Ce se pune pe masa de Craciun in Polonia

Postat de Bucataras in Craciun pe 21 Noi 2009, 18:11

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza

- Supa de sfecla in care pui fie pierogi, fie peste - dar aici nu am cautat nicaieri reteta, ci am facut-o cum am presupus ca ar trebui facuta dupa ce am mancat (doar vegetala de Craciun, nu se mananca deloc carne in acea zi, in afara de peste)

- Peste (common carp in engleza.. nu stiu in romana denumirea),

- Salata ruseasca (ou, cartofi, mazare, morcov, maioneza)

- Galaretki (un fel de peste cu legume)

- Peste szledz cu smantana sau marinat, sau cu ceapa

- Pierogi cu legume (in general varza, ciuperci, cartofi)

- Cartofi natur

- Mancarica de varza murata

- Compot

- inca un fel de peste ce se poate servi cu sos de rosii sau sos de ciuperci

- Supa de peste

- Bigos - ca un fel de mancarica de varza cu paste, turta dulce.

Cam atat am putut afla deocamdata. Din cate am inteles nu sunt anumite retete batute in cuie. Pestele e de baza, facut in cat mai diverse feluri, cu tot felul de sosuri, varza si pierogi.

Comentarii (4)

26.11.2009, 14:32

p.s.: a crescut inima in mine cand am vazut pagina e tare mumoasa

29.11.2009, 09:40

, hai ca-ti dau mesaj privat

02.12.2013, 09:01

sarmale,friptura,cozonac ,vin rosu ... nu exista in Polonia ?

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]