Ce aţi face dacă...?

Postat de portiadelumina in Cu de toate pe 30 Ian 2013 | 2212 vizualizari

Comentarii (28)

30.01.2013, 06:01

Buna dimineata Parinte!

30.01.2013, 06:09

Bună dimineaţa Carla

30.01.2013, 06:26

Buna dimineata Padre, vin mai tarziu si citesc!

30.01.2013, 06:32

Neaţa bună Meri Când poţi, acum şi eu zbor spre ale mele.

30.01.2013, 07:17

Hmmm.Dificil
Termin cafeaua şi astept să se facă linişte,apoi mă gândesc
Neaţa!

30.01.2013, 08:00

Padre, cred ca ne-ai pus o intrebare pe care noi nu ne-am pus-o si e greu de raspuns la ea.Eu nu stiu ce as face daca as fi preot, pentru ca nu cred a avea darul de a convinge....stii expresia aia: "trebuie sa fii facut pentru asa ceva".
Ma duc langa Gaby sa beau cafeaua si mai revin asupra subiectului

30.01.2013, 08:06

Bună dimineața! Grea temă de casă ne-ai dat

30.01.2013, 08:31

Buna dimineata Parinte! Un subiect foarte sensibil....dar ceea ce ai scris tu in articol este foarte frumos! Preotia este un dar de la Dumnezeu, nu o meserie si la cei mai multi preoti se vede asta....! Preotul este reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant si nu trebuie judecat ci respectat, iar ca om...nu este nimeni fara de vina. Imi place sa merg la Biserica pt ca acolo ma linistesc si imi incarc bateriile si imi mai place pt ca sunt constienta , e drept ca nu mereu, de ceea ce se intampla in Altar intre Dumnezeu si preot, acea taina nevazuta si mantuitoare....! Of , dar mult am mai scris....!Nu stiu daca am raspuns la toate intrebarile, dar.....am vb destul!

30.01.2013, 08:31

Buna dimineata Padre!
Prea mult de scris asa de dimineata, revin!

30.01.2013, 08:34

Neatza padre!

30.01.2013, 09:21

Buna dimineata Parinte!Asa cum nu avem drept asupra vietii unui om,asa nu avem dreptul sa-l judecam,indiferent de profesie.Cred ca pentru a fi preot trebuie sa ai o menire aparte.Eu am avut o familie de prieteni,domnule era preot.In multe privinte m-a luminat "tate",asa-i ziceam eu.Si in ziua de astazi,s-a stins de 5 ani,ii port un deosebit respect.Frumos ai scris,dar greu de raspuns la unele intrebari.

30.01.2013, 10:26

Sa se vada ca face tot ce-i sta in putinta sa respecte preceptele pe care le propovaduieste , sa-mi dau seama ca are vocatie de preot si nu de colector de taxe si vanzator de vorbe .
L-as sprijini daca mi s-ar cere pentru ca nu ma pricep sa intervin de capul meu .
Nu sunt facut pentru preotie .As incerca sa schimb statutul bisericii ortodoxe romane , as cere ca preotii sa fie functionari publici , as elimina birocratia in sutane .. . sunt multe de spus .
Nu merg la biserica din cauza radacinilor ramase nesmulse ale educatiei ateiste .Pot sta in biserica cu orele si imi face mare placere , doar daca este goala . Nu suport fariseii , bigotii desi nu e treaba mea sa-i judec , e pacatul meu dar nu rezist in preajma lor.Nu suport lipsa celor sapte ani de acasa , vizibila la majoritatea romanilor , manifestata prin inghesuiala , galagie , mirosuri dubioase , barfe etc .
Mai am o problema , care nu e chiar asa de singulara , afecteaza intre doua si patru milioane de romani : n-aud bine si cand dau peste un preot care mormaie de parca ar spune niste secrete , ma gandesc de ce nu este proba eliminatorie si oratoria .Nu este suficient sa ai ureche muzicala . Daca ai o voce pitigaiata , slaba , esti fonfait sau mai stiu eu cum , e mai bine sa ramai mirean . Nu toti credinciosii , sau mai bine spus , nu toti copiii de preoti sunt facuti pentru preotie si nu e nicio tragedie in treaba asta .

30.01.2013, 10:39

Cred ca nu este dreptul nostru sa judecam si totusi o facem de multe ori.O facem pentru ca suntem deranjati de atitudinea unor semeni,indiferente de profesia lor.Pentru ca uneori,ne alegem profesia netinand cont de aptitudinile ori cunostintele pe care le avem si de dragostea pentru acea profesie.
Exista situatii cand suntem siliti sa prestam o munca care nu ne este pe plac si efortul fizic ori intelectual este prea mare pentru noi.E de inteles cand trebuie sa facem asta pentru ca sa punem o paine pe masa.
Dar exista profesii unde asa ceva nu este de acceptat.Bunaoara,pentru un medic e nevoie de stiinta,daruire si multa dragoste de oameni.Nu exista scuze pentru cei care se indreapta spre aceasta meserie doar pentru ca se poate castiga foarte bine.
Pentru ca cei mai buni medici isi fac datoria fara a se gandi la foloasele materiale,fara a conditiona actul medical,recunostinta sufleteasca si materiala va veni cand pacientii vor constata ca este OM.
La fel este si pentru preoti.Daca ajungi sa dai spaga ca sa intri la Teologie,din start esti pierdut si preotia este doar un oportunism ieftin.Acestia niciodata nu vor fi "neiubitori de arginti" si se vor crede stapanii Bisericii.
In sinea mea cred ca astfel de oameni nu pun mare pret nici pe existenta unui Dumnezeu.
Din fericire exista si preoti cu har si daruire.
Eu nu pot sa fiu preot,asa ca nu pot sa-ti raspund la intrebarea asta.Ce ma deranjeaza pe mine si cred ca nu numai pe mine este faptul ca mereu se solicita "sprijin financiar" si se impun tot felul de taxe.
Chiar daca inteleg aspectul asta,mi se pare ca e ceva ce ar trebui sa vina de la noi ca enoriasi nu ca un lucru impus.
In rest fiecare da socoteala pentru faptele lui,chiar de-i preot ori om obisnuit.

30.01.2013, 12:19

Parinte, eu gandesc cam asa: fiecare cu calea lui, indiferent de aceasta buna, rea...fiecare va fi dator sa raspunda. treaba mea este alta.
eu am avut experiente proaste pana acum, am luat si bataie de la preot, cand eram copil; mare fiind, am fost si agresata de un preot, mama mea a fost si umilita ca nu gasea niste banuti sa dea la dascal in Ajun. Nu am sau nu avem nevoie de acesti oameni, de la care nu am invatat o pilda buna de pastrat in viata.
Am cunoscut acum vreo doi ani un preot care mi-a si botezat copilul, care a tinut cont de rugamintea mea de mama, care organizeaza multe mese pt saraci, care vorbeste din suflet mai mult decat canta, un om care a dat exemple bune, in biserica caruia intri fara frica si cu drag. chiar te regasesti acolo si chiar poti cere un sfat.
Am avut norocul si dragul sa va intalnesc pe dumneavoastra, un om pe care nu l-am vazut in viata mea, dar de la care am invatat si care mi-a mai deschis ochii acolo unde trebuia. ati schimbat mult prejudecata mea, dar asta numai si numai in ceea ce va priveste.
Gandirea mea fata de religie, este un pic aparte, pentru mine, dar nu intru in detalii. Pentru mine si familia mea, exista Dumnezeu si este singurul care poate aduce iertarea si judecata. NU cred in iertarea pacatelor daca tii post, dar vorbesti sau gandesti de rau pe cineva, nu cred in iertarea pacatelor daca mergi la biserica si apoi te superi pe cel de langa tine, eu nu cred in iertarea pacatelor decat prin pocainta, nu exista alta cale, din pct meu de vedere.
Exista Biblia - cea care ne invata ce si cum sa traim, iar acolo unde nu gasim raspunsuri, putem primi ajutor de la un preot, dar prin povata si sfat, prin caldura si bunatate.... in fine, cred ca m-am lasat prinsa mai mult decat trebuia
Cert este ca si preotii sunt oameni, si exista si vor exista intotdeauna cei buni si cei rai...important este ce fel ne traim viata, important este sa cautam raspunsuri acolo unde exista posibilitate.
gata, am vb prea mult

30.01.2013, 13:37

Parinte,noi am vorbit despre chestiunile astea.Imi stii parerea,ca eu am un ''cui'' impotriva tagmei preotesti,dar asta nu inseamna ca toti sunteti la fel.Nu judec eu,ca nu am acest drept si cred ca nimeni nu are,doar ca imi doresc ca fiecare sa respecte ceea ce este prin prisma meseriei.

30.01.2013, 14:00

Imi permit si eu sa-mi exprim punctul de vedere,desi sunt cam noua aici. Majoritatea prejudecatilor, dupa parerea mea, vine de la vreun exemplu prost cu care ne-am confruntat. M-a deranjat ca dupa cununia civila preotul a spus catre sotul si nasul meu de cununie "Taxa este de 100 de euro". De ce taxa, cand e o oferta?! De ce taxa cand biserica nu plateste taxe? M-a deranjat cand odata,in timpul slujbei, s-a oprit din cantat si a dat afara mama care nu reusea sa-si potoleasca copilul mic din plans. Vedeti, acestea sunt numai cateva exemple, e drept sunt oameni dar si noi suntem tot oameni si suntem usor influentabili si imediat ce nu ne convine ceva ne indepartam de acel loc. Si in cazul bisericii e pacat. Eu traiesc intr-un mediu catolic, unde se aude mereu de abuzuri din partea preotilor, dar dupa mine problema e ca ar fi trebuit sa li se aprobe casatoria, ca si la noi. Asta e alta poveste, dar tot un exemplu care indeparteaza. Si cate guri s-ar hrani cu toata bogatia Vaticanului. In schimb am impresia ca ei spun doar: mergeti...faceti...ajutati...daruiti... sunt putine exemplele la care vedem ca si fac ceea ce propavaduiesc.
O fi exact cum se vorbea, lipsa de har. Asemenea lipsa se obseva usor inca din scoala de teologie. Poate ar trebui sa fie mai multa alegere, pe cine primesc si pe cine nu.
Nu vreau sa se simta in tonul meu cum ca as critica, ar trebui sa fiu prima in care sa se arunce cu pietre caci nu sunt deloc lipsita de pacat, dar cred ca e un mediu ce se poate repara. Se pot alege doar oameni destoinici care sa ne apropie de ei si de biserica si unul langa altul putem oferi bun exemplu si face, poate, chiar o diferenta in lumea asta. Sau poate visez prea mult.
Bun subiect, parinte. Felicitari!

30.01.2013, 17:02

Padre,noi ti-am mai scris aici un roman foileton,dar vad ca nu zici nimic Cum adica nu's comentarii?

30.01.2013, 17:10

Ei Dia, oi zice eu, dar la concluzii. Ori fac blog special pentru a comenta.

30.01.2013, 18:36

După cum știți eu de curând am intrat în rândul ortodocsilor și îmi e tare greu! Eu încă fac paralele între cele două religii.
1. Cum v-aţi simţi dacă aţi fi preoţi şi aţi vedea că sunteţi judecat?
Judecata vine de la Dumnezeu, noi oamenii nu avem această putere!
2. Ce v-aţi dori de la un preot şi cu ce l-aţi sprijini pe un preot în lucrarea sa, chiar dacă ar fi nevoie să îi atrageţi atenţia asupra unor lucruri care nu sunt la locul lor?
Preotul adevărat este înzestrat cu har de la Dumnezue, trebuie să fie dedicat trup și suflet enoriașilor, și la bine și la greu. Aș dori să nu existe taxe ptr diverse servicii oferite de către bisercă. Fiecare enoriaș să răsplătească aceste servicii după puterile lui, unii mai mult, unii mai puțin, unii chiar deloc fie cu ”arginți” fie cu merinde, fie cu serviicii la rândil lor.
3. V-ar fi plăcut să slujiţi la altar?
Poate că da! În copilărie mergeam din două în două săptămâni la biserci, deoarece fijnd o comunitate mică, nu exista preot în oraș și venea din alt oraș. Deși tatăl meu, spunea că e un ”popă comunist” (sincer nici acum nu știu de ce!), mie nu-mi păsa fiindcă predica așa frumos și la fiecare slujbă povestea cite o plidă, plus că aici mai puteam afla cuvinte noi în limba maghiară. În rit-ul reformat există și femei predicator, nu am încă informațiile necesare dacă și în ortodoxism sunt acceptate. Eu de fel sunt altruistă, voluntară, deschisă în a asculta și a da sfaturi.
4. Ce vă reţine a merge la biserică?
Ce spunea Costel, falsitatea din bisercă a enoriașilor și uneori a preoților. Asta e valabil ptr. Toate rit-urile, reformați, ortodoxi, catolici etc.
Ce aţi schimba dacă aţi fi preoţi?
Ce spuneam mai sus, plus „opulența” din unele biserici.
5. Cum te-ai comporta ca preot?
Să fiu un exemplu pozitiv ptr enoriași în toate activitățile, chiar și în particular.
Mult am mai scris, toată ziua am fost urmărită de aceste întrebări. Acum, nu știu dacă răspunsurile au fost numai din suflet, probabil că și mintea a contribuit puțin!

30.01.2013, 18:48

Interesant articol si foarte bune intrebarile. In orice meserie, profesie exista buni si rai, profesionisti si neprof..., deci: alb, negru; cald, rece, etc. Din pacate nu mereu reuseste combinatia perfecta: persoana si compatibilitatea cu profesia aleasa sau nealeasa, doar picat intr-un loc de munca.
Adevarul este ca, a fi ,,preot,, are un impact foarte mare asupra oamenilor si judecata este destul de aspra, dar mai sunt profesii care se apropie de importanta preotului: medic, dascal. Doar ca preot = curat sufelteste, trupeste, de asta si judecata e mai dura in cazul unor greseli, este ... modelul perfect!
Si acum sa raspund punctual:
Cum v-aţi simţi dacă aţi fi preoţi şi aţi vedea că sunteţi judecat?
Si acum sunt judecata, foarte aspru, la locul de munca (de cele mai multe ori chiar anapoda), dar daca as avea aceasta minunata profesie si as fi judecata cred ca as simti o datorie spirituala sa indrept lucrurile, sa nu las asa pur si simplu sa fiu judecata, sa nu-si piarda increderea oamenii in credinta. Dar in cazul meu, nu merita sa ma agit pentru ,,mai nimic,,. Intr-un preot nu e bine sa se piarda increderea...ruperea lantului, nu va mai sustine greutatea".
Ce v-aţi dori de la un preot şi cu ce l-aţi sprijini pe un preot în lucrarea sa, chiar dacă ar fi nevoie să îi atrageţi atenţia asupra unor lucruri care nu sunt la locul lor?
Nu imi sta in caracter si fire sa arat cu degetul, rar imi spun parerea direct, am patit-o, mi-am incasat-o rau de tot daca am incercat sa indrept ceva la cineva.
Chiar azi am patit-o!!!!!
V-ar fi plăcut să slujiţi la altar?
DA!!!!! Imi place sa vorbesc cu oamenii, sa-i ascult si sa spun o parere, un sfat bun daca e de folos!!!
Ce vă reţine a merge la biserică?
Stiu ca nu e o scuza dar o spun sincer: lipsa de timp si comoditatea!
Ce aţi schimba dacă aţi fi preoţi?
EEEeee uite Parinte, aici e aici, asa cum faci, asa cum vorbesti cu noi, simplu, parca suntem prieteni vechi, vecini, parca esti o persoana foarte apropiata de noi, asa as vrea sa vorbeasca toti preotii cu noi, aaa si inca ceva, mai multa prezenta in viata de zi cu zi (la locul de munca o scurta vizita, la spital, pe strada, din casa in casa, la telefon, in parc, etc.)
Cum te-ai comporta ca preot?
cu drag si omenie, simtul umorului, veselie, sincera tot timpul, cu rabdareeeeee multa, multa...e nevoie!!!
Sper ca nu am scris prostioare, sunt dupa o zi epuizanta, o suparare foarte mare, ma doare capul...dar cu drag iti scriu!!!!

30.01.2013, 18:50

Atunci cind am cunoscut incet incet Portiadelumina mi-am zis:exista si preoti cu dragoste de Dumnezeu...Merg foarte rar la Biserica deoarece ma simt mai alaturi de Dumnezeu in fata icoanei de acasa decit in fata preotilor .Din pacate am avut o experienta exagerat de neplacuta cu un calugar,care ar fi trebuit sa fie si mai dedicat Domnului.toti preotii intilniti au fost preoti dedicati banului...din pacate chiar si un singur exemplu negativ indeparteaza omul de Biserica.Impartasesc gindul Oanei si nici eu nu inteleg religia Vaticanului.Se deoebesc prin coroane cu aur si diamante,tin mese imbelsugate ...si ma intreb si eu.cu acea masa,citi copii hraneau?cu acele coroane cite vieti salvau?oare preotii nu ar trebui sa iasa in evidenta prin bogatia sufletului???un preot pentru mine ar trebui sa fie acel mesager al Domnului ce traieste in simplitate,ce din bogatia lui da saracilor,cel care salveaza un suflet de la calea pierzaniei,cel care aduna de la cei bogati si milosi pentru a da celor nevoiasi...

30.01.2013, 19:40

O alta tema de meditatie Padre...

Cu multi ani in urma spunea un sfant parinte, ca: " Preotul care vrea sa fie desavarsit, trebuie sa aiba smerenia sa nu uite ca inainte de toate este om..." si bine mai spunea...
Eu am avut ocazia in ani sa fiu inconjurata impreuna cu familia mea de multe familii de preoti...asta inseamna ca ne-am crescut cu unii dintre ei copiii impreuna, ca fratii si surorile...am avut prilejul sa ii cunosc astfel si ca oameni dar si in mod oficial ca preoti in biserica...
Stiu si parerile celor din jur chiar apropiati ai mei despre preotii din ziua de azi( cum spun ei), unii ii apreciaza, unii ii tolereaza, iar unii dintre ei chiar ii detesta... desi in fata le zambesc frumos...ma intreb atunci care dintre ei or fi mai buni? Cei care detesta sau cei care nu stiu ca sunt detestati?
Ce nu suporta la preoti? Ca parere generala am sa va spun: ca desi predica despre cum ar trebui sa fie omul si viata lui ei nu respecta nimic...ca au case si vile de lux, masini de ultimul racnet...ca-si fac concediile pe Coasta de Azur...cam pe aici se invart nemultumirile, pe la partea materiala...apoi ii mai judeca unii ca pun taxe la serviciile pe care le ofera in schimb ei nu sunt taxati...sau mai bine zis sunt scutiti ...

Multi dintre cunoscutii mei nu merg la biserica din mai multe considerente, inghesuiala, lipsa de conditii civilizate( ca la catolici cu locuri de stat), enoriasi necivilizati, babe( scuzati expresia ca nu-mi apartine) care se iau de tine daca ti-ai ridicat gulerul la haina sau daca nu stai chiar unde trebuie si asta in timp ce te rogi...
Eu nu cred ca ei trebuiesc judecati de noi pamantenii, spun scrierile parintilor ca preotii nu vor fi judecati de bunul Dumnezeu in acelasi fel ca oamenii de rand, ca mirenii ci de zece ori mai mult...asa ca cei care nutresc ganduri de judecata sa fie linistiti ca fiecare are plata lui acolo la EL si numai Dumnezeu stie cum tine socotelile si ce si cui imparte...se mai spune ca daca ti se da mult...ti se si cere mult...
Nu tin partea nimanui insa sa nu uitam ca si preotii sunt oameni iar omul e supus greselilor si pacatului...si pentru ca preotul este om poate fi si el usor ispitit.
Nu este bine sa judecam pe nimeni, niciodata si in nici o imprejurare si mai ales un preot...pentru mine asta a fost o lectie de viata...
Am judecat pe cineva din dorinta de a ajuta pe altcineva si de a-l sprijini moral si dupa o vreme m-am trezit fix in locul celui judecat...asa ca sa te fereasca Dumnezeu, de puterea lui Dumnezeu atunci cand il superi...nici prin gand nu mi-a trecut vreodata ca asa ceva ar putea fi posibil....si iata ca a fost!

Multi oameni spun : Pai daca e asa si pe dincolo si nu poate sa fie un preot perfect, caci perfecti ii vrem...nu trebuia sa isi aleaga meseria asta...
Eu vin si spun altceva...credeti ca stie cineva de la inceput ce si cum, la tinerete cand intra la teologie la 16, 17 ani stie cineva daca e daruit...daca o sa aiba har sau nu? Unii chiar stiu ce isi doresc ca se vor oameni drepti, ca-l iubesc pe Dumnezeu si ca il vor sluji cu inima si cu sufletul toata viata...si chiar stiu acum un baiat la seminar, un copil minunat si daruit de Sus...care cu siguranta va fi un preot deosebit...insa multi altii nici nu stiu ce cauta acolo...ba sunt trimisi de parinti, ba acolo au intrat ca li s-a parut mai usor...desi nu e deloc asa...ce va fi mai tarziu cu ei, cum se vor desavarsi in timp ca slujitori ai Lui...stie numai Dumnezeu!
Intrebai Padre daca ne-am fi dorit sa slujim la altar...poate ca eu as spune da pentru ca iubesc oamenii chiar foarte mult si mi-ar fi placut sa ii ajut, sa ii sfatuiesc..insa sincer stiind cat este de greu, pentru ca este o viata foarte grea fizic vorbind n-as fi putut. Si nu numai ca fizic e foarte grea viata lor...dar si spiritual e de o mie de ori mai greu, caci preotii sunt mult incercati, foarte mult!
Cum mi-as dori sa fie? Umani...buni, blanzi, cu duhul blandetii, altruisti...dar cine sunt eu oare ca sa pot emite pretentii?

Desigur daca as fi judecata...nu m-as simti bine deloc ...poate ca m-as gandi la Iisus si m-as intreba daca as avea voie sa ma plang si sa ma necajesc cand El a fost judecat si rastignit pe cruce....poate ca asta ar trebui sa ma ajute sa depasesc momentul...

Ce as schimba daca as fi preot?
Nu stiu sincer cat mi-ar sta in putere sa schimb tinand cont ca fiecare pas al preotului in ziua de azi e urmarit foarte atent ...BIG BROTHER ...
As cauta sa explic mereu pe intelesul oamenilor anumite lucruri si nu numai in "termeni bisericesti", sa ii ajut sa vada speranta in ziua de maine caci multi vin la biserica in pragul deznadejdii...sa le readuc zambetul pe buze celor ce au uitat de mult sa mai zambeasca, material nu cred ca as putea sa ii ajut pe toti insa spiritual le-as fi alaturi...

Nu ma retine nimic sa merg la biserica o fac ori de cate ori simt nevoia, acolo ma incarc de bine si de frumos, de liniste sufleteasca si de Dumnezeu!

Si chiar de-as fi preot...nu cred ca as putea schimba lumea...insa as cauta sa fiu un model pentru cei din jur, un om care in simplitatea vietii alese si intr-o viata daruita LUI ar imparti celor din jur IUBIRE...IUBIRE si LUMINA DIVINA!

Multumesc bunule Padre!Fie ca Dumnezeu sa te aiba alaturi de familia ta in paza!




30.01.2013, 20:29

Deoarece doresc să răspund clar şi corect comentariilor voastre frumoase, serioase şi de suflet, am să las să mai treacă o zi (pentru eventuale comentarii) şi să încerc să structurez un răspuns într-un articol pentru toţi cei ce vor mai trece prin pagină să citească. Vă mulţumesc tuturor pentru seriozitatea cu care aţi abordat acest articol, contează mult pentru mine.

30.01.2013, 21:00

CA CUM ar veni ,sa te citim si maine )))
iaca s-a dus seriozitatea ))

30.01.2013, 21:06

Dia

multumim Parinte, asteptam ...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola