Chimenul-condimentul cu proprietati curative

Postat de Bya Ralu in Condimente pe 13 Ian 2012, 23:39

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Chimenul-condimentul cu proprietati curative

Chimenul se regaseste in sertarul cu condimente din orice bucatarie. Acesta este foarte sanatos si la indemana oricui. Pe vremuri, din chimen se producea si o bauturaspirtoasa, pe care o consumau pentru a se incalzi si a-si pune sangele in circulatie vizitiii, care asteptau in locul de deasupra  trasurii, in ger si zapada, trecatori si posibili clienti.

Chimenul creste in natura, pe campii, insa este mai bine sa fie cultivat chiar de noi  sau procurat de la magazinele de specialitate, daca dorim sa-l folosim drept condiment in bucatarie.

In caz de uz medicinal, chimenul este cultivat intr-un mod profesional pe terenuri aflate in permanenta supraveghere a specialistilor. Chimenul negru provine din Egipt si din Turcia, iar fructele coapte si semintele sunt recoltate in mijlocul verii.

Efectele curative ale chimenului ajuta impotriva urmatoarelor afectiuni:

- aerofagiei
- respiratie urat mirositoare
- dureri de stomac
- probleme cu ficatul si cu fierea
- dureri de dinti, urechi si de cap

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (9)

14.01.2012, 16:44

15.01.2012, 15:54

15.01.2012, 21:19

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17