Descoperirea Americii si a ......ciocolatei!!

Postat de Doralinda in Cu de toate pe 11 Ian 2013, 14:17

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Descoperirea Americii si a ......ciocolatei!!

Dupa cum marturisesc iubitorii acestui produs din intreaga lume, ciocolata este cel mai ispititor dulce care exista si care are abilitatatea de a "indoi" si pe cei care au cele mai puternice vointe impotriva savurarii! Sa vedem ce zice istoria........

Pana la descoperirea Americii, ciocolata era necunoscuta in Europa. Primele informatii care exista despre cultivarea arborului de cacao, ne duc spre cararile Maiei si a celor din tribul Aztec, cca 600 de ani dupa Cristos. Fructele copacului erau valoroase si erau destinate zeilor si regilor. Cei din tribul Aztec, le transformau in praf, cu care preparau o bautura adaugand praf de ardei iute(paprika, chili) si alte condimente. Aeasta bautura era considerata ca avand puteri de vindecare.

Cand Hernando Cortes a ajuns in America in anul 1519, imparatul Modezouma i-a oferit printre altele si samburi de la pretioasa planta. Asa, cercetatorul spaniol, intorcandu-se in Spania in anul 1528, a adus cu el materia prima dar si secretele ptr pregatirea noii bauturi. De atunci, ciocolata a castigat fulgerator Europa, dar si prin cultivarea sistematica a copacului de cacao de catre sclavii diferitelor colonii, asa facandu-se cunoscut pe o suprafata cat mai mare. Repede, ciocolata a fost folosita la diferite deserturi, si cativa ani mai tarziu, fabricandu-se prima tableta de ciocolata.

La sfarsitul secolului al 19-lea, in Elvetia, s-a fabricat prima ciocolata cu lapte, poate ca ceam mai cunoscuta forma de ciocolata in intreaga lume, apoi mai tarziu, adaugandu-se migdalele, ciocolata neagra si cea alba.

Arborele de cacao are inaltimea de 6-8 metri si produce cca 20-30 fructe pe an. Aceste fructe contin samburii pretiosi  care dupa uscare iau culoarea binecunoscuta de cafea, care se ambaleaza si se transporta la fabricile ptr prelucare. Acolo se vor curata si se vor decoji, apoi macina ptr a deveni crema de cacao. Se va amesteca si cu alte ingrediente ptr a se fabrica diferite tipuri de ciocolata care mai apoi vor lua diferite forme.

fotografiile sunt de pe site-ul google.com

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (12)

11.01.2013, 17:08

Bine miha, nu stiam asta, e de pe google photo! Mersi

11.01.2013, 22:12

Minunate daruri avem pe pamant. Din copac sau nu, cert este ca produsul finit este unul caruia nu-i rezista nimeni. Eu am mare slabiciune la ea....la ciocolata.

11.01.2013, 22:39

Da liliana?! Eu nu prea ma "omor" cu cioolata!! in general, nu mananc prea multe dulciuri!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!