Ce se pune pe masa de Craciun in Polonia

Postat de Bucataras in Craciun pe 21 Noi 2009, 18:11

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza

- Supa de sfecla in care pui fie pierogi, fie peste - dar aici nu am cautat nicaieri reteta, ci am facut-o cum am presupus ca ar trebui facuta dupa ce am mancat (doar vegetala de Craciun, nu se mananca deloc carne in acea zi, in afara de peste)

- Peste (common carp in engleza.. nu stiu in romana denumirea),

- Salata ruseasca (ou, cartofi, mazare, morcov, maioneza)

- Galaretki (un fel de peste cu legume)

- Peste szledz cu smantana sau marinat, sau cu ceapa

- Pierogi cu legume (in general varza, ciuperci, cartofi)

- Cartofi natur

- Mancarica de varza murata

- Compot

- inca un fel de peste ce se poate servi cu sos de rosii sau sos de ciuperci

- Supa de peste

- Bigos - ca un fel de mancarica de varza cu paste, turta dulce.

Cam atat am putut afla deocamdata. Din cate am inteles nu sunt anumite retete batute in cuie. Pestele e de baza, facut in cat mai diverse feluri, cu tot felul de sosuri, varza si pierogi.

Comentarii (4)

26.11.2009, 14:32

p.s.: a crescut inima in mine cand am vazut pagina e tare mumoasa

29.11.2009, 09:40

, hai ca-ti dau mesaj privat

02.12.2013, 09:01

sarmale,friptura,cozonac ,vin rosu ... nu exista in Polonia ?

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia