Cum pastram mai mult timp fasolea uscata, fara gargarite

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 15 Oct 2015, 11:01

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Ina Niculescu nu se lasa. La Reteta Video se poarta ideile bune si practice ;). S-o urmarim: https://vimeo.com/142156509

In ultima vreme am tot avut probleme cu pastrarea fasolei boabe (uscata). Am incercat sa o tin in pungi inchise ermetic, apoi in cutii din inox, amestecata cu sare (ca asa se spune din batrani), tot degeaba!

Orice am incercat, parca in ciuda mea, tot facea gargarite. Si camara mea e un loc racoros si ferit de umezeala, dar nu a vrut si pace!

Pai, mai draga fasolica, lasa ca am eu acum solutia perfecta! Asa ca am inceput sa o pastrez in pungi vidate cu ajutorul noului meu FoodSaver. Si ce sa vezi? Chiar a functionat! Asta pentru ca procesul de vidare elimina aerul si ii prelungeste perioada de pastrare de pana la 5 ori mai mult fata de metodele de depozitare pe care le-am tot incercat.

Unde mai pui ca e si foarte simplu. Pun fasolea boabe in punga, pe care o pot face dupa dimensiunea dorita folosind rola FoodSaver, apas butonul de vidare si sigilare si adio gargarite!

Acum in camara mea stau aliniate cateva pungi vidate cu fasole boabe, facute in functie de cata am nevoie sa folosesc o data, care abia asteapta sa le vina vremea sa ajunga intr-o cratita alaturi de un ciolan afumat.

Si uite asa am rezolvat o mare problema! Fasolea plina de insecte nu mai ajunge la cosul de gunoi, pentru ca, surpriza, nu mai are deloc gargarite!

Cu o simpla apasare de buton a aparatului FoodSaver nu mai arunc banii, asta inseamna “Stop Risipei Alimentare” si am mereu fasole boabe numai buna, pentru ca se pastreaza de pana la 5 ori mai mult timp.

Deci, cand va astept la o portie de fasole cu ciolan?

 

 

 

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (7)

15.10.2015, 12:08

15.10.2015, 18:33

15.10.2015, 21:39

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08