Ce sa faci si de ce sa te feresti cand calatoresti in Asia

Postat de AndraG in Bucataras FoodPR pe 21 Mai 2015, 12:07

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Ustensilele potrivite pentru fiecare fel de mancare și fiecare țara asiatica pot sa dea mari batai de cap celor neinitiati. Daca in Japonia betisoarele sunt folosite pentru majoritatea felurilor de mancare, in Thailanda este considerat de prost gust sa le folosești pentru altceva decat taitei. Thailandezii prefera sa isi manevreze mancarea in farfurie cu ajutorul furculitei si sa o manance cu lingura.

Si felul in care așezam betisoarele pe masa difera de la tara la tara. In Japonia, ele nu trebuie asezate in diagonala sau incrucisate, ci doar orizontal, cu varful spre partea dreapta. In schimb, in China trebuie sa fim atenți ca betisoarele sa nu fie indreptate spre altcineva de la masa.

Regulile difera in Asia și in privința zgomotelor de la masa. In Japonia, sorbitul este un semn de apreciere pentru bucatar, si cu cat e mai zgomotos, cu atat semnifica o multumire mai mare a celui care a mancat. In China, aprecierea pentru mancare se exprima in principal prin ragait si prin dezordinea lasata pe masa.

Mai mult decat alte alte popoare din Asia, filipinezii sunt mari amatori de karaoke. Daca vei calatori acolo, vei fi invitat sa canti si va trebui sa accepti, pentru ca un refuz ar fi privit ca un semn de impolitete. Iar localnicii apreciaza volumul mai mult decat calitatea interpretarii.

In Coreea este considerat foarte nepoliticos sa iti sufli nasul in timpul mesei, chiar daca iti curge din cauza condimentelor puternice din mancare. O alta impolitete acolo este sa mananci inaintea celei mai in varsta persoane de la masa. In China, o impolitete este sa intorci pestele de pe o parte pe cealalta in farfurie, pentru ca localnicii cred ca acest gest aduce ghinion.

 

 

Un gest considerat nepoliticos in Coreea este primirea unui pahar sau a unei farfurii cu o singura mana. Bunele maniere coreene recomanda folosirea ambelor maini, sau plasarea mainii stangi sub incheietura celei drepte, potrivit ghidului foodpanda.

 

foodpanda este prezenta si in Romania, fiind liderul platformelor online din tara si colaborand, in prezent, cu peste 450 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanta, Arad, Ploiesti, Oradea, Galati, Sibiu, Craiova si Buzau.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!