Calitatile terapeutice ale sucului de morcov

Postat de Bucataras Medi in Bucataras eFeminin pe 22 Ian 2012, 21:52

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza
Calitatile terapeutice ale sucului de morcov

Pe langa faptul ca da gust preparatelor culinare, iar calitatile sale nutritive sunt de netagaduit, morcovul, leguma radacinoasa originara din Asia, este recunoscut de foarte mult timp si pentru proprietatile sale terapeutice.

Morcovul contine vitaminele A, B1, B2, C, saruri minerale, precum calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu, fosfor, asparagina si beta-caroten, fibre alimentare, pigment vegetal cu proprietati antioxidante. Consumat cu regularitate, morcovul mentine sanatatea organismului si in special pe cea a ochilor, a pielii si a parului, dar si pe cea a oaselor, datorita continutului de vitamina K.

Alaturi de cartof, morcovul este o leguma care se gaseste pe piata si in supermarketuri in tot timpul anului, doar ca cei mai buni si mai sanatosi sunt cei din piete, vanduti direct de producator, chiar daca unii inca mai au pamant pe ei pentru ca nu au fost bine curatati. Pentru suc, dar si pentru consumul in bucatarie, alege intotdeauna morcovi netezi si tari, de culoare portocaliu deschis, nepatati.

Spala bine morcovii, lasa-i sa se usuce natural, taie-i in bucatele si apoi da-i prin strorcatorul de fructe. Bea sucul incet, cu inghitituri mici, la 10 - 15 minute de cand a fost preparat, nu imediat. Pentru efecte vizibile si imediate sucul se bea fara alte adaosuri. Nu se foloseste zahar, miere ori alti indulcitori pentru ca morcovul este o legume dulce.

Elimina pietrele la rinichi

Daca stii pe cineva care sufera de pietre la rinichi, reumatism, guta sau artrita recomanda-i morcovii, ca atare sau sub forma de suc, dar nu gatiti.

Pentru efect diuretic, digestiv si anti-anemie, dar si pentru a reduce colesterolul, sucul de morcovi poate fi baut dimineata pe nemancate, dar si pe parcursul zilei, inainte de mese. Morcovul actioneaza pana si asupra urinei si duce la eliminarea unui volum mai mare de acid uric.

Fierul, bine reprezentat in compozitia morcovului, are proprietati remineralizante si antianemice, contribuind la cresterea numarului globulelor rosii si al nivelului hemoglobinei, iar vitamina A continuta imbunatateste vederea.

Daca e sa amintim de efectele lui asupra pielii, atunci trebuie spus ca morcovul ajuta la vindecarea ranilor si ofera epidermei un aspect mai tanar, mai sanatos. Extern, ras si aplicat direct ca o compresa, morcovul cicatrizeaza zonele ranite, fiind un bun analgezic si antihemoragic. Morcovii pot fi utilizati pentru a imbunatati aspectul tenului, impotriva eczemelor, arsurilor, furunculelor.

Daca stii pe cineva care are calcaile crapate, ceea ce nu e doar dureros, ci si inestetic, recomanda-i, de asemenea, morcovi, ca atare, sub forma de suc sau in salate. Morcovul se impaca foarte bine cu varza proaspata si impreuna au un gust si aroma deosebite. Adauga la salata de varza proaspata morcov dat prin razatoarea mica.

SURSA:http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/legume/calitatile-terapeutice-ale-sucului-de-morcov-1145654

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (10)

23.01.2012, 08:33

23.01.2012, 09:43

foarte bun

29.01.2012, 13:19

morcovul este printre putinele legume pe care le mananc cu placere

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34