii sunt St George, Apostolului Andrei, St Patrick, St Denis, St James Boanerges, Sfântul Antonie cel mai mic, şi St David. Ei sunt sfinţii patronii respectiv ai, Angliei, Scotiei, Irlandei, Franţei, Spaniei, Portugaliei şi Ţarii Galilor.

51. McCaughey, septupletii nascuti in Iowa in 1997, sunt primii supravietuitori de septupleti din lume .

52. Şapte segmente alcătuiesc fiecare cifră pe cel mai simplu ceas electronic.

53. Printre fotbaliştii celebri care au purtat tricoul No. 7 se numără David Beckham, George Best şi Eric Cantona.

54. Daniel Craig, este cel de-al saptelea actor ce l-a jucat pe James Bond.

55. O serie de şapte de opere de artă se numeşte heptalogie.

56. Enid Blyton a publicat 15 de cărţi în secret Şapte serii între 1949 şi 1963. Şapte Secrete, de asemenea, a apărut în şapte nuvele, care au fost colectate de la moartea lui Blyton şi publicate în 1998.

57. In decembrie 2006, vanatorul din Wisconsin Rick Lisko, a fugarit si a ucis, un cerb hermafrodit cu 7 picioare, despre care dupa ce l-a mancat a spus: " A fost foarte gustos".

58. Exista grupuri de muzica populara traditionala, cu şapte membri care includ si Belle & Sebastian, S Club 7 şi Pipete.

59. Războiul de şapte ani (1756-63)in care au fost implicate toate marile puteri din lume a fost descris de Winston Churchill ca primul război din lumea reală.

60. Autoritatea pentru Standarde în Publicitate permite publicitatea de prezervative pe Channel 4, după 7pm (dar numai după ce 9pm pe alte canale).

61. Adventiştii de ziua a şaptea cred că a doua venire a lui Isus Hristos este iminentă. Inventatorul Cornflakes-ului John Harvey Kellogg a fost un adventist. El, de asemenea, a initiat o campanie împotriva masturbarii şi în 1888 a publicat Tratamentul impotriva auto-abuzului şi a efectelor sale.

62. Despre a saptea Liga a cizmelor, a fost relatat prima oara in basmul francez Le Petit Poucet by Charles Perrault. Acestea au permis purtatorului atingerea a şapte ligi (aproximativ 24 de mile) la un pas.

63. Luminile filmului care au atins 70 de ani in 2007 au fost Shirley Bassey, Colin Powell, Jack Nicholson, Robert Redford, Bobby Charlton and Anthony Hopkins.

64. Cele 7 summit-uri este numele dat celui mai inalt munte de pe fiecare continent. Cel mai batran om care le-a escaladat pe toate este Ramon Blanco din Spania, care si-a completat colectia la 70 de ani.

65. În activitatea lui Dante secolul al 14-lea, Divina Comedie, cercul a şaptea a iadului este păzit de Minotaur şi primeşte, printre altele, violente, hulitori şi Sodomites.

66. Lansat în 1957, Lotus Seven masina sport - mai târziu numit Caterham 7 - a fost interzis de la concurenţă în SUA în anii 1960 pentru ca era "prea rapid la rasă".

67. Lana este darul asociat cu cea de-a saptea aniversare a casatoriei.

68. Cele mai multe insigne Sheriff americane sunt heptagrame( stea cu sapte colturi). Ele indica un simbol traditional pentru starpirea raului.

69. Cand sunt pusi sa aleaga si sa se gandeasca la un numar intre 1 si 10 , oamenii de regula aleg 7.

70. Seventh Avenue din Manhattan, New York, este cunoscut ca "Fashion Avenue", din cauza concentraţiei sale de case de moda, inclusiv Ralph Lauren si Donna Karan. Designerii s-au separat poreclele "Regele" şi "Regina" celui de-al şaptelea Avenue.

71. Copil fiind, Jack White, jumatatea trupei rock The White Stripes, se referea la magazinul sau numit armata salvarii, magazin de caritate, denumindu-l "Seven Nation Army" (numele a dat până în 2003 trupei hit).

72. Evenimentele ce au avut loc pe 7.07, includ a 17 victorie a lui Boris Becker, la Wimblendon in 1985, cursa Bradford din 2001, si bombardamentele din Londra in 2005, Ringo Starr, Bill Oddie and Michael Howard isi sarbatoresc onomastica pe 7.07.

73. Trupa engleza, duo Zero 7, si-a luat numele de la un club de noapte care se numeste zero sapte( zero siete).

74. Fiji sunt detinatorii Consiliului Internaţional de Rugby Sevens World Series.

75. Seven Mile Beach de pe Grand Cayman are de fapt, cinci mile si jumatate.

76. Casa de Gables Seven, un conac în Salem, Massachusetts, a inspirat romanul omonim din 1851 al scriitorului american, Nathaniel Hawthorne.

77. Cele 7 obiceiuri ale celor mai eficienti oameni a lui Stephen Covey s-a vandut in peste 5 milioane de copii in 38 de tari incepand cu anul 1989.


Ele sunt: Sa fii activ,incepe cu sfarsitul, pune lucrurile importante pe primul loc, gandeste ca un castigator, cauta intai sa intelegi si apoi sa fii inteles, sintetizeaza intai, si lasa-te vazut.

 Traducere by Ruxy

http://www.independent.co.uk/news/uk/this-britain/is-this-your-lucky-number-seventyseven-things-you-need-to-know-about-07-430258.html

Comentarii (18)

14.02.2011, 09:41

interesant articol si super tare

14.02.2011, 23:57

Cu drag

17.12.2012, 19:28

foarte interesant. Si eu aleg intotdeauna cifra 7, atunci cand pot alege...

Adauga comentariu
 • zambet
  • :))
  • :)
  • :D
  • =D>
  • >:D<
  • :x
  • :-*
  • :S
  • >:)
  • :">
  • :((
  • :(
  • ;)
  • :P
  • =))
  • :-h
  • :-q
  • :-bd
  • <:-P
  • :-??
  • \:D/
  • ;;)
  • @};-
  • ~O)
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia