Cat de des dam cu aspiratorul?

Postat de Bucataras in Bucataras eFeminin pe 16 Oct 2011, 18:25

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza
Cat de des dam cu aspiratorul?

 Aspiratorul este obligatoriu in casele in care pardoseala este acoperita cu covor sau cu mocheta, insa se foloseste intens si in locuintele cu gresie sau cu parchet.

 Usor de folosit si de manevrat, aspiratorul trebuie folosit cu constanta - altfel nivelul de praf, chiar cel invizibil, creste in cantitati ce pot deveni periculoase, mai ales intr-o casa in care stau oameni bolnavi sau copii mici.

Cat de des il folosim?

Daca avem mocheta sau covor este indicat sa nu treaca trei zile fara sa il folosim - in special in lunile uscate de vara, cand nivelul de afara al prafului este foate ridicat.

Praful patrunde si pe geam, si adus de noi, de afara - pe pantofi, haine sau par.

Daca avem gresie sau parchet pe jos ritmul trebuie sa fie aproximativ la fel - praful se depune cu aceeasi viteza - doar ca in acest caz este mai usor de aspirat.

Unde dam cu aspiratorul?

Am crede ca este o intrebare banala: dam pe jos - pe covor, pe mocheta, pe parchet, pe gresie, pe linoleum.

Insa foarte multi oameni evita sa dea cu aspiratorul in locuri neaccesibile asa de usor, insa in care praful se depoziteaza cu usurinta: deasupra tocurilor usilor, la intretaierea peretilor (de sus pana jos - pentru a scapa de de eventualele plase invizibile de paianjen) sau la colturile sau imbinarile dintre mocheta si perete, cu ajutorul accesoriilor speciale pentru astfel de locuri.

Grija la sanatate

Aspiratorul si procesul de aspirare pot reprezenta un pericol pentru persoanele suferinde de astm sau de alte afectiuni respiratorii. In acest caz, este obligatoriu ca aceste persoane sa nu dea cu aspiratorul sau daca da, sa foloseasca obligatoriu masti speciale.

In rest, este indicat ca persoanele suferinde sa iasa pe balcon sa sa stea in alta camera, cu geamul deschis, pana cand in restul casei s-a incheiat procesul de aspirare.

articol in parteneriat cu www.euforia.tv

Comentarii (86)

22.10.2011, 13:07

"Eu acum vad, articolul asta e scris de mine, pe A1.ro, acum mai multe luni, mi-am recunoscut scrierea si am verificat . Apoi a fost preluat si de Euforia.
Eu dau cu aspiratorul cam o data pe saptamana, desi ar tb mai des, din pacate." Una scrii si alta faci

22.10.2011, 13:12

)) asa e. acuma insa, tre sa stii ca acolo era scris la modul rational si chiar eficient, asta nu inseamna ca eu aspir la fel de eficient .

LUK

LUK
26.10.2011, 13:19

la mine aspira sotul cam de 2 ori pe saptamana..inclusiv tastatura calculatorului ..cand e mai ocupat aspir eu dar deh..eu ma plang de dureri de spate deci..e cam neindicat

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!