Antibioticele naturale

Postat de Sidy in Bucataras eFeminin pe 4 Noi 2013, 16:13

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

Stiati ca antibioticele au foarte multe efecte adverse, principalele fiind: dureri de stomac, diaree, voma, iritatii si eczeme ale pielii ?

De aceea va prezint antibiotice naturale ....din natura:

Condimente: chimion, ghimbir, turmeric, cuisoare, boia, scortisoara, patrunjel, susan

Fructe: fructe de padure, struguri, pepene rosu, kiwi

Legume: legumele cu frunze verzi (mai ales varza), morcov, ciuperci, cartoful dulce

Altele: propolis, migdale, ovaz, mei, orz, seminte de dovleac, alge de mare, iaurt, kefir.

Intr-adevar din batrani dar....bune !

Iata si primele 10 antibiotice naturale :

Locul 10: CHIMENUL

Cultivat originar in zona Marii Mediteraneene, chimenul este unul din acele condimente care are o aroma distincta si un gust destul de puternic. Uleiul esential extras din acest condiment are un continut mare de compusi antibacterieni, care pot oferi ajutorul sistemului imunitar. De asemenea, condimentul folosit in preparate culinare cat mai des poate preveni racelile de sezon.

Il poti cumpara din orice hypermarket, uleiuri si extracte din farmaciile specializate.

Locul 9: CEAPA

Ceapa era folosita ca tratament pentru raceli si tuse inca din Roma Antica, si inca de pe atunci se stia ca ceapa are calitati minunate medicinale, fiind un bun analgezic, antiinflamator si un ajutor pentru circulatia sangelui. Sulful din ceapa, cel care ii ofera mirosul si gustul distinct, este si cel care are proprietati antibacteriene. Siropul din ceapa se poate lupta eficient cu racelile dar si cu tusea, mai ales cea seaca. Ceapa mica (salota sau esalota) are cel mai mare continut de fenoli si antioxidanti, si este cea mai eficienta ca antibiotic, fiind folosita si in tratarea intepaturilor de albina.

O poti cumpara din orice hypermarket, iar siropuri si extracte din farmaciile specializate.

Locul 8: EUCALIPTUL

Iata un antiseptic natural, folosit si ca un puternic antiinflamator, care poate sa se lupte cu infectii, bacterii, ciuperci si virusuri. Cel mai adesea este regasit sub forma de ceai, insa poate fi gasit si sub forma de extract, ulei sau sirop. Uleiul de eucalipt era folosit in Australia de aborigeni pentru tratarea infectiilor si a ranilor si pentru a reduce febra. In secolul 19 era folosit ca dezinfectant in spitale. Apoi s-a descoperit ca actioneaza si ca expectorant, deci este un bun remediu si pentru tuse. Uleiul de eucalipt nu trebuie ingerat direct, ci diluat sau folosit mai degraba pentru masajul pieptului, al gatului si al fruntii. 

Il poti cumpara din farmaciile specializate.

Locul 7: EXTRACTUL DIN CITRICE

Ca orice mama responsabila, stii deja ca citricile au cel mai mare continut de vitamina C, aceea care previne racelile. Insa, extractul din citrice, mai ales cel de grapefruit, are proprietati antimicrobinene si antibacteriene, fiind un excelent dezinfectant. Poate fi gasit in forma lichida, capsule sau tablete, sau chiar si ca spray. Poate trata si eczemele produse de scutece la bebelusi. Vitamina C este o substanta vitala in dezvoltarea organismului, cu efecte importante in tratarea infectiilor si in cresterea capacitatii organismului de a se lupta cu ele. Un studiu al Universitatii Carolina de Nord a demonstrat ca vitamina C a ajutat pacienti sa se vindece de muscaturi de sarpe, si de infectii virale si bacteriene extrem de puternice.

Il poti cumpara din farmaciile specializate.

Locul 6: EXTRACTUL DIN FRUNZE DE MASLIN

Extractul din frunze de maslin contine oleuropeina, al carei ingredient activ, acidul eleonlic are proprietati puternice antibacteriene si efecte antivirale. S-a demonstrat ca este eficient in lupta infectiilor, a herpesului, a oboselii cronice dar si a alergiilor si problemelor de piele. Pentru ca functioneaza ca un antibiotic de spectru larg, se lupta, deci, si cu racelile si gripele, cu problemele respiratorii si sinuzita. Ii mai adaugam si capacitatea de a scade nivelul de zahar din sange, de a normaliza aritmiile, de a inhiba oxidarea si de a relaxa arterele, de a tratata durerile de dinti, sau cele cauzate de artrita sau hemoroizi.

Il poti cumpara din farmaciile specializate.

Locul 5: MIEREA DE MANUKA

Varianta pur romaneasca: MIEREA (cu propolis e si mai recomandata)

Cel mai delicios dar si mai mortal agent cand vine vorba de bacterii si virusuri este mierea de Manuka, care provine din Australia si Noua Zeelanda. Ea poate sa ucida o varietate larga de patogeni, chiar si periculosul virus, "mancator de carne", Staphylococcus aureus, care duce la septicemii mortale. In plus, cercetatorii au observat ca virusurile si bacteriile tratate cu aceasta miere nu au devenit rezistente la efectele ei. Mierea de Manuka poate trata si ulcerul, rani infectate deschise, racelile si gripele comune, dar si tusea. Trebuie, insa, specificat, ca aceasta miere nu este recomandata copiilor mai mici de 1 an, si recomandarea pediatrilor este de 1 lingura la 2-3 zile. Atentie! Ea poate produce alergii la copii. Daca observati orice efect neobisnuit, contactati medicul.

Locul 4: USTUROIUL

Usturoiul este, poate, cel mai indragit ingredient din preparatele romanesti. El este nu numai foarte gustos, dar este si o planta minune, pentru ca are capacitatea sa trateze o simpla infectie la ureche dar si o pneumonie periculoasa. Acesta contine o multime de antioxidanti care omoara bacteriile si radicalii liberi din sange si protejeaza sistemul imunitar. Ingredientul activ al usturoiului, alicina, poate ataca si distruge si virusuri sau infectii puternice, si este chiar recomandat pentru copiii care au astm.

Il poti cumpara din orice hypermarket, extracte si uleiuri din farmaciile specializate

Locul 3: ECHINACEA

In antichitate Echinacea era folosita mai ales pentru tratamentul ranilor deschise, a difteriei si a otravirii. De cateva sute de ani este folosita si pentru a se lupta cu bacteriile si virusurile, ajutand in acelasi timp sistemul imunitar. Ea este recunoscuta ca poate distruge una dintre cele mai virulente bacterii, acelasi Staphylococcus aureus, "mancatorul de carne". Cea mai eficienta parte a plantei este radacina, din ea se extrag siropuri si uleiuri. Florile si semintele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri. Este, de asemenea, eficienta in tratarea herpesului, a infectiilor respiratorii, a racelilor si gripelor si a alergiilor.

O poti cumpara din farmaciile specializate.

Locul 2: ULEIUL DE COCOS

Mary G. Enig, un biochimist cu doctorat in nutritie, este cea care a descoperit potentialul uleiului de cocos. Ea spune ca organismul nostru foloseste un ingredient-minune din acest ulei - monolaurin - pentru a se lupta cu diferite boli si infectii, virusuri si bacterii. A fost chiar un caz foarte mediatizat in SUA, prin care un bebelus nascut cu HIV, a scapat de virus, dupa ce a fost hranit cu formula de lapte bogata in ulei de cocos. Recent, un medic din Florida a observat rezultate excelente cand a tratat pacientii cu helicobacter - o bacterie periculoasa prezenta in stomac. Luau o lingurita de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi. Medicul a recunoscut ca uleiul de cocos a fost mult mai eficient decat alte antibiotice pe care obisnuia sa le prescrie. 

Il poti cumpara din farmaciile specializate.

Locul 1: ULEIUL DE OREGANO

Oregano este un condiment popular folosit mai ales in bucataria italiana. Insa, el nu este grozav numai in arta culinara, este eficient si ca un antibiotic natural. Un articol din 2001 din Science Daily a confirmat ca proprietatile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt eficiente si impotriva stafilococilor, inhiband dezvoltarea acestor bacterii mult mai eficient, in comparatie cu antibioticele standard folosite medical, precum penicilina sau streptomicina. Cercetatorul Paul Belaiche a demonstrat ca uleiul de oregano poate distruge 96% dintre bacteriiile pneumococice, 83% dintre cele stafilococice si 78% dintre enterococi, cei care provoaca gatul iritat, febra, sindromul socului toxic, cistita, anorexie si infectii puternice.

Poate fi gasit in farmaciile specializate.

Sursa:

Materialul l-am primit de la un fost coleg de-al meu si este destul de lung.

Voi reveni cu continuarea.

Comentarii (9)

Teo

Teo
05.11.2013, 22:04

Multumesc, e de mare folos!

06.11.2013, 08:18

VI

VI
10.04.2015, 10:03

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]