Cateva ganduri si o rugaminte!

Postat de privatelaura in Cu de toate pe 28 Mar 2016 | 1619 vizualizari

Comentarii (34)

28.03.2016, 11:26

Laura , as comenta , dar deja m-am descarcat o data in dimineata asta dupa doar o mica tura prin oras si nu mai simt nevoia unui debuseu.Pana cand nu vom avea toti aceiasi sapte ani de acasa, nu va fi cum vrei tu.Poate ca era mai bine daca nu se dadeau premii care sa starneasca pasiuni si invidii, dar cel mai bine era daca fiecare primea un premiu si era toata lumea fericita, lucru imposibil de altfel.Esti tanara , discuta si cu sotul tau si poate incercati sa va croiti o alta soarta intr-o tara normala( din ce in ce mai greu de gasit, din pacate).

28.03.2016, 11:31

Nici in ziua de azi dupa 3 ani de pertecut pe aici nu stiu toata ''bucataria'' bucatarsului, poate ca nici nu m-a interesat in mod deosebit. Mi-a luat-o inca de la primul concurs cu voturi, nici macar eu n-am crezut ca dupa mine vin atat de multi sustinatori, chia s-a blocat votarea si la 1000 de voturi eram declarata castigatoare desi concursul nu se terminase....dar nu despre asta e vorba...ce am avut de zis am zis, poate am gresit,poate n-am inteles cum trebuie, dar nici nu mi s-a explicat....dar nici asta nu-i bai....un lucru stiu, ca n-am jignit pe nimeni, iar daca cineva s-a simtit jignit trebuia sa-mi spuna, n-am vorbit pe nimeni pe la spate....mi-a placut aici pentru ca am gasit veselie, lucru care ma caracterizeaza......doar ca asa cum este peste tot, afacerile sunt afaceri si exista si riscul de a ne invrajbi, cu sau fara motiv....si cand am zi ''nu ma votati'' am zis-o cu toata convingerea....de azi inainte am sa particip doar la concursurile cu tagere la sorti, dar asta in anii fara sot...ca eu asa am castigat aici, poate-i o superstitie, o prostie, o nebunie...habar nu am, dar ce stiu sigur este ca vreau sa vad zambete, sa fie veselie si sa ne simtim bine impreuna. N-am nici cea mai mica pretentie ca ce fac eu e bu, e de calitate si merita sa fie votat sau merita s afie apreciat, singura mea pretentie este ca e munca mea, dupa posibilitatile mele sia sa cum eu ii respect pe altii, asa si eu vreau sa fiu respectata. Poate sunt un om incomod pentru ca sunt prea directa sis pun ce gandesc, nu spun ca ceea ce gandesc eu e perfect sau ca asa trebuie, dar nici sa fiu luata de proasta , pentru ca totusi, vad, aud si am si sentimente, chiar daca nu stiu sa le arat...M-am lungit destul si nici nu cred ca e cazul sa justific ceva....o singura pretentie am, sa mi se spuna verde-n fata daca sunt o problema, daca deranjez, pentru ca stiu sa ma si retrag.

28.03.2016, 11:35

* scuze, posibil sa am greseli, n-am recitit ce am scris..am sufletul prea incarcat si ma straduiesc sa ies la lumina...chiar am nevoie de veselie, dupa multi si multi ani, care sunt ai mei...simt ca cedez si nu vrea asta, posibil ca am obosit....

28.03.2016, 11:37

Offf, Laurici, nu trebuie sa fii mahnita! Sa stii ca tu esti una dintre persoanele care imi sunt foarte dragi, de aici de pe site. Retetele tale sunt absolut dementiale si nu-ti trebuie facultate ca sa iti dai seama ca acolo e munca...E o munca apreciata de multi dintre noi.Iar in legatura cu voturile, eu am renuntat de mult sa mai "cersesc". Stii ca odata am luat premiu pt cele mai putine voturi? Nu stiu de ce ai gandurile astea, mai bine uita-te la micutii tai si o sa vezi cum dispar supararile. Eu o sa te apreciez si ca om si ca bucatar, pt ca realizezi lucruri minunate, draga mea. Nu de putine ori m-ai facut sa zambesc, iar cu ocazia asta vreau sa-ti multumesc!

28.03.2016, 11:38

Laurici, total in asentimentul tau. Pentru Motan ai fost si ramai "scumpicioasa"

28.03.2016, 11:38

Aleg sa nu comentez deocamdata.Sunt prea obosita psihic ca sa expun logic ceea ce gandesc.
Ideea e ca site-ul nu mai este ceea ce era,cand intram aici,instant imi venea un chef joaca,de veselie,de nazbatii cate si mai cate si asta imi era de folos.
Chiar si pentru gatit gaseam mai multa inspiratie.Acum totul s-a schimbat si trec pe aici din ce in ce mai tacut.

28.03.2016, 11:39

Cleme si eu am obosit , dar stiam de multa vreme ca eu nu am niciun loc in tara unde sa simt ca traiesc intr-o lume normala, numai ca mi-am dat seama prea tarziu , doar am spus de atatea ori ca sunt prost.

28.03.2016, 12:20

Eu....chiar ma gandeam sa scriu zilele astea un astfel de articol, aici, pe "Bucataras"! Dar mi-am dat seama ca "nu se cade", ca la singurul anisor de cand ma invart pe aici "ma luau multi in suturi si la scuturat"! Ma bucur ca cineva si-a luat inima in dinti sa spuna catorva lucruri pe nume (eu mai am cateva pe lista...). Am mai spus si aici si nu ma feresc sa reafirm ca nu imi plac oamenii cu figuri si aere de vedete (si chiar ma gandeam sa iau bine lista de "prieteni" la scuturat, ca doar o reteta o pot vedea si citi si fara sa am in lista pe X,Y sau Z care au impresia ca lumea se invarte sau sta numai la parerea lor). Trebuie sa intelegem ca aici suntem ca la scoala. Desi stim si invatam cu toti aceleasi lectii, unii sclipesc mai multi ca altii si asta e datorita eforturilor supraomenesti pe care le fac. Nu e usor cand nu ai instrumente (farfurii care sa-ti fure inima, prosoape si tot felul de recuzita, un aparat buuun, ingredientele cele mai aratoase, o "armata" de "critici culinari", o familie care "te intreaba daca se mai mananca ceva azi in casa" sau "stai, ca nu a facut mami poza " .....bun, astea le mai fentezi) dar sa ai inspiratie, inteligenta, "acel ceva" "acel plus" e un lucru destul de rar intalnit chiar si aici. Ce s-ar intampla daca la fiecare concurs am vrea sa schimbam sistemul de votare dupa placul nostru? Al cui ar mai fi acel concurs? Al Nostru!!! Atunci de ce nu ne facem toti pagini unde sa organizam concursuri si sa premiem noi ceea ce credem "ca merita", sa "ne convingem" de usurinta organizarii si transparenta lor, sa dam dovada acolo de umanitate ca sa nu spun de surplus de intelectualitate! Oare de ce unii se simt ca isi calca pe mandrie daca dau un vot unei retete foarte bune? Mi-am luat-o de multe ori si eu aici, dar am mers mai departe pentru ca nu vreau sa ma fac recarcata prin discutii / barfe negative (ca ma duce capul ....nu mai zic gura!!! Si chiar nu pentru asta am venit aici). Intotdeauna am considerat ca ele (barfa, invidia, Fatarnicia) umbresc adevara fericire de aici si daaaa, am mers inainte cu inima facuta bucati pentru ca tot aici am intalnit si bucatarasi de treaba si cu mult bun simt, care poate chiar nici nu gatesc, dar au mereu un cuvant frumos si un sfat bun de dat si luat in seama!

28.03.2016, 13:21

Laurici, tu stii parerea mea!
Ai pus foarte bine punctul pe "I". As avea atatea de spus.... timpul nu imi permite.
"Prietenii" false, favoritisme, fatarnicie, rautate, invidie, rea vointa, atitudini de "cel mai","mie mi se cuvine tot" etc.
Retete oribile supra apreciate, retete minunate trecute cu vederea, regulamentele concursurilor incalcate tocmai de catre organizatori! , partinire, diferentieri care nu se justifica.
Incearca sa fii absenta o perioada de cateva zile, o saptamana, doua,,, sa vezi cata lume (aparent prietena pe site!) incearca sa te gaseasca si sa te intrebe de sanatate, sa iti poarte o grija cat de mica.
Personal, foarte rar mi s-a intamplat sa cer voturi aici pe site, la concursurile organizate de Bucataras. E clar ca nu se voteaza cea mai buna reteta, ci favoritismele, in ciuda a ceea ce ar trebui sa reprezinte reteta in sine. Si atunci pentru ce sa ma consum? Sa acuz ca X sau Y are voturi? Ii sunt datoare cuiva? Sau cineva imi este dator mie? NU!
Stii ce e cel mai trist?! Ca fix cei care trebuie sa inteleaga ce ai spus, nu o vor face niciodata! Ceea ce mi s-a si confirmat!

Tu, ramai asa cum esti. Vorbele, barfele, discutiile apar pentru ca esti mai buna decat ei, pentru ca stii sa prezinti o poveste, o reteta, o imagine! Nu este site de fotografie, este site culinar, dar DA!, conteaza ceea ce imi prezinti (TU, oricare ai fi aici pe site) in farfurie. Cand vad o reteta, vreau sa imi inspire pofta, nu greata sau repulsie!

Iar eu una, stiu care imi este locul stiu ce pot pot si ce nu! Asa ca putin imi pasa de ce cred altii.
Te pup!

28.03.2016, 14:39

Sunt acuzata ca am fost prea dura in cele scrise anterior! Va place sau nu, asta este opinia mea (proprie si personala si cum mai vreti voi!) si mi-o mentin. Nu am spus nimic deplasat sau care sa nu reflecte realitatea. Fix de asta au plecat atatea bucatarese bune de pe site. Ce as mai avea de adaugat este faptul ca totul s-a destramat de cand Irina si Gusti au renuntat la a mai face parte din acest grrup. Poate urmaresc/coordoneaza din umbra, nu stiu, cert e ca ei au stiut sa ne tina aproape, sa ne faca sa simtim ca apartinem acestui loc! Punct si de la capat!

28.03.2016, 14:43

Mooama, ce-i aici. Citesc pe seara, toate comentariile. Laurici nu pune la suflet, s-au schimbat multe pe aici de la schimbarea ȘefuluiSuprem , din păcate. Am fost tare mâhnită, dar mi-a trecut. Iar la concursuri, particip cu drag, am învățat că numai trebbuie să cerșesc voturi, cui îi place ce gătesc, aprceiază, nu-i nevoie de voturi. Dar dacă se întâmplă șă mai și câștig, chiar mă bucur. Scumpicioasă și delicioasă vei rămâne mereu

28.03.2016, 14:45

Dya,uniti putem ramane doar prin vointa noastra,asa cum putem sa pastram locul acesta la fel de atragator sau nu,tot prin vointa noastra.Noi "sfintim" locul.Si mie mi-e dor de vremurile cand Gusti si Irina erau prezenti pe site,dar nimeni si nimic nu ne impiedica sa fim asa cum eram inainte.Daca unii pleaca,e alegerea lor,iar cei ce vin pe site sunt la fel de bine primiti daca vor sa se integreze.

28.03.2016, 14:49

Dia corect, insa din pacate, s-au creat grupuri, au aparut invidii si rautati! Iar asta nu se repara!

28.03.2016, 14:54

Într-o lume în care totul devine ridicol, nimic nu poate fi ridiculizat. Nu poţi demasca o mască.

28.03.2016, 14:57

Am lipsit aproape 2 ani de pe site ... ha, ha,,,, cu exceptia lui Rocsi nimeni, dar nimeni nu mi-a spus ca ,, va lipsesc, sa ma intorc si multe alte lucruri de Omenie ... ,, deci: DESPRE CE VORBIM?

28.03.2016, 14:58

M-am intors si imi sunteti drage .... nimeni nu e perfect, EU nici atat! va pup pe caciulite...asa se spune, nu? ))

28.03.2016, 15:05

Dya,daca aceia despre care vorbesti sunt tratati cu indiferenta,fie vor pleca,fie se vor integra.Noi le permitem sa faca asta.
Daca iti aduci aminte,multa vreme cei care veneau pe site doar sa-si bata joc de munca cuiva,erau eliminati din start.Nu aveau nici o sansa.

28.03.2016, 15:13

Zamfira, am lipsit si Eu mult timp,,,,, niciunul dintre cei pe care ii credeam prieteni, nu a intrebat de mine! Decat oameni falsi si prefacuti, mai bine ma lipsesc!

28.03.2016, 15:20

Dya, asta e! Poate e timpul sa ne trezim la realitate, sa vedem cine suntem, cum suntem in realitate si sa nu ne mai miram atata...vai cum e posibil, dar cum sa fie asa, vai draga ce rea e lumea, ce invidie??? Da dragelor ... asta e ... punct si de la capat!!!! pe mine nu ma mai mira nimic!!!

28.03.2016, 15:28

Eu "m-am trezit de mult"

28.03.2016, 16:21

Am sa-mi spun parerea pt ca fac parte dintre voi, pt ca pe multi ii iubesc, va simt aproape si-mi sunteti prieteni. Stiu despre ce vorbeste Laura, despre munca si pasiune, am investit ore multe de munca, de fotografie, am investit bani in ap foto...ma rog. Dar asta am facut-o doar din placere, din drag de a gati, din pasiune si din dorinta de a ma perfectiona. Nu sunt niciodata multumita 100% de rezultatul final. Cand vorbesc de pasiune vreau sa intelegeti ca atunci cand vreau sa realizez ceva frumos, cand este lansata o provocare ma gandesc si-mi trec nenumarate idei prin cap. De multe ori imi iau notite, scriu pe o bucata de hartie pt a nu uita ideea. Se intampla sa fac cu totul altceva, sa fiu la serviciu, sa ma plimb, sa fiu intr-un magazin si sa-mi treaca prin cap o idee de a face un preparat...Cat despre oameni...Eu lucrez cu oameni si marele meu defect este ca nu tin minte. Adica, vad fetze nenumarate, azi vin maine pleaca. Ma intalnesc cu femei pe strada si ma saluta, salut si eu dar habar nu am cine sunt...imi spun in gand ca nu pot fi decat foste paciente. Sau sunt femei cu care de la inceput ma simt legata, este o chimie intre noi...Inca ceva, nu sunt o persoana care sa-mi fac usor prieteni, nu interactionez cu oricine, asa e felul meu, daca cineva are nevoie de mine, daca cine ma solicita...ajut cu toata placerea, ma implic atat cat pot si cat imi este permis. Nu sunt genul care sa intru pe privat cu 10 persoane si sa port conversatii, barfe....Imi raman pe retina bucatarasi care se diferentiaza cu ceva, o reteta woow, o fotografie buna, care spun o gluma buna, care isi pun poze, care isi dezvaluie identitatea si nu raman in anonimat...Am vazut ca i-ati adus in discutie pe Gusti si Irina...eu am fost una dintre cele mai suparatae atunci cand ei au "plecat". Daca va aduceti aminte am avut si o discutie aprinsa pe FB...Oricum, nu stiu cine este in spatele BUcatarasului, eu o stiu pe Anca si atat. Este un om de nota 20, ma ajutat daca am apelat la ea,daca am avut nelamuriri, se implica la toate intalnirile noastre...Inca un lucru la final...am tot vazut ca-i dati cu favoritismele. O spun bucatarasi care au castigat premii substantiale sau au castigat mai multe premii. Nu stiu cum sta treaba cu favoritismele astea, eu stiu ca am castigat pentru prima oara anul asta incepand cu reteta anului la categoria fel principal, la concursul cu clatite si Godina. Pentru fiecare am muncit, nu am castigat pe pupe sau pe favoritisme...Eu crock potul l-am cumparat la fel si blenderul personal...Va pup si va imbratisez! sper ca toate discutiile astea sa se termine...

28.03.2016, 17:27

laurita tu ai niste retete fantastice,daca primeste acel garantat il meriti cu varf si indesat,daca castigi la concursuri la fel!
Iar in rest e normal ca nu vom putea fi niciodata multumiti,pentru ca nu suntem perfecti!

28.03.2016, 18:19

As vrea sa fac cateva precizari, si asta cu tot respectul si sinceritatea.
Acest articol (ca asa ii este numele) l-am scris in ceea ce MA priveste. Nu contine urma de minciuna, nici de ipocrizie, nici urma de draci. Nu l-am adresat cuiva anume, l-am scris in scop constructiv, ca sa incercam sa intelegem unele lucruri. Nu arunca nimeni piatra, din contra, ma apar de pietrele aruncate.
Este simplul adevar care se vede si se citeste cu ochiul liber.
Stiu, adevarul uneori doare, enerveaza, dar pana la urma, nu ii poti reprosa nimic fiindca el este Adevarul.
Sincer, pasul pe care il am pe suflet, il au multi, doar ca unii il impartasesc vizibil, altii nu.
Nu am vrut, chiar nu am vrut sa ranesc pe nimeni. Daca reusim sa dam un pic la o parte orgoliul care ne domina uneori, poate reusim sa citim si sa intelegem cu obiectivitate.
Respect si apreciez orice efort face acest Bucataras, fiindca stiu ca in spate sunt oameni care muncesc zi si noapte, sunt suflete care incaseaza mahniri si refulari si totusi au pastrat un zambet pentru noi toti.

28.03.2016, 18:21

Evident ca ,lipsind mult pe aici, mi-au scapat toate aceste deiscutii, probleme si neintelegeri ce au aparut pe site. Ma intristeaza vazand cat de mult s-au schimbat lucrurile pe aici-sa aud ca oameniis e vorbesc pe la spate, ca critica, sutn invidiosi. Eu nu asa am stiout si nu stiu asa acest loc unde m-am format si unde am gasit oameni minunati cuc are mi-e drag sa schimb si 2 vorbe din cand in cand. Mi-e drag sa vad calitatea muncii multora dintre voi si ma inspir mult din retetele voastre. Dar niciodata nu m-am gandit sa fiu invidioasa. Chiar si referitor la concursuri-eu nu sunt deloc ambitioasa si nu am luptat niciodata suficient pentru a merita s acastig ceva-si chiar am renuntat sa mai particip-dar merue am admirat acele persoane care au depus mutl efort, au adus multa calitate produsului final-si stim cu totii ce munca se ascunde in spatele acestor postari de claitate. Jos palaria si toata admiratia mea. EU sutn mai comoda de felul meu si iau totu ca o pasiune-cand ma timp . SI sunt mandra de mine -si voi toti de pe site ati ajutat mult la formarea ´bucataresei´de azi. Va rog nu va mai pierdeti in certuri si neintelegeri- nu uitati care e menirea acestui loc-si sa ne respectam unii pe altii .Va imbratisez

28.03.2016, 18:41

Cred ca am 8 luni de cand sunt pe acest site. Eu ma bucur tare de tot ca am ajuns din intamplare in acesta familie de bucatarasi. Recunosc ca si eu mi-as dorii sa comentez negativ la anumite retete care nu sunt reusite, dar de teama sa nu fiu judecata de voi si sa ma cert, prefer sa nu comentez deloc. In fine, Laura tu ai retete minunate, poze superbe si esti o femeie super faina. Nu fi trista. Pupici!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola