Cu mocanita pe Valea Vaserului

Postat de susu in Bucataras hai hui pe 18 Aug 2011, 11:55

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

O experienta minunata, daca ajungeti acolo trebuie s-o faceti si p' asta. O calatorie cam obositoare asa ca va trebui sa alocati cam o zi pentru aceasta plimbare. Plecarea se face din gara CFF Viseu de Sus la ora 9 si va intoarceti cam pe la 16.

Pe parcurs se fac vreo doua opriri scurte si popasul unde se face picnic dureaza o ora. Acolo puteti merge cu merinde sau daca doriti puteti cumpara gratar (friptura de pui, porc, carnati), bauturi racoritoare si alcoolice.

Pe parcursul traseului in mocanita este un loc amenajat de unde puteti lua gogosi delicioase, cafea foarte buna, bauturi si palinca.

Trebuie sa va imbracati sport sa va simtiti comod si sa aveti niste haine mai groase pentru ca e racoare dimineata. Puteti alege sa stati intr-un vagon acoperit sau nu, in functie de vreme.

Drumul parcurs este de 21 km, scurtat fiind caci inainte era dublu, acum afacerea a fost preluata de elvetieni din cate am inteles. Pretul unui bilet este de 45 de lei pentru adulti. Un prêt cam piperat dar merita totusi odata ce ai ajuns acolo mai ales ca se stie in toata lumea ca este ultima cale ferata forestiera autentica pe care circula locomotive cu aburi, lemnul si apa punand in miscare motoarele locomotivelor.

Ca sa va gasiti locuri bune trebuie sa ajungeti mai devreme insa cam toate scaunele sunt asa de commode ca dupa atatea ore de mers ajungi cu popoul in pioneze. Daca aveti si “norocul” nostru sa transporte unu lemne inaintea mocanitei si sa-i cada cateva  pe sina sa va tina cateva ore in plus pana le culege e minune. Unii au luat-o pe jos ca nu mai aveau rabdare.

Localnicii fac cu mana la vederea mocanitei plina cu turisti, cred ca in mintea lor ziceau “ia uite-i si pastia au dat o caruta de bani sa mearga cu prapadita asta de mocanita” Toata lumea la plecare fresh, cu aparatele pe pozitie, scoase pe geam iar la intoarcere ca niste legume, pe scaune sprijiniti unii de altii, oboseala si palinca bat-o vina.

Una peste alta a fost frumos mai ales ca m-am umplut de funingine cat am stat cu capul pe geam insa cel mai obositor obiectiv bifat pe lista. Si inca ceva, fiti pe pozitie la intoarcere, luati-o la goanna urcati-va in masina si dusi sa fiti ca altfel stati dupa toate masinile din gara de va vine rau.

 

Comentarii (9)

21.08.2011, 18:22

plimbareata...frumos

21.08.2011, 22:00

este Susu ca a meritat toti banii? macar ca's multi
chiar asa,unora li s-ar parea ciudat ce placere si multumire am simtit noi intr-o astfel de escapada
felicitari pentru articol

28.08.2011, 20:03

Minunate locuri , am luat o gura de aer curat

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!