Afla care sunt cele mai toxice alimente!

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 2 Noi 2011, 21:06

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Desi majoritatea dintre noi stim ca torturile si ciocolata nu sunt tocmai bune pentru sanatate, sunt unele alimente aparent sanatoase pe care nu le luam in considerare. Cu toate ca nu ne danuneaza in cantitati moderate, in cazul in care sunt consumate in exces ne pot face mai mult rau decat am putea crede.

Ciupercile

Sunt o prezenta obisnuita in magazine si de cele mai multe ori sunt comestibile. Exista insa peste 100 de specii de ciuperci extrem de daunatoare, ale caror efecte variaza de la simple dureri de cap pana la convulsii puternice.

Uleiul de rapita

Au fost multe discutii despre acest tip de ulei insa s-a ajuns la concluzia ca ar putea avea efecte foarte daunatoare asupra organismului uman, fiind capabil sa produca probleme respiratorii sau de vedere.

Orez

Cu totii stim ca orezul este un aliment cu foarte multe efecte benefice, insa trebuie consumat cu moderatie. Un studiu a demonstrat ca orezul contine niveluri ridicate de substante toxice, printre care arsenic.

Nucsoara

Cu toate ca poate parea surprinzator, nucsoara contine o substanta toxica ce poate provoca dureri de cap, halucinatii, deshidratare sau chiar moartea.

Merele neecologice

Din cauza faptului ca sunt vulnerabile la insecte si alte daunatoare, producatorii folosesc frecvent pesticide si alte substante toxice, care apoi se regasesc in fruct. Trebuie evitata cumpararea de mere neecologice, insa daca acest lucru nu este posibil, specialistii ne sfatuiesc macar sa aruncam coaja fructului.

Somonul din crescatorie

Studii au aratat ca somonul din crescatorii contine peste 13 substrante clasificate drept cancerigene, spre deosebire de cel care traieste in mediul natural.

Popcornul

Desi popcornul propriu zis nu este considerat a fi periculos, s-a descoperit ca aromele pe care pungile de popcorn le contin sunt toxice, putand provoca probleme pulmonare.

Cartofii

Cu toate ca par inofensivi, cati dintre noi stim ca sunt inruditi cu o planta extraordinar de toxica? Cartofii pot crea probleme de sanatate datorita unor substante precum solanina, care afecteaza sistemul nervos si cel digestiv.

Alunele

Alunele sunt printre alimentele ce cauzeaza cele mai puternice alergii, insa, pe langa asta, contin si o substanta extrem de toxica, aflatoxina. Cand consumati alune aveti grija sa fie bine uscate, fiind un fapt stiut ca sunt predispuse la mucegai.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (3)

Lau

Lau
02.11.2011, 22:15

03.11.2011, 08:58

interesant

15.11.2011, 11:56

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

ieri la 17:24

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

ieri la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

ieri la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia