Care este temperatura corecta de servire a vinului

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 23 Noi 2013, 10:36

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Impreuna cu prietenii de la cramele Halewood dorim sa deslusim citeva din tainele savurarii vinului. Temperatura corecta de servire a vinului este importanta si iata citeva sugestii in acest sens:

- 6-8 grade C este temperatura indicata pentru servirea vinurilor spumante. La fel vinurile albe dulci, licoroase

- 10 grade C (sau citeva ore in frigider) pentru vinurile albe usoare, aromate. racirea nu estompeaza aromele, ci accentueaza claritatea si prospetimea

- 12 grade C pentru vinurile albe de Burgundia si sortimentele de Chardonnay

- 13 grade C pentru vinurile rosii cu corp usor (jumatate de ora la frigider)

- 15-18 grade C pentru vinurile rosii corpolente (temperaturile scazute accentueaza taninurile)

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (5)

23.11.2013, 14:13

trebuie sa notez pe ceva ,ca poate-mi pica vreo intrebare la "Raspunzi si castigi"

Ina

Ina
25.11.2013, 15:53

Da, da! Murfatlarul se serveste la 17 grade. Stiu eu

05.02.2014, 20:01

Nu știam că diferă gradul de servire în funcție te categoria vinului. O idee excelentă cu această postare.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!