Cum sa facem germeni de legume in casa...

Postat de lilik in Cu de toate pe 21 Mai 2011, 01:16

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Am primit acum ceva timp niste brosuri prin posta si initial am vrut sa le arunc,dar fetita mea le-a vrut sa se joace cu ele si asa le-am rasfoit si eu nitel si am gasit un articol despre germeni si cum ii putem face acasa,asa ca m-am apucat de treaba....sa va spun cum am procedat:

Avem nevoie de seminte de soia,floarea soarelui,fasole,linte,naut,etc (ceea ce doriti,dar de un singur soi),2 farfurii adanci,servetele,apa.

Pentru inceput spalam semintele si le punem in farfurie,punem apa cat sa le acopere de 2 degete si acoperim cu cealalta farfurie.lasam asa 8-12 ore depinde de marimea semintelor;(eu am folosit linte si am lasat 10 ore)

Dupa 10 ore am vazut ca pielita lintei s-a crapat.

Am clatit-o in cateva ape si apoi am pus-o din nou in farfurie,de aceasta data fara apa,acoperita cu un servetel umed si cu cealalta farfurie deasupra.

Eu clateam intr-un vas mai mare apoi puneam intr-o mica strecuratoare pt a fii sigura ca nu ramane multa apa.

Se procedeaza in acest fel timp de 5-6 zile.Dupa 2 zile deja se observa cum incoltesc.

Clatim de 2 ori pe zi si punem in farfurie fara apa,doar cu servetelul umed si cealalta farfurie deasupra.

Trascurse 6 zile germenii ar trebui sa fie de 2-3 cm,deci gata de consum,ii clatim in cateva ape si ii putem servi dupa plac.

NU UITATI sa clatiti semintele de 2 ori pe zi.

Comentarii (4)

26.05.2011, 19:54

Lilik interesant

09.12.2011, 12:51

Minunat , cum de nu citim noi tot ce trebuie ?
Sunt asa de sanatos si deliciosi i in salate
Multumesc de sfaturi
Noroc cu fetita ta

28.09.2012, 18:17

foarte frumos explicat si multa munca,ai avut rabdare mare,te felicit

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu magiun si nuci

de Miha 9

ieri la 21:27

Gogosi pufoase

ieri la 20:06

Trandafir placinta cu crema de vanilie si afine

ieri la 17:45

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

ieri la 08:43

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao

pe 20.04 la 21:38

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!