Anca Rusu a lansat blogul culinar www.printesapolonic.ro

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 5 Oct 2011, 09:04

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Simpatica prezentatoare a Observatorului Antenei 1, Anca Rusu, a lansat ieri blogul culinar www.printesapolonic.ro. Intr-o grafica draguta, retetele sint prezentate cu iz de poveste. Va invitam sa savurati Ciorba Cenusaresei, Cartofii Printului sau Omleta Spatarului. Sfetnic Mestecau ne prezinta Sofranul, iar in Jurnalul printesei ni se tine "Lectia de Sushi".

De fel din zona Sucevei, Ancutza ne prezinta si retetele bunicilor sale: Clatite rasfat cu nuc si Placinta roscovana.

Iata cum este prezentata reteta Omleta Spatarului:

Prinţul Polonic are program de weekend în bucătăriei. Îşi eliberează prinţesa de griji, uneori chiar şi de grija spălatului vaselor, şi se instalează confortabil în faţa aragazului, fără cărţi de bucate sau reţete scrise pe hârtiuţe. Prinţul Polonic deschide frigiderul şi crează în funcţie de cumpărăturile prinţesei... 

În dimineaţa asta a gătit omleta Spătarului, o bombă calorică pe care nici n-ai avea cum să o mănânci într-un alt moment al zilei. Conţine:

- 5 ouă galbene de la ţară 
- 30 g de jambon ţărănesc tăiat fâşii 
- 30 g cârnaţi uscaţi şi 30 g cârnaţi bucovineni tăiaţi rondele (toate ingredientele de mai sus le găsiţi La Baciu, o băcănie cu produse tradiţionale din Bucovina, fără conservanţi şi cu 90 % carne) 
- 50 ml lapte 
- 3 fire de ceapă verde tocată 
- câteva fire de mărar prospăt tocat 
- sare şi piper 

Tacticos, Prinţul toarnă puţin ulei de porumb într-o tigaie şi împrăştie cu voioşie ceapa, jambonul şi cârnaţii. Îi lasă să se împrietenească doar câteva secunde, apoi îi scaldă cu ouăle bătute cu lapte, sare şi piper... Amestecă totul bine, înainte de final adaugă mărarul proaspăt tocat şi gata! Omleta Spătarului este omletă magică. Dispare din farfurie până să-mi zică prinţul... Poftă Nebună!

Bucataras.ro saluta initiativa Ancutzei!

Comentarii (20)

06.10.2011, 09:00

Gaby,nici eu nu insist,dar macar incerc

Ina

Ina
08.10.2011, 19:46

Felicitarile mele pentru blog si pentru modul deosebit de prezentare a retetelor
Cat despre bunicute...

08.10.2011, 20:49

Chiar frumos! Si site-ul si retele, dar mai ales cum sunt povestite

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!