De ce ne ingrasam?

Postat de geoline in Tipsuri pe 25 Feb 2015, 16:21

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

De ce ne ingrasam? Un text preluat de pe grupul Noua Medicina Germana. Pentru mai multe clarificari, intrati in grup!


Ingrasatul este cauzat de conflicte existentiale (gen: singur pe lume, nu mai am casa sau bani, frica de boala, nesiguranta zilei de maine, trauma cauzata de un pericol de inec, cum o sa supravieturiesc)

Prin ingrasare, corpul aduna apa de care de fapt nici nu are nevoie, dar crede ca are nevoie...de fapt cum asta nu are nico logica, adevarul este ca rinichii sunt dereglati din cauza acestei frici si mentin apa prea multa...apa prea multa duce la presiune. Presiunea face corpul sa ingrasa si pielea...si omul devine solid sau plin cu apa.

Orice pericol de moarte poate declansa un "conflict existential" care afecteaza colectoarele de apa din rinichi. Ca urmare apare retentie de apa. Un astfel de lucru se poate intampla dupa un accident, in marternitate la o nastere grea, in spita de la o boala. Deci, cand a fost perceput biologic ca un pericol pt. sanatate sau viata.

Ingrasarile cele mai multe sunt de la grijile pt. bani, grija zilei de maine...care pornesc cu un soc (DHS)...care este tot un conflict existential... cu trecerea anilor sansa de conflicte se mareste. In plus, chiar faptul ca te crezi gras si iti faci din cauza asta problem, te mentine asa... mai vine si alimentatia gresita + sedentarim...

Daca ati vazut, starurile nu se prea ingrasa dupa nasteri...ele au grija ce mananca, fac miscare si nu au deloc grija banilor...

Ca o completare ingrasarile se produc si din teama de abandon, de singuratate, te simti singur, abandonat... E un PBS arhaic, esti pestele care a iesit pe uscat, si se simte singur, abandonat. Retii apa ca sa poti sa supravietuiesti. Aici intra persoanele care nu mananca mai nimic, dar tot se ingrasa...

Biologicul nu cunoaste nici morala si nici scuze. El reactioneaza automat la conflictele care apar. In urma unui conflict de abandon/frica existentiala corpul pastreaza mai multa apa decat are nevoie. De ce ? Nimeni nu stie exact. Caci asa ceva nu poate fi dovedit de nimeni.

Teoria lui Hamer cu privire la motivul acestei reactii este ca „apa reprezinta cel mai important lucru, si trebuie salvata in caz ca te aflii ca un peste in desert sau pe uscat“.

Insa la atata inteligenta si atatea minuni pe care le face organismul un astfel de comportament ar insemna o prostie. Caci doar omul nu se trage nici din peste si nici din maimuta si stie ca apa este peste tot. In plus, excesul de apa ii creeaza si mai multe probleme in caz de boala.

Nu putem decat specula despre motivele reale. Ce a spus Hamer in acest caz este doar o teorie, o parere bazata pe evolutie, in acest caz. Evolutia insa nu numai ca nu a fost dovedita, dar nu exista nici cea mai mica dovada pt. asa ceva. 
Ceea ce este insa adevarat, dar nu are nevoie de teoria evolutiei, este ca oamenii sunt si ei niste animale numai ca au in plus ratiune si vointa libera. Asta e singura diferenta. 
Un avion are si el un cockpit ca si o masina, dar nu inseamna ca avionul se trage din masina.

Dupa un astfel de conflict (abandon, existential) care duce la infundare tuburilor colectoare datorita cresterii unui adeno apare retentia de apa. 
„Ingrasatul“ nu se face la inceput cu grasime cieste doar urmarea retentiei de apa. 
Ca sa reziste aceste presiuni din interior corpul trebuie sa intareasca pielea. Si nu poate intari numai pielea ci trebuie intarit si tesutul conjuctiv. Si ca sa nu faca mostrii din noi il intareste uniform si pe cat posibil si estetic si adauga si grasime unde trebuie adaugata sa pastreze formele.

In natura este considerat sanatos tot ce-i gras si bine facut. Si la oameni a fost la fel pana la aparitia modei. Pe vremuri la o „schiloada“, ca cele care prezinta moda in ziua de azi, s-ar fi uitat oricine cu mare mila... Cum sa nasca si sa hraneasca asa o fata 10-20 copii, cat se faceau pe vremuri si in plus sa si munceasca pentru toata familia? Fara pampers, masina de spalat rufe, lapte praf, cuptor cu microunde, lumina noaptea, calorifer, apa calda, autoturism si telefon.

Ca sa intelegem cat de puternice erau inainte femeile fata de cele de astazi sa ii luam tot confortul de astazi la o femeie cu numai 2 copii...

Cu alte cuvinte te poti ingrasa si ca sa devii mai atractiv pt. (un posibil) partener sau sa devi mai mare pt. un nou atacat asupra vietii tale...ca data viitoare sa razbesti mai bine...

Comentarii (7)

25.02.2015, 20:45

Inca ceva interesant:
Cuvintele creaza realitati.
Mai jos, un text de Gabriel Marisan - specialist NMG
Cum te poate imbolnavi si omora medicul numai cu ajutorul cuvintelor
Din pacate nu exista aproape nici o persoana sa nu se lase afectata de vorbele unui medic
Chiar si cei care cunosc NMG si aberatiile medicinii si cunt contra medicinii clasice sunt afectati de cuvintele neasteptate si negative spuse de medici in urma la controale si operatii. Caci cuvintele acestora vin de regula prin suprindere, intr-o forma sau moment pe care nu le astepti (DHS!).
Aluniţă pe umăr de la naştere. Nu s-a deranjat niciodată. Doctorul îţi spune că trebuie să fii atentă la asta. Din acea clipă te simţi murdărit şi te alegi cu un melanom in locul alunitei.
Diagnostic de cancer sau „mai aveti de trait 6 luni“ → frica de moarte - > marirea alveolelor pulmonare - > TBC /cancer la plamani/metastaze.
Medicul spune „trebuie sa va operam (in zona burtii) - > mesoteliom - > ascita (apa la burta). Cand apa devine prea multa se face punctie. Punctia insa este perceputa ca un nou atac asupra burtii → apa scade din cauza ca reparatia se opreste dar cum trece frica se formeaza si mai multa apa. Incepe un cerc vicios care duce le epuizarea pacientului. Nu ar trebui facuta nici o punctie.
Medicul spune „trebuie sa va operam (in zona pieptului) - > pleurita ->apa la plaman. Cand apa devine prea multa se face punctie. Punctia insa este perceputa ca un nou atac asupra pieptului . Nu ar trebui facuta nici o punctie
fara un pericol real caci apa este necesara in procesul de reparatie.
Medicul spune „aveti ceva la inima“ sau „trebuie sa va operam la inima“ - > perceput ca un atac real asupra inimii -> pericardita cu apa la inima in faza de vindecare. Cand apa devine prea multa se face punctie. Punctia insa este perceputa ca un nou atac asupra inimii → apa scade din cauza ca reparatia se opreste dar cum trece frica se formeaza si mai multa apa. Incepe un cerc vicios care duce le epuizarea pacientului. Nu ar trebui facuta nici o punctie.
Medicul spune: „sunteti contagiat cu virusul X. Boala poate exploda oricand“ sau: frica de infarct sau de AVC sau de colaps in urma unei boli de inima sau a hipertensiunii sau a unui diabet → frica de un atac pe la spate neasteptat → dereglarea vederii sau cataracta.
Medicul spune unei gravide sau unei lauze„cu copilul dvoastra ceva nu este in regula“ → frica pt. sanatatea copilului toata sarcina - >diverse conflicte care afecteaza copilul din cauza ca frica mamei este preluata de copil ca un conflict real si propriu . Daca gravidei se fac ulterior analize gen amniocenteza sau ecografe, care inspaimanta si mai mult copilul, imbolnavirea acestuia acestuia sunt aproape 100% sigura - des chiar si la mamele care nu cred deloc ceea ce au auzit.
Medicul spune „si mama dvoastra a avut cancer de san, sansa sa faceti cancer la san este mare" → frica de un atac pe la spate neasteptat → dereglarea vederii sau cataracta.
NU EXISTĂ UN CANCER MOŞTENIBIL, NICI O ALERGIE SAU O PSIHOZĂ MOŞTENIBILA , PENTRU CĂ TOATE ACESTEA ÎNCEP ÎNTOTDEAUNA CU UN CONFLICT, CU UN FOCAR HAMER.

25.02.2015, 20:47

Mie chiar mi s a intamplat sa aud de exemplu ca doare pe cineva o masea, sau avea dureri abdominale etc si la cateva ore sa inceapa sa ma doara si pe mn, Deci CUVINTELE CHIAR CREEAZA REALITATI

25.02.2015, 20:50

https://www.facebook.com/groups/191070311078605/ Aici este grupul, te poti inscrie

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola