Cele mai nesanatoase cinci tipuri de carne

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 7 Noi 2011, 11:28

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Cele mai nesanatoase cinci tipuri de carne

Majoritatea oamenilor sunt carnivori, lucru de necontestat. Insa la fel de multi oameni nu sunt deloc constienti de faptul ca multe dintre produsele pe baza de carne fac rau sanatatii in timp sau ca unele tipuri de carne sunt mai nocive decat altele. In dorinta primara de a-si satisface poftele, din pacate, se bagatelizeaza partea care tine de sanatate.

Carnea este un produs versatil, din care se fac poate mii de preparate diferite, din care insa, multe sunt chiar nesanatoase. Apoi, intre tipurile de carne disponibile, unele sunt mai nocive decat altele, cum ar fi cea de porc sau de miel in comparatie cu cea de peste sau de pui.

Iata mai jos cinci dintre tipurile de carne sau de preparate pe baza de carne care, in timp, pot dauna sanatatii, mai ales in conditiile in care dieta normala care contine aceste alimente nu este completata si cu legume si fructe.

Salamurile

De cate ori nu am auzit vorbele "ce bun e" sau "ce bine arata" cand in discutie apar salamurile. Numai ca acest tip de produs este, de departe, cel mai nesanatos dintre toate preparatele din carne. Fiindca sunt pline de compusi chimici, in special cele de tip uscat, cum ar fi nitratul de sodiu, un conservant de baza in industria alimentara.

Sunca afumata si baconul

Cateva bucati de bacon care sfaraie in tigaie produc pofte pe care unii nu si le pot tine in frau. Insa baconul este unul dintre cele mai grase produse derivate din carne din lume. Mai mult, in procesul prin care carnea de porc este transformata in sunca sau bacon afumat, sunt introduse multe chimicale si multa sare, ceea ce constituie un adevarat pericol pentru sanatatea umana.

Mielul
 
Carnea rosie de miel poate ca e gustoasa, dar consumata des poate spori semnificativ riscul de aparitie a cancerului de colon, din cauza unor compusi naturali care se transforma in agenti daunatori la prepararea termica. Prin urmare, specialistii recomanda sa nu se consume mai mult de 200 de grame de miel pe saptamana.

Vita

Carnea rosie de vita este asociata cu riscul de aparitie al cancerului, in special de prostata, si in special atunci cand este facuta pe gratar de carbuni si este arsa. De aceea, este indicat ca fripturile de vita sa fie preparate mediu, si nu bine. Sau sa fie preparata la cuptor, la foc mic sau mediu.

Carnatii de porc

Sunt plini de grasime animala si de chimicale care dau gust. De aceea, daca achizitionati din magazine carnati de porc, nu  ii cautati pe cei mai ieftini, ci pe cei selecti, care au sanse mai mici de a contine chimicale. Deasemenea, uitati-va la continutul de grasime, care trebuie sa fie, evident, cat mai scazut.

Trebuie sa ne speriem de carne? Nu, sub nici o forma. Trebuie doar sa nu abuzam de ea, trebuie sa invatatm cum sa o gatim si cum sa o consumam, trebuie sa fim in stare sa spunem stop preparatelor procesate si celor care sunt pline de grasimi si de chimicale.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

Lau

Lau
07.11.2011, 13:05

08.11.2011, 12:03

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!