Cum se obtin perlele de aur

Postat de Ina in Bucataras hai hui pe 22 Mar 2011, 21:40

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

 Pe insula Palawan, în Filipine , Jewelmer este singurul producator din lume care a obtinut cu succes perle de o bogata si naturala culoare aurie. De-a lungul zecilor de ani de cercetare si biotehnologie, Jewelmer a reusit sa perfectioneze procesele de imperechere care duc la nasterea scoicilor Pinctada maxima capabile sa creasca in interiorul lor perle aurii mari si lucioase. Aceasta culoare bogata si adanca poate fi descoperita numai in cazul perlor Marii Sudului, produse in Filipine. 

Perlele sunt cultivate prin transplantarea unui mic fragment de tesut din invelisul carapacei unei scoici in carapacea unei scoici tinere. Aceasta altoire formeaza o punga pentru perle si precipita carbonat de calciu in acest buzunar. In timp, acest depozit creste spre a deveni o perla. Dureaza intre 2 si 5 ani pentru ca o perla aurie sa se maturizeze, iar cultivarea este un proces extrem de cronofag, dupa cum explica Jacques Branellec, director al Jewelmer. “Orice variatie de temperatura precum si valurile mai puternice  pot afecta scoicile. 

Stridiile tinere sunt atent curatate de praf si paraziti înainte de a fi transportate cu elicopterul la o ferma de crestere , unde sunt fizate in custi  in care  vor  petrece urmatorii 2-3 ani.

Ferma este supravegheata permanent de garzi inarmate  .

Custile sunt suspendate prin cabluri la o adâncime de 15 metri.

Inainte de a fi deschise, stridiile sunt spalate cu atentie, apoi se indeparteaza cu grija perlele din acestea. Doar câtiva experti au capacitatea de a deschide aceste stridii fara a deteriora perlele.

La rândul lor, stridiile sunt curatate si vândute  apoi restaurantelor în Manila.

Timp de o saptamâna mii  de perle sunt colectate. Fiecare exemplar se vinde cu  500 de euro. Dar perlele de cea mai inalta clasa pot costa de cateva ori  mai mult.

Sursa 

Comentarii (14)

26.03.2011, 01:45

26.03.2011, 22:16

28.03.2011, 13:19

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]