10 alimente care seamana cu organele carora le sunt benefice

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 18 Dec 2011, 20:11

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Am auzit de atat de multe ori vorba “esti ceea ce mananci”, insa exista asemanari mult mai evidente intre elimente si corpul uman decat am crede. Exista cel putin 10 alimente care sunt ca o oglinda a organelor umane pentru care sunt benefice. Desi acestea sunt recomandate intregului corp, lista de mai jos ne aminteste care dintre ele sunt parca facute pentru o anumita parte a corpului si de ce:

1.  Morcov – ochi

Taie un morcov feliute si vei vedea in ce fel  seamana cu un ochi, cum poti distinge pupila si irisul. De aceea se explica de ce este recomandat sa mancam morcovi. Sunt plini de vitamine si antioxidanti, cum ar fi beta-carotenul, ce scade riscul aparitiei degenerescentei maculare, principala cauza a pierderii vederii la persoanele mai in varsta. 

2. Nuci: creier

Miezul de nuca este foarte asemanator creierului, avand chiar cele doua emisfere perfect delimitate. Nici nu este de mirare ca sunt numite alimente ale creierului, pentru ca au un continut foarte ridicat de acizi grasi omega 3 ce ajuta la buna functionare a acestuia.

3. Tulpini de telina – oase

Tulpinile lungi si verzi de telina arata exact ca oasele si sunt chiar si foarte bune pentru ele. Telina este o sursa de silicon, care face parte din structura moleculara ce le ofera oaselor rezistenta. Un alt aspect este ca oasele au 23% sodiu, la fel ca telina.

4. Avocado – uter

Forma specifica a avocado-ului arata ca un uter. De altfel avocado este indicat in mentinerea sanatatii aparatului genital feminin. Este o sursa buna de acid folic, ce reduce riscul aparitiei celulelor precanceroase.

5. Molustele - testicole

Studiile au aratat faptul ca molustele, care seamana de altfel cu testicolele sunt de altfel benefice pentru organele genitale masculine. Acestea contin acid folic si zinc, ambele avand un efect important asupra calitatii spermei.

6. Grepfruit – sani

Similaritatea dintre fructele citrice - cum ar fi lamaia si greipgruitul – si sani reprezinta mai mult decat o coincidenta. Greipfruitul contine anumite substante care inhiba dezvoltarea cancerului de san.

7. Rosii - inima

Daca tai o rosie vei observa ca are mai multe camarute ce amintesc de structura unei inimi. Studiile arata ca licopenii din rosii reduc riscul bolilor de inima. Daca il amesteci cu putina grasime, ca uleiul de masline si avocado, absorbtia de licopeni creste de pana la zece ori.

8. Vinul rosu – sange

Vinul rosu, bogat in antioxidanti si polifenoli are culoarea aprinsa a sangelui. Atunci cand il consumi in cantitati moderate, te incarci cu substante care protejeaza impotriva colesterolului si bolilor de inima. Mai mult, subtiaza sangele si reduce aparitia cheagurilor, care sunt asociate cu bolile de inima.

9. Ghimbir – stomac

Oricine a baut un ceai de ghimbir cand a avut o durere de stomac stie de efectele sale benefice. De altfel, forma ghimbirului seamana cu cea a organului digestiv. Gingerolul, ingredientul responsabil pentru mirosul intepator si gustul specific este substanta care previne senzatia de greata si voma.

10. Cartofi dulci – pancreas

Cartoful dulce seamana la forma cu pancreasul si ajuta la buna functionare a organismului. Este bogat in beta-caroten, un antioxidant puternic ce protejeaza toate tesuturile din corp.

sursa: womansday.com

Comentarii (6)

19.12.2011, 15:03

chiar ca e bine de stiut, eu stiam doar cateva dintre ele ,

19.12.2011, 15:26

niciodata n-as fi facut asocierea asta

23.12.2011, 03:06

foarte,foarte interesant!!!!!!!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!