Buna ziua dragi colegi bucatarasi,

Postat de nico15 in Bucataras in oras pe 29 Iun 2011, 15:28

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Buna ziua dragi colegi bucatarasi,

A trecut ceva vreme de cand nu am mai atasat nici o reteta si evident nici un articol dar am fost intr-o criza totala de timp, acum as dori sa ma revansez si sa va impartasesc din experienta  mea ca finalist in cadrul  Academiei Maggi. 

 Mai exact despre ce este vorba, buna mea prietena Sidonia Toncean ma tine la curent de fiecare data cu ce mai este nou pe site-urile gastronomice, ea imi spune ce concursuri interesante mai sunt si tot ce este nou in domeniu, eu avand un program destul de incarcat merg pe mana ei 100%, deci draga de Sidy ma suna intr-o zi si imi spune “Nico acolo la tine la Bucuresti unde se da ora exacta” este o expresie a noastra, vezi ca incepe un concurs deosebit si cu siguranta este foarte interesant asa ca te rog sa participi si tu. Sincer eu mai treaca mearga dar cu Sidy nu prea merge  asa ca m-am conformat.

 Pana in data de 25.05.2011 trebuia sa trimiti un articol(eseu) de maximum 200 de cuvinte despre o experienta culinara traita de tine, un articol interesant, incitant, captivant si hazliu. Daca articolul tau trecea preselectia, urma a doua faza un test de limba engleza, iar daca treceai si acest test erai admis in finala celor 8 duelisti, iar marele premiu consta intr-o bursa oferita la Academia Ashburton Cookery School din Devon..

 Acest concurs organizat de  Maggi in colaborare cu Teodora Rogobete(Teo’s Kitchen) ea urmand sa fie trainerul nostru si sa ne invete retete noi, gustoase, sanatoase iar impreuna sa le preparam si evident sa le si mancam.

 Marele premiu la acest concurs este: o bursa de 5(cinci) zile la Asburton Cookery School din Devon, Marea Britanie unde vei lua pulsul in adevaratul sens al cuvantului al unei bucatarii profesionale la una din scolile renumite de bucatari din Marea Britanie.

 Provocarea fiind mare, m-am apucat de treaba si am conceput un articol deosebit, problema nu era ca nu stiam ce trebuia sa scriu, problema erau cele 200 de cuvinte, care atunci cand auzi 200 de cuvinte zici vai ce multe sunt iar cand te apuci de scris sunt 5-6 randuri. Asa ca dupa ce am tot scris, taiat, iar rescris si tot asa am ajuns la forma ideala, am trimis respectivul mail. Am inteles ca au fost sute de mailuri de acea m-am bucurat cand am fost sunata pentru testul de limba engleza aceasta insemna ca eram la un pas de marea finala.

 Cu sinceritate va spun credeam ca testul va fi ceva mai simplu, dar intrebarile puse de interlocutor au fost destul de complexe si trebuia sa povestesti foarte mult, imaginativa eu eram in metrou la Piata Victoriei, fugi pe scarile rulante, alearga si pe celelalte scari, ajungi proaspat obosita sus si un vacarm de nedescris, zgomot, masini care claxonau, deci ideal pentru un interviu in limba engleza, dar sincer un moment unic, asa interviu nu cred ca am sa mai dau vreodata. Cert este ca a doua zi am fost sunata ca sunt admisa printre cei 8 finalisti.

 Asa ca a doua zi trebuia sa ne intalnim cu Teo si cu ceilalti colegi selectati pentru academia Maggi. Urma ca pe parcursul a doua saptamani Teo(care este o persoana agreabila, spontana, haioasa, te molipseste cu optimismul si voiosia ei) urma sa ne invete diferite tehnici de taiere a legumelor, combinarea mirodeniilor, a condimentelor, cum sa preparam retete sanatoase, delicioase. Am pregatit diverse preparate: Canelloni cu carne de pui, Vinete umplute cu legume, Supa-crema de morcovi cu ghimbir, Supa de tortellini, Clatite umplute cu carne de pui, Buffalo wings, diferite salate si multe alte preparate care mai de care mai delicioase(toate retetele sunt ale lui Teo si le puteti gasi la ea pe blog “Teo’s kitchen”. Tot pe blogul lui Teo puteti viziona si episoadele Maggi, care sunt in total 8, pana acum au fost postate primele 7, dar se pot vedea si fotografii, totodata filmuletele se pot viziona si pe facebook, la fel se intra pe Teo’s Kitchen.

 Ce pot sa va spun despre colegii participanti la cursurile academiei, m-au incantat prin bun simt,  oameni de calitate, am legat prietenii si cu siguranta, ne vom revedea.

 Marele castigator al bursei Academia Maggi va fi desemnat pe data de 30.06.2011 si indiferent cine va fi  ii doresc inca de pe acum “Drum Bun”  si cand te vei intorce sa ne povestesti cu lux de amanunte cum a fost experienta ta la “Ashburton Culinary School”.

 Felicitari pentru aceasta initiativa Maggi si Teo si sper ca si voi colegii si prietenii mei de pe Bucataras sa va bucurati citind acest articol si sa vizionati filmuletele si fotografiile de la acest eveniment. promit sa revin cat de curand si cu alte articole care sper sa va placa.

 Cu mare drag,

Nico

Comentarii (18)

LUK

LUK
05.07.2011, 08:32

Felicitari pentru experienta Nico..o sa ai mai mult succes data viitoare..oricum din tot ai cate ceva de castigat

Ina

Ina
07.07.2011, 20:23

Super experienta !! Mi-ar fi placut sa fiu in locul tau, chiar daca nu ajungeam in finala
Felicitari pentru tot!

13.08.2012, 17:18

Minunata experienta, felicitari, Nico

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!