Cum sa faci friptura frageda

Postat de Bucataras in Craciun pe 23 Noi 2009, 22:15

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

- Puneti carnea cu 2-3 ore inainte, intr-o marinata preparata astfel : un pahar de vin alb, 3-4 catei de usturoi, 2 foi de dafin, sos de soia, 1 ligurita miere, 2 linguri de ulei, boabe de piper, cimbru, enibahar, oregano

- Preparati maioneza inlocuind jumatate din cantitatea de ulei cu iaurt sau sana

- Deoarece mincarurile de Craciun sunt grele, preparati garnituri si aperitive pe baza de legume. Este absolut necesar sa preparati 2-3 feluri de salate

- Pe langa toate felurile de mancare traditionale, este indicat sa consumati cat mai multe alimente care au “calorii negative” si care vor contracara efectul alimentelor specifice sarbatorilor. In aceasta categorie intra urmatoarele alimente: varza, morcovi, conopida, fasole verde, dovlecei, andive, telina, castraveti, usturoi, ceapa, ardei iuti, mirodenii (cimbru, busuioc, rozmarin, piper, oregano,maghiran etc). Consumati multe fructe cu “calorii negative” intre mese: mere, grepfrut, lamii, portocale, kiwi.

- Nu este bine sa mancati friptura cu garnitura de cartofi, indiferent daca sunt piure sau prajiti. Cartofii sunt cei mai mari dusmani ai siluetei. Daca nu puteti manca friptura fara garnitura, puteti opta, in loc de cartofi, pentru garnituri din legume sau o salata de cruditati pe care sa nu puneti smantana sau  maioneza .

Amanunte pe www.slabire-sanatate.ro

Comentarii (1)

11.12.2012, 00:50

Imi place mult reteta de marinata
Cat despre cartofi tinsa te contrazic , sunt dusmanii siluetei in combinatie cu grasimi-sosuri . Preparati simplu fierti sau copti chiar te ajuta la slabire .

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!