Bors facut in casa

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 27 Apr 2009, 10:00

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Borsul pentru ciorba mai exact, facut din tarate, este foarte sanatos si contine foarte multe vitamine si minerale. Mama facea intotdeauna bosul in casa, am intrebat-o ce si cum si m-am hotarat sa evit borsul din comert si sa-l prepar in casa. Si nu e greu deloc! Aroma ar fi fost mult, mult mai buna daca aveam si niste crengute proaspete de visin si niste leustean proaspat. Dar nu-i nimic, a iesit bun si-asa. Iata ce ne trebuie:


  • 2 cani cu tarate
  • coaja de la o felie de paine
  • drojdie proaspata cat jumatate de nuca
  • 2 l apa calda (aproape fierbine)
  • un borcan inalt de 3 l

Acestea sunt ingredientele de baza, daca nu aveam deja huste.

In borcanul curat punem taratele si coaja de la paine (intreaga), apoi adaugam apa fierbinte, amestecam cu o lingura de lemn si punem deasupra o farfuriuta si lasam sa se aseze cam 15 minute. Atentie, cand amestecati, sa nu rupeti coaja de paine, pt. ca o vom scoate la sfarsit. Dupa 15 minute adaugam drojdia si amestecam iar. Il lasam la loc caldut toata noaptea, eu l-am pus pe masa in bucatarie, langa calorifer.

Il strecuram apoi intr-un vas curat. Daca nu iese din prima, nu-i nimic! Scurgeti bine borsul din borcan, scoateti jumatate din cantitatea de tarate, apoi adaugati in borcan o cana de tarate proaspete si umpleti iar borcanul cu apa fierbinte. De data asta nu se mai adauga paine si nici drojdie. A doua oara iese garantat.

Prima tura mi-a iesit, dar nu foarte acru, a doua tura s-a acrit bine Eu am pus cam multe tarate la inceput si a iesit cam putin bors, dar tura doi a fost ok

Dupa ce scurgeti borsul din borcan, daca nu-l folositi imediat, il pastrati la frigider, intr-o sticla. Si nu uitati sa umpleti un borcan de 800 g cu huste, pe care il pastrati la frigider, pana data urmatoare cand preparati borsul!

Comentarii (6)

19.03.2010, 17:56

da si noua ne place tare mult si e foarte sanatos,super bun

13.02.2011, 17:56

ai carafa ca a mea

28.01.2017, 03:35

Cand se scoate coaja de paine cu care trebuie sa fim atenti sa nu se rupa ?????

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]