Cum sa folosesti corect cutitul in bucatarie, fara sa-ti tai degetele

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 8 Sep 2015, 14:16

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Cu siguranta vi s-a intamplat sa va mai taiati atunci cand a trebuit sa tocati legumele pentru o supa. 

Ei bine, exista cateva reguli pe care, daca le respectati, nu o sa mai aveti niciodata grija degetelor pierdute printre ingredientele pentru vreo tocanita.  

Deci, iata:

1. Niciodata nu taiati lucruri in mana. Folositi intotdeauna tocatorul.

2. Folositi cutite care au fost ascutite bine. S-a demonstrat ca cele mai multe accidente in bucatarie se intampla datorita cutitelor a caror lama aluneca pe alimentele pe care ar trebui sa le taie. 

3. Tineti cutitul corect: cu degetul mare si aratatorul apucati lama, in timp ce celelalte 3 degete cuprind manerul. Clipul de mai jos ar trebui sa va lamureasca mai bine:

How to properly hold a kitchen knife

How to hold a kitchen knife without cutting your fingers off

Posted by Mashable Food on Sunday, September 6, 2015

4. Degetele cu care tineti alimentele pe tocator trebuie sa aiba unghiile paralele cu lama cutitului.  

5. Tocatorul trebuie sa nu se miste deloc, atunci cand tocati legume. Daca totusi observati ca exista riscul ca acesta sa se deplaseze de pe masa de lucru, atunci este indicat sa puneti sub tocator un prosop. 

Comentarii (1)

08.09.2015, 19:40

Padre,ia sa analizezi inainte de a purcede la reteta

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!