Ce trebuie sa stii despre congelarea mancarii gatite

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 31 Oct 2011, 16:00

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

A gati si a congela mancarea este o metoda buna de a pastra alimente prefierte sau preparate in totalitate. Este o idee buna pentru cei carora le place mancarea gatita in casa, dar care din cauza programului incarcat, nu au timp sa gateasca in fiecare seara.

Principiul este simplu: cand gatesti, fa cantitati mai mari de mancare, pe care le portionezi si le congelezi. Apoi scoti pe rand la dezghetat ce ai nevoie.

Problema este ca metoda cere putina organizare. Poate ti s-a intamplat, macar o data sa faci o oala mare de mancare si vazand ca ai cam exagerat, te-ai decis sa pui ce a ramas la congelator.

Cateva luni mai tarziu, la o curatenie generala, ai descoperit un munte neidentificat de ceva gatit. Fara etichete si un control al portiilor care urmeaza sa intra la inghet, toate eforturile tale de a avea o masa gata, ce numai asteapta sa fie dezghetata, se duc pe apa sambetei.

Planuieste mese multiple

Carnea de miel si carnaciorii italieni sunt la pret redus saptamana aceasta? Daca din diverse motive esti tentat sa cumperi ceva in cantitati mari, fa un plan. Gandeste-te de cate ori esti dispus sa mananci acelasi fel de mancare si cumpara exact cat iti trebuie, dar nu exagera. De multe ori ideea ca "voi congela ceea ce ramane" duce doar la risipa.

Ingheata mancarea inainte sa o gatesti

O mancarea incalzita de doua ori nu e la fel de gustoasa sau sanatoasa ca cea proaspat facuta. Ai facut un numar impresionant de sarmale? Pune o parte din ele in stare cruda la congelator, pentru a le avea pregatite sa fie dezghetate si fierte.

Investeste in recipiente si etichete

Decat sa pui mancarea in tot felul de cutii carora le-ar putea sari capacul sau in recipiente in care a fost altceva, investeste intr-un set de caserole care sa incapa perfect in congelator, rezistente la inghet si care se inchid bine. Etichetele te vor ajuta sa ai un sistem si sa identifici mai usor ce se gaseste in fiecare cutie.

Articol in parteneriat cu euforia.tv
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

Lau

Lau
31.10.2011, 16:50

01.11.2011, 16:44

multe articole minunate

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!