Care este temperatura corecta de servire a vinului

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 23 Noi 2013, 10:36

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Impreuna cu prietenii de la cramele Halewood dorim sa deslusim citeva din tainele savurarii vinului. Temperatura corecta de servire a vinului este importanta si iata citeva sugestii in acest sens:

- 6-8 grade C este temperatura indicata pentru servirea vinurilor spumante. La fel vinurile albe dulci, licoroase

- 10 grade C (sau citeva ore in frigider) pentru vinurile albe usoare, aromate. racirea nu estompeaza aromele, ci accentueaza claritatea si prospetimea

- 12 grade C pentru vinurile albe de Burgundia si sortimentele de Chardonnay

- 13 grade C pentru vinurile rosii cu corp usor (jumatate de ora la frigider)

- 15-18 grade C pentru vinurile rosii corpolente (temperaturile scazute accentueaza taninurile)

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii (5)

23.11.2013, 14:13

trebuie sa notez pe ceva ,ca poate-mi pica vreo intrebare la "Raspunzi si castigi"

Ina

Ina
25.11.2013, 15:53

Da, da! Murfatlarul se serveste la 17 grade. Stiu eu

05.02.2014, 20:01

Nu știam că diferă gradul de servire în funcție te categoria vinului. O idee excelentă cu această postare.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!