Cum se obtin perlele de aur

Postat de Ina in Bucataras hai hui pe 22 Mar 2011, 21:40

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

 Pe insula Palawan, în Filipine , Jewelmer este singurul producator din lume care a obtinut cu succes perle de o bogata si naturala culoare aurie. De-a lungul zecilor de ani de cercetare si biotehnologie, Jewelmer a reusit sa perfectioneze procesele de imperechere care duc la nasterea scoicilor Pinctada maxima capabile sa creasca in interiorul lor perle aurii mari si lucioase. Aceasta culoare bogata si adanca poate fi descoperita numai in cazul perlor Marii Sudului, produse in Filipine. 

Perlele sunt cultivate prin transplantarea unui mic fragment de tesut din invelisul carapacei unei scoici in carapacea unei scoici tinere. Aceasta altoire formeaza o punga pentru perle si precipita carbonat de calciu in acest buzunar. In timp, acest depozit creste spre a deveni o perla. Dureaza intre 2 si 5 ani pentru ca o perla aurie sa se maturizeze, iar cultivarea este un proces extrem de cronofag, dupa cum explica Jacques Branellec, director al Jewelmer. “Orice variatie de temperatura precum si valurile mai puternice  pot afecta scoicile. 

Stridiile tinere sunt atent curatate de praf si paraziti înainte de a fi transportate cu elicopterul la o ferma de crestere , unde sunt fizate in custi  in care  vor  petrece urmatorii 2-3 ani.

Ferma este supravegheata permanent de garzi inarmate  .

Custile sunt suspendate prin cabluri la o adâncime de 15 metri.

Inainte de a fi deschise, stridiile sunt spalate cu atentie, apoi se indeparteaza cu grija perlele din acestea. Doar câtiva experti au capacitatea de a deschide aceste stridii fara a deteriora perlele.

La rândul lor, stridiile sunt curatate si vândute  apoi restaurantelor în Manila.

Timp de o saptamâna mii  de perle sunt colectate. Fiecare exemplar se vinde cu  500 de euro. Dar perlele de cea mai inalta clasa pot costa de cateva ori  mai mult.

Sursa 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (14)

26.03.2011, 01:45

26.03.2011, 22:16

28.03.2011, 13:19

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17